![]() |
|
![]() |
Новости Статьи Рецензии Ивенты Форум |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Регистрация | Правила форума | Пользователи | Календарь | Новые релизы (RSS) | Новые темы | Поиск | Сообщения за день | Отметить все разделы прочитанными |
Classic Rock Список групп раздела | 60-70's: garage rock, psychedelic rock, blues rock, hard rock, folk rock, progressive rock |
Метки: drone, minimal, psychedelic rock |
![]() |
Опции темы | Поиск в этой теме |
![]() |
#1 |
амеломан
|
![]() ![]() Я вважав, що непогано ознайомлений з ранньою андерграундною навколороковою музикою 60х років. я дуже помилявся, але як ніколи, мені це дуже приємно визнати. Pärson Sound - це одне з найкращих відкриттів для мене у цьому відгалуженні історії музики. Вони настільки позачасові, що я провів кілька годин, досліджуючи, чи це не черговий фейк звукозаписуючої студії. Ні, і хоч все збігається, існування післясабжевих груп не підлягає сумніву, сольні альбоми учасників (підпільні як завжди) задокументовані, навіть після цього я зворушений тим фактом, що такі речі існують, вони підтримують віру в заповненість всесвітньої пневми ідеями, що рояться і стукаються об стінки форм нічницями. в певні моменти відбувається прорив, стінки зникають, і свобода - це більше не втеча, а згасання, розчинення. в даному випадку, розчинення у звуці. Такий пафос у представленні групи чесний і об'єктивний - хто має вуха, той почує. Звісно, хтось може ляпнути щось про фломастери. Ок, все залежить від того, що ви чекаєте від музики. На мою думку, точно існує дихотомія синтезу і аналізу, деконструкція і хаос версус об'єднання і умиротворення, статика версус динаміка. Кожен бере те, що йому потрібно, і вже з цієї позиції, ще й силою звички судить про музику. Та на мою думку, суть в тому, що це дві сторони і два кінці музики (будь-чого взагалі). Зате це стає ідеальним, коли після звичного рифу аля Хендрікс (наприклад на Sov Gott Rose-Marie чути приспів джімі wild thing) іде вібруюча пульсація Тері Райлі, какофонія розчепленого звуку, море хвилюється раз, море хвилюється два. Pärson Sound балансує на цій межі надзвичайно впевнено, медитативно, і піднесено водночас. Якщо хтось дочитав аж до цього місця, то мав би зацікавитись групою, думаю можна навести і деякі біографічні дані. Засновані у 1966 році в Стокгольмі Перссоном. Спершу вчився у Королівській Академії музики, далі забив болт на теоретизування у бере участь у класичному опусі Тері Райлі In C, розширивши своє бачення експериментування і імпровізаторство у музиці, із залучення елементів року і фолку. Швидко сформована група закупилась всім, що було на той час доступно, маніпулювання з плівкою в процесі живої гри було життєво важливо, ще б пак, попробуй грати мінімалістичний дрон псих рага рок без тейп лупу. Зате залучення флейти, електроскрипки з підсилювачами, сакс, викликають принаймі повагу. Саморобна звукова система, через яку пропускались всі потоки, від скрипки до мікрофонів, створювала класне розсіювання і характерний фузз. Існували два роки, нічого не видали, зате певні записи збереглися, вони вперше побачили світ аж через 34 роки, у 2001 році на одному шведському лейблі. Члени групи розповзлись по багатьох групах, особливо треба відзначити International Harvester, які видали у 1969 році геніальний окультний протокраут з величезною кількістю джазу і фолк, факінг хеві. Відчувається клас попередніх Parson Sound. Кращі ніж більшість всіх дронмінімалнойзпсих груп сьогодення, переплюнули Bardo Pond, Alasehir, навіть Hash Jar Tempo i Roy Montgomery не почуваються впевнено з таким конкурентом )) подумати тільки, це грали 40 років тому. До речі, вони виступали і розігрівали публіку одного разу перед The Doors і відкривали виставку Ворхола, тусувались з Велвет Андерграундами. ![]() Pärson Sound - 1967 (2001) - Pärson Sound Добавлено через 9 часов 56 минут Роби ап теми того ж дня - це печально. ![]() але тема скотилась надто глибоко у черево. тому покращую перистальтику, просуваю ближче до органів смаку |
![]() |
![]() |
90 пользователя(ей) сказали спасибо: |
![]() |
#2 |
vinyl 7"
|
Re: Pärson Sound
Я бы тебе спасибкнул отдельно и за это дополнение, да ещё и несколько раз, если бы можно было, поскольку узнаю в этих строчках свои действия
![]() ![]() А тема эта безусловно интересна. То, что рекомендуешь именно ты уже говорит о многом) |
![]() |
![]() |
3 пользователя(ей) сказали спасибо: |
![]() |
#3 |
double gatefold vinyl
|
я слушал альбом раз 10 подряд. Поначалу удивлялся, потом был заинтригован и в итоге получал кайф) Сейчас обращаюсь к нему раз в день.
Очень стоящяя вещь. Даже не делая акцента на года. |
![]() |
![]() |
Пользователь сказал спасибо: | ehnaton (17.05.2009) |
![]() |
#5 |
double gatefold vinyl
|
Совсем неудивительно, что Пэрсоны практически никому неизвестны. Такую музыку не могли заметить... Я думаю, что в 60-х 70-х вообще таких групп было много, но они давно потерялись и исчезли. Ведь если тогда был андерграунд, то это значило очень много. Не то что сейчас, когда есть куча андеграундных лейблов и неограниченные возможности. В те года если альбом нераскупился, то никто группой заниматься уже не станет. А психоделичный дроун, мечта дистортеда, тогда просто не имел шансов получить распространение. Хорошо, что выходят переиздания таких групп и некоторые еще можно услышать в наш 21 век) А их было много. Такой период музыкального возвышения рока был.
Добавлено через 9 минут И мне кстати начало альбома меньше всего нравится. "a glimpse inside" и "sov gott rose-marie" самое оно. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
амеломан
|
Frost, а India? я радий, що тобі сподобалось.
Про історію. Існує колекція з трьох дисків раннього мінімалізму, він охоплює матеріал від 64 року. Я прослухав його, і тепер без проблем бачу, вірніше чую музичний фон, на якому записувались Персони. Так, нічого нового, крім того, що вони дуже далеко зайшли на територію авангарду, сфери серйозної музики. Туди навіть не добирались Велвет Андерграуди, хоч консерваторна освіта це дозволяла. Останні цікавились елеметнами аванту у рок музиці, тим часом Персони передбачили звук на десятиліття вперед, додавши року до аванту. найцікавіше тут для мене те, що вони фактично повторно винайшли рагу, тільки тепер це була європейська рага. Вона пізніше розвивалась переважно у гітарному вигляді - Робі Башо, Сенді Балл, Джон Фей, це вже потім з'явились Бардо Понд і Рой Монтгомері. Це я до того, що нікого, крім них, які б грали на таке той час, я не знаю, про них мали б бути хоч якісь відомості. Персони насправді досить відомі, я їх не слухав донедавна, бо думав, що це чергові типу Barn Owl чи Pocahaunted |
![]() |
![]() |
Пользователь сказал спасибо: | Mass. (17.05.2009) |
![]() |
#9 | |
double gatefold vinyl
|
Цитата:
но вообще, я думаю, что тебя еще ждут сюрпризы з 60-х. Я почему-то уверен. ![]() Ну с Индии меня как раз и начинает распирать) Добавлено через 2 минуты хотя нет, может и знали, но ооочень немногие слышали. А сколько групп осталось без таких переизданий, а? Кто знает... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Слизень-мафиози
|
Эта группа меняла название 3 раза:
Pärson Sound -> International Harvester -> Harvester -> Träd, Gräs och Stenar. Ранние работы очень оригинальны, хотя эта оригинальность не проходит и на более поздних работах. Люблю я вот такой викинг-прог-псих-андэграунд, могу еще посоветовать (из того что сам слышал, такскать "проверено") датских парней Alrune Rod, шведов же Baby Grandmothers (это вообще высшая лига, атвечаю), финов Kalevala (за 1972), более хардовых November, Rag I Ryggen, Trettioеriga Kriget. А вообще, для любителей прога есть у меня обалденный зборничек шведского псих-прога 70-х, если кого-то заинтересует, могу поделится ссылкой. Highly Recommended |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
амеломан
|
група не тільки назви міняла, вона міняла при цьому кардинально звук, тому писати про якісь пізні роботи групи нонсенс. якщо ти слухав названі тобою групи, то мав зауважив зразу, що в суті своїй це фолк дарк краут, на відміну від мінімал дрону парсонів. рекомендації більш-менш, але яке вони мають відношення до сабжу
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Слизень-мафиози
|
Ты сомневаешся, что я их слушал? Тебе не понравилось, что кто-то слушал их кроме тебя, что ли? Когда эти люди писали эту музыку, они не заморачивались, что сначала они были дрон-минималистичны, а потом стали краутово-прогрессивны... Скандинавы, как эти, например, имели специфичный звук, это я и хотел сказать. Какая разница что они отличаются на "чу-чуть" в стилях? По сути это псих-андэграунд на протяжении всего их творчества.
А вот это "рекомендації більш-менш" - это шо за хуйня? Ты что меня оценивать решил? Я ж не тебе лично советовал, а тем, кто не слышал, советовал интересной музыки. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
амеломан
|
Цитата:
![]() ![]() мені не сподобалось тільки те, що ти нічого не написав власне про групу. Цитата:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
амеломан
|
Цитата:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
амеломан
|
International Harvester
Träd, Gräs & Stenar Harvester всього декілька клаців, сьорф блогосфери вирішує будь-які проблеми пошуку. |
![]() |
![]() |
Пользователь сказал спасибо: | ebanipshada (17.05.2010) |
![]() |
#24 |
штормовое предупреждение
|
Acigi demekle,chox teegublendim bele metni gorende.Amma bereber sevindim,destekleyurem seni.Biride var,gaydalarda yazilib ki,metnleri anсah rus ya da ukraina dilinde ishigli olmalidir,bax gina,probleм yaradmaz bele hallar?
Последний раз редактировалось UncleD; 28.09.2012 в 12:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
Опции темы | Поиск в этой теме |
![]() |
||||
Тема | Автор | Раздел | Ответов | Последнее сообщение |
Infernal Majesty / Infernäl Mäjesty | Фантом | Metal | 7 | 08.03.2018 02:28 |
Kävelevä Räkä | r0gi | Punk Rock | 1 | 17.04.2013 09:33 |
Catarro / Cätärro | wakkaXchaka! | Thrash Zone | 7 | 22.03.2013 01:17 |
Jumalhämärä / Jumalhamara | antimatter | Metal | 13 | 10.10.2012 18:00 |
Mental Härdsmälta | Radioactive Dreams | Punk Rock | 1 | 16.01.2012 14:44 |
|
|
![]() |
Текущее время: 12:02. Часовой пояс GMT +3.
|
|||
![]() |
![]() |