www.neformat.com.ua

Новости Статьи Рецензии Ивенты Форум Facebook Telegram Twitter YouTube Instagram Mixcloud SoundCloud
Переключить в мобильный режим
Вернуться   Форум www.neformat.com.ua > Music > Classic Rock

Classic Rock Список групп раздела | 60-70's: garage rock, psychedelic rock, blues rock, hard rock, folk rock, progressive rock

Метки: drone, minimal, psychedelic rock
Ответ
Опции темы Поиск в этой теме
Непрочитано 11.05.2009, 22:36   #1
амеломан
+/- Информация
Швеция Pärson Sound

Я вважав, що непогано ознайомлений з ранньою андерграундною навколороковою музикою 60х років. я дуже помилявся, але як ніколи, мені це дуже приємно визнати. Pärson Sound - це одне з найкращих відкриттів для мене у цьому відгалуженні історії музики. Вони настільки позачасові, що я провів кілька годин, досліджуючи, чи це не черговий фейк звукозаписуючої студії. Ні, і хоч все збігається, існування післясабжевих груп не підлягає сумніву, сольні альбоми учасників (підпільні як завжди) задокументовані, навіть після цього я зворушений тим фактом, що такі речі існують, вони підтримують віру в заповненість всесвітньої пневми ідеями, що рояться і стукаються об стінки форм нічницями. в певні моменти відбувається прорив, стінки зникають, і свобода - це більше не втеча, а згасання, розчинення. в даному випадку, розчинення у звуці. Такий пафос у представленні групи чесний і об'єктивний - хто має вуха, той почує. Звісно, хтось може ляпнути щось про фломастери. Ок, все залежить від того, що ви чекаєте від музики. На мою думку, точно існує дихотомія синтезу і аналізу, деконструкція і хаос версус об'єднання і умиротворення, статика версус динаміка. Кожен бере те, що йому потрібно, і вже з цієї позиції, ще й силою звички судить про музику. Та на мою думку, суть в тому, що це дві сторони і два кінці музики (будь-чого взагалі). Зате це стає ідеальним, коли після звичного рифу аля Хендрікс (наприклад на Sov Gott Rose-Marie чути приспів джімі wild thing) іде вібруюча пульсація Тері Райлі, какофонія розчепленого звуку, море хвилюється раз, море хвилюється два. Pärson Sound балансує на цій межі надзвичайно впевнено, медитативно, і піднесено водночас.
Якщо хтось дочитав аж до цього місця, то мав би зацікавитись групою, думаю можна навести і деякі біографічні дані. Засновані у 1966 році в Стокгольмі Перссоном. Спершу вчився у Королівській Академії музики, далі забив болт на теоретизування у бере участь у класичному опусі Тері Райлі In C, розширивши своє бачення експериментування і імпровізаторство у музиці, із залучення елементів року і фолку. Швидко сформована група закупилась всім, що було на той час доступно, маніпулювання з плівкою в процесі живої гри було життєво важливо, ще б пак, попробуй грати мінімалістичний дрон псих рага рок без тейп лупу. Зате залучення флейти, електроскрипки з підсилювачами, сакс, викликають принаймі повагу. Саморобна звукова система, через яку пропускались всі потоки, від скрипки до мікрофонів, створювала класне розсіювання і характерний фузз. Існували два роки, нічого не видали, зате певні записи збереглися, вони вперше побачили світ аж через 34 роки, у 2001 році на одному шведському лейблі. Члени групи розповзлись по багатьох групах, особливо треба відзначити International Harvester, які видали у 1969 році геніальний окультний протокраут з величезною кількістю джазу і фолк, факінг хеві. Відчувається клас попередніх Parson Sound.
Кращі ніж більшість всіх дронмінімалнойзпсих груп сьогодення, переплюнули Bardo Pond, Alasehir, навіть Hash Jar Tempo i Roy Montgomery не почуваються впевнено з таким конкурентом )) подумати тільки, це грали 40 років тому. До речі, вони виступали і розігрівали публіку одного разу перед The Doors і відкривали виставку Ворхола, тусувались з Велвет Андерграундами.

Pärson Sound - 1967 (2001) - Pärson Sound
скрытый контент Нажмите на кнопку "Спасибо", чтобы увидеть ссылку (нужна регистрация)
Возможно, потребуется перезагрузка страницы.

Добавлено через 9 часов 56 минут
Роби ап теми того ж дня - це печально.
але тема скотилась надто глибоко у черево. тому покращую перистальтику, просуваю ближче до органів смаку
ehnaton вне форума   Ответить с цитированием
90 пользователя(ей) сказали спасибо:
Непрочитано 11.05.2009, 23:19   #2
vinyl 7"
+/- Информация
Re: Pärson Sound

Я бы тебе спасибкнул отдельно и за это дополнение, да ещё и несколько раз, если бы можно было, поскольку узнаю в этих строчках свои действия
А тема эта безусловно интересна. То, что рекомендуешь именно ты уже говорит о многом)
Mass. вне форума   Ответить с цитированием
3 пользователя(ей) сказали спасибо:
eduardsss (17.05.2010), ehnaton (11.05.2009), Андрей Аккерман (25.01.2011)
Непрочитано 17.05.2009, 09:53   #3
double gatefold vinyl
+/- Информация

я слушал альбом раз 10 подряд. Поначалу удивлялся, потом был заинтригован и в итоге получал кайф) Сейчас обращаюсь к нему раз в день.

Очень стоящяя вещь. Даже не делая акцента на года.
Atompunk вне форума   Ответить с цитированием
Пользователь сказал спасибо:
ehnaton (17.05.2009)
Непрочитано 17.05.2009, 14:13   #4
tape
+/- Информация

С первой песни зацепило очень!!
Очень здорово
argh вне форума   Ответить с цитированием
ehnaton (17.05.2009)
Непрочитано 17.05.2009, 17:48   #5
double gatefold vinyl
+/- Информация

Совсем неудивительно, что Пэрсоны практически никому неизвестны. Такую музыку не могли заметить... Я думаю, что в 60-х 70-х вообще таких групп было много, но они давно потерялись и исчезли. Ведь если тогда был андерграунд, то это значило очень много. Не то что сейчас, когда есть куча андеграундных лейблов и неограниченные возможности. В те года если альбом нераскупился, то никто группой заниматься уже не станет. А психоделичный дроун, мечта дистортеда, тогда просто не имел шансов получить распространение. Хорошо, что выходят переиздания таких групп и некоторые еще можно услышать в наш 21 век) А их было много. Такой период музыкального возвышения рока был.

Добавлено через 9 минут
И мне кстати начало альбома меньше всего нравится. "a glimpse inside" и "sov gott rose-marie" самое оно.
2 пользователя(ей) сказали спасибо:
Anandamid (19.03.2022), ehnaton (17.05.2009)
Непрочитано 17.05.2009, 18:05   #6
амеломан
+/- Информация

Frost, а India? я радий, що тобі сподобалось.
Про історію. Існує колекція з трьох дисків раннього мінімалізму, він охоплює матеріал від 64 року. Я прослухав його, і тепер без проблем бачу, вірніше чую музичний фон, на якому записувались Персони. Так, нічого нового, крім того, що вони дуже далеко зайшли на територію авангарду, сфери серйозної музики. Туди навіть не добирались Велвет Андерграуди, хоч консерваторна освіта це дозволяла. Останні цікавились елеметнами аванту у рок музиці, тим часом Персони передбачили звук на десятиліття вперед, додавши року до аванту. найцікавіше тут для мене те, що вони фактично повторно винайшли рагу, тільки тепер це була європейська рага. Вона пізніше розвивалась переважно у гітарному вигляді - Робі Башо, Сенді Балл, Джон Фей, це вже потім з'явились Бардо Понд і Рой Монтгомері.
Це я до того, що нікого, крім них, які б грали на таке той час, я не знаю, про них мали б бути хоч якісь відомості. Персони насправді досить відомі, я їх не слухав донедавна, бо думав, що це чергові типу Barn Owl чи Pocahaunted
Mass. (17.05.2009)
Непрочитано 17.05.2009, 18:05   #7
double gatefold vinyl
+/- Информация

а почему они не в классик роке?!
Непрочитано 17.05.2009, 18:07   #8
амеломан
+/- Информация

Frost, а хуй його знає, тему робив весь такий на ємоціях, де бачив, там і ставив. переносьте
Непрочитано 17.05.2009, 18:11   #9
double gatefold vinyl
+/- Информация

Цитата:
Сообщение от müsteşrik Посмотреть сообщение
Це я до того, що нікого, крім них, які б грали на таке той час, я не знаю, про них мали б бути хоч якісь відомості. Персони насправді досить відомі, я їх не слухав донедавна, бо думав, що це чергові типу Barn Owl чи Pocahaunted
они известны благодаря переизданию 2001 года. Без него - хуй бы кто их знал))

но вообще, я думаю, что тебя еще ждут сюрпризы з 60-х. Я почему-то уверен.

Ну с Индии меня как раз и начинает распирать)

Добавлено через 2 минуты
Цитата:
Сообщение от Frost Посмотреть сообщение
они известны благодаря переизданию 2001 года. Без него - хуй бы кто их знал))
хотя нет, может и знали, но ооочень немногие слышали. А сколько групп осталось без таких переизданий, а? Кто знает...
Непрочитано 17.05.2009, 18:13   #10
амеломан
+/- Информация

Цитата:
Сообщение от Frost Посмотреть сообщение
но вообще, я думаю, что тебя еще ждут сюрпризы з 60-х. Я почему-то уверен
чому тільки мене, всіх я тільки за.
Непрочитано 17.05.2009, 18:15   #11
vinyl 7"
+/- Информация

переношу
Mass. вне форума   Ответить с цитированием
ehnaton (17.05.2009)
Непрочитано 20.05.2009, 10:23   #12
Слизень-мафиози
+/- Информация

Эта группа меняла название 3 раза:
Pärson Sound -> International Harvester -> Harvester -> Träd, Gräs och Stenar. Ранние работы очень оригинальны, хотя эта оригинальность не проходит и на более поздних работах. Люблю я вот такой викинг-прог-псих-андэграунд, могу еще посоветовать (из того что сам слышал, такскать "проверено") датских парней Alrune Rod, шведов же Baby Grandmothers (это вообще высшая лига, атвечаю), финов Kalevala (за 1972), более хардовых November, Rag I Ryggen, Trettioеriga Kriget.
А вообще, для любителей прога есть у меня обалденный зборничек шведского псих-прога 70-х, если кого-то заинтересует, могу поделится ссылкой. Highly Recommended
Біджо вне форума   Ответить с цитированием
4 пользователя(ей) сказали спасибо:
Anandamid (19.03.2022), Kino80 (11.03.2012), Mass. (20.05.2009), Valti (14.06.2018)
Непрочитано 20.05.2009, 10:55   #13
амеломан
+/- Информация

група не тільки назви міняла, вона міняла при цьому кардинально звук, тому писати про якісь пізні роботи групи нонсенс. якщо ти слухав названі тобою групи, то мав зауважив зразу, що в суті своїй це фолк дарк краут, на відміну від мінімал дрону парсонів. рекомендації більш-менш, але яке вони мають відношення до сабжу за винятком географії.
Непрочитано 20.05.2009, 15:35   #14
Слизень-мафиози
+/- Информация

Ты сомневаешся, что я их слушал? Тебе не понравилось, что кто-то слушал их кроме тебя, что ли? Когда эти люди писали эту музыку, они не заморачивались, что сначала они были дрон-минималистичны, а потом стали краутово-прогрессивны... Скандинавы, как эти, например, имели специфичный звук, это я и хотел сказать. Какая разница что они отличаются на "чу-чуть" в стилях? По сути это псих-андэграунд на протяжении всего их творчества.
А вот это "рекомендації більш-менш" - это шо за хуйня? Ты что меня оценивать решил? Я ж не тебе лично советовал, а тем, кто не слышал, советовал интересной музыки.
Біджо вне форума   Ответить с цитированием
Непрочитано 20.05.2009, 15:37   #15
2023
+/- Информация

Прожектор вне форума   Ответить с цитированием
Непрочитано 20.05.2009, 15:45   #16
амеломан
+/- Информация

Цитата:
Сообщение от bettleheise
Тебе не понравилось, что кто-то слушал их кроме тебя, что ли?

мені не сподобалось тільки те, що ти нічого не написав власне про групу.
Цитата:
Сообщение от bettleheise
Ты что меня оценивать решил?
думаю, ти мене теж оцінив, то чому б не зійтись на думці, що це нормально для людей займатись таким взаємним оцінювання. єдине, що недобре, це той мій тон, який тебе зачепив, і за який прошу не ображатись, бо не мав на думці злого
Непрочитано 02.10.2009, 21:04   #17
сыч
+/- Информация

группа потрясает, особенно когда смотришь на дату записи
и как-то все остальные недооценённые группы немного меркнут на фоне сабжа)
Raven вне форума   Ответить с цитированием
Непрочитано 17.05.2010, 15:08   #18
mp3 56 kbps
+/- Информация

А остальные их записи может быть кто-нибудь выложит. спасибо-пожалуйста!
ebanipshada вне форума   Ответить с цитированием
Непрочитано 17.05.2010, 15:55   #19
амеломан
+/- Информация

Цитата:
Сообщение от зразу під темою трохи нижче пише що
Існували два роки, нічого не видали, зате певні записи збереглися, вони вперше побачили світ аж через 34 роки, у 2001 році на одному шведському лейблі.
тобто інших записів не існує.
Непрочитано 17.05.2010, 16:01   #20
mp3 56 kbps
+/- Информация

я имел ввиду записи "International Harvester", Harvester" и "Träd, Gräs & Stenar"
ebanipshada вне форума   Ответить с цитированием
Непрочитано 17.05.2010, 16:13   #21
амеломан
+/- Информация

International Harvester
Träd, Gräs & Stenar
Harvester

всього декілька клаців, сьорф блогосфери вирішує будь-які проблеми пошуку.
ebanipshada (17.05.2010)
Непрочитано 14.10.2011, 20:24   #22
штормовое предупреждение
+/- Информация

По идее они идут вот так:
Pärson Sound 1968 CD 1 320
Pärson Sound 1968 CD 2 320
Таким образом сохраняется очередность....
UncleD вне форума   Ответить с цитированием
milestempli (02.04.2015)
Непрочитано 14.10.2011, 23:29   #23
амеломан
+/- Информация

sag ol, qardash. asude vaxtim olarsa, movzunu yene yoxlayacaqim ve verdiyin linklerini movzu bashina elave edeceqim. sozgelishi, bu forumda olan bakililara salamlar ))
Непрочитано 16.10.2011, 19:02   #24
штормовое предупреждение
+/- Информация

Цитата:
Сообщение от ehnaton Посмотреть сообщение
sag ol, qardash. asude vaxtim olarsa, movzunu yene yoxlayacaqim ve verdiyin linklerini movzu bashina elave edeceqim. sozgelishi, bu forumda olan bakililara salamlar ))
Acigi demekle,chox teegublendim bele metni gorende.Amma bereber sevindim,destekleyurem seni.Biride var,gaydalarda yazilib ki,metnleri anсah rus ya da ukraina dilinde ishigli olmalidir,bax gina,probleм yaradmaz bele hallar?

Последний раз редактировалось UncleD; 28.09.2012 в 12:48.
Непрочитано 16.10.2011, 19:35   #25
амеломан
+/- Информация

hec bir problem yoxdu. sehv etmirsem, qaydalarda tekce movzu dil meselesine dair deyilir. sherhler bashka dillerde de ola bilerler.
Непрочитано 16.10.2011, 19:48   #26
штормовое предупреждение
+/- Информация

ehnaton, Хокей!!!
Непрочитано 30.08.2012, 22:56   #27
because it's wrong
+/- Информация

Крутейше. Второе из старой психоделии после дебютника German Oak, что меня действительно зацепило, утащило и растаращило.
scary_nickname вне форума   Ответить с цитированием
Непрочитано 16.11.2012, 15:55   #28
Криптоосциллограф
+/- Информация

Второй диск альбома интереснее,восток-индуизм начинаются.Но почему так плохо записано???
ALGARNAS TRADGARD отлично звучат,при всей сходности их музконцепций.
Anandamid вне форума   Ответить с цитированием
Непрочитано 09.01.2022, 18:51   #29
double CD
+/- Информация

дошли уши послушать Harvester и иInternational Harvester. великолепно
Umnitsa вне форума   Ответить с цитированием
2 пользователя(ей) сказали спасибо:
Anandamid (09.01.2022), Біджо (09.01.2022)
Непрочитано 19.03.2022, 13:32   #30
Криптоосциллограф
+/- Информация

Цитата:
Сообщение от Биджо Посмотреть сообщение
датских парней Alrune Rod, Highly Recommended
Молодец, ещё тогда их шарил. Отличная группа оказалась, от и до. Похоже на ранних BRI.
Anandamid вне форума   Ответить с цитированием
Ответ
Форум www.neformat.com.ua > Music > Classic Rock

Опции темы Поиск в этой теме
Поиск в этой теме:

Расширенный поиск