|
Новости Статьи Рецензии Ивенты Форум | |||
|
Регистрация | Правила форума | Пользователи | Календарь | Новые релизы (RSS) | Новые темы | Поиск | Сообщения за день | Отметить все разделы прочитанными |
Different Основной раздел, в котором можно пообщаться на любые темы |
Опции темы | Поиск в этой теме |
06.03.2013, 15:57 | #92 |
めらんちょりあ
Репутация: 1545
|
Re: Чай
Ничего особо дорогого и изысканного пока не пробовал. Люблю только чёрный и с сахаром. Из зелёного могу пить только соу-сеп, даже без сахара. Долгое время пил Хэйлис. Недавно купил наугад Basilur - нравится тоже. За день выпиваю обычно 4-7 полулитровых кружки.
|
10.03.2013, 22:10 | #95 | |
vinyl 10"
Репутация: 1193
|
Re: Чай
Цитата:
Я просто все, що знаю про чай - суто родинне, з Середньої Азії. П'ю майже виключно зелений, фасований (як почнуть дозволяти фінанси, спробую перейти на щось краще). Що цікаво: в Узбекистані весь чай можна пити, а от у наших краях ще треба пошукати. Того планую зо дві торбі чаю звідти цього літа привезти. Ну, і цікаво було би колись попробувати асканчай: читав, що 150 років тому це був основний спосіб приготування у степових народів Азії. |
|
10.03.2013, 22:51 | #101 |
в спину нож
Репутация: 865
|
Re: Чай
Имея зачаточное представление о производстве, хранении и расфасовке чая, я бы не стал его пить без этой простой процедуры, тем более пуэр какой-нибудь
Добавлено через 51 секунду Мой банальный десакрализированный мозг свято убежден, что все ритуалы скрывают собой банальные причины |
10.03.2013, 23:05 | #102 | ||
vinyl 10"
Репутация: 1193
|
Re: Чай
Ну, я тут консерватор, і такі штуки хіба в гостях можу попробувати.
Цитата:
Цитата:
До речі, зараз зрозумів якраз одну штуку: в Середній Азії перед вживанням чай обов'язково тричі наливають у кружку і зливають назад, щоб рівномірно розмішати заварку (це називається "saprıw"). І мене дивувало, чому так не роблять на далекому сході. А вся річ, очевидячки, в тому, що китайські заварники мають ситечко, завдяки чому верхні шари теж насичуються чаєм, а не тільки нижні, і потреба в переливанні відпадає. |
||
10.03.2013, 23:15 | #103 |
Слизень-мафиози
Репутация: 1839
|
Re: Чай
Ні, але в Росії спілкувався з робочими, в тому числі якраз з Каракалпакстану. При чому "каракалпаками" виявилися як власне каракалпаки, так і туркмени і узбеки звідти. Були вони з Тахтакупиру. Хороші хлопці, я в них частенько насвай стріляв - першого разу навіть незручно якось вишло - я так чималенько насипав з переляку за язик, що добряче вштирило і вони з мене гнали)). Про Каракалпакію розповідали, що життя там складне, роботи немає, і все що можна там робити - займатися підсобним господарством. Тому, власне, так багато з них заробітчани
|
10.03.2013, 23:29 | #104 | |
vinyl 10"
Репутация: 1193
|
Re: Чай
Цитата:
Ну, і про складне життя: я в 2007му році коли там був - ніби як повернувся в минуле. Більшість роздрібної торгівлі ведеться на розкладачках просто на вулиці. А ще кумедно було: пішли з братами на пиво. Оскільки навулиці ніхто не п'є, а в закладах - дорожче, то часто люди, які вдома продають пиво, в себе ж у дворі мають посадочні місця для випивання, і дають свій домашній посуд. Єдиний раз, напевно, коли я пив пиво з піалки |
|
12.03.2013, 16:35 | #105 | |
mp3 96 kbps
Репутация: 21
|
Re: Чай
Гм. А хіба ні? Зате чесно.
П'ю чай "Похудей" - так нормально? Зате нечесно. Нік як нік. Який нік Аллах послав, таким і користуємось. Зате він не займає ресурсів і всім знайомий з дитинства. Цитата:
Всё правильно понял. По темі. Я не великий експерт в чаях: вдома традиції чаювати ніколи не було, протягом самостійного життя обставини до цього теж не привчили, гарячих напоїв взагалі не люблю (крім, хіба що, какао з вершками або полуницями). Більше виступаю по узварах, морсах і свіжовичавлених соках. Як і всі люди, які коли-небудь куштували якийсь чай, інколи п'ю чорний з цукром, зелений листовий, каркаде, ройбуш. М'яту і мелісу заварюю тим, хто погано спить. Рум'янок і льон - тим, у кого шлунок вразливий. Собі - чебрець, липу, підбіл - від застуди. Любисток - інколи профілактично при нерегулярному харчуванні. Чебрець - хороший складник "козацької люльки" - "підносить" і створює враження загостреного слуху. Ще спеціальна настоянка з нього викликає відразу до алкоголю. Ще чебрець теє... ну, щоб стояв у кожній хаті. Таку дію має. Любистком добре полоскати волосся. Журавлина дає такий самий смак, як і гібіскус, бо брусничні мають схожий склад кислот, тільки дешевші і доступніші в слов'янських широтах. Льон - крутіший за сою і банани. Склянка яблучного соку зранку бадьорить не гірше від розжареного кофеїну. Це все, що пригадується про чаї, трави та інші смаколики. |
|
12.03.2013, 21:29 | #111 |
в спину нож
Репутация: 865
|
Re: Чай
Вы как представляете? Условно 'заводские' чаи почти всегда какашка, остаются варианты с небольшими партиями и работой с конкретным продавцом и поставщиком, но всегда рискуешь все равно - в один сезон могут привезти хороший чай, а в другой никакой. Ищите продавца и пробуйте, прежде чем купить.
В любом относительно большом городе можно найти человека, занимающегося чаем, я в это верю |
12.03.2013, 22:28 | #112 |
mp3 96 kbps
Репутация: 21
|
Re: Чай
Найкраще - у селі в старих людей, вони чебрець для ритуалів використовують, заквітчують ікони і купають немовлят. Влітку можна самому назбирати в полі, в посадці, на лузі, те-се, розпитавши місцевих, вони тільки раді будуть )
Самому можна власноруч вимити, висушити і комбінувати як забагнеться. Бо в аптеках, як правило, трави з кізяками, пилюкою і промисловим сміттям Але для курива чебрець треба перекривати м'ятою або материнкою, бо він гірчить і схожий на кадило |
13.03.2013, 11:57 | #115 |
mp3 256 kbps
Репутация: 28
|
Re: Чай
Какая замечательная тема! Всем любителям чая пламенный привет и низкий поклон
Много лет пил всякую муть: пакетики, полложки чайных гранул на стакан киптяка, и далее по списку... даром что без сахара - никогда не любил даже слегка подслащённый чай. Кому не нравится горечь, тут либо процесс заварки сильно затянут, либо самого чая насыпается столько, сколько на роту солдат бы хватило. И вот два года назад угорел по хождениям по мукам по магазинчикам с дохуя духовно богатыми товарами: ароматические палочки, масла, лампадки, статуэточки будд и бодхисаттв, и чай, дешманский зелёный, китайский, но не в гранулах, что радовало. В общем после энного горчущего стакана с ароматом веников я задумался о том, что делаю что-то не так, и полез в интернет за инфой... Люблю Те Гуаньини, и вообще Улуны, в том числе и молочные. Да и Те Гуани с добавками тоже прекрасны. Пуэр люблю, особенно в мандарине. Японскую сенчу пью частенько, сорта типа "Ганпаудер" (зелёный жемчуг, например). Из чёрных нравятся классический индийский Ассам, Эрл Грей, ароматизированные всякие сорта, а также обычный чёрный с молоком, вот это действительно круто, особенно если молоко заливать в заварник аккурат после самого чая, и только потом уже заливать кипятком, таким образом молочная "насыщенность" ощущается в разы лучше, да и сам чай чем крепче в таком случае - тем более вкусен с молоком. Про добавки и сборы из трав я уже не говорю ничего - в этой теме уже всё за меня сказали давно) Это тоже мы любим и практикуем. Само-собой на кухне не особо вычурные и дорогие фарфоро-керамические китайские кружечки и заварнички, ситечки и прочая-прочая. P.S. Ройбуш люблю до безумия просто |
Опции темы | Поиск в этой теме |
Похожие темы | ||||
Тема | Автор | Раздел | Ответов | Последнее сообщение |
27.07.2011 GREAT EXPERIMENTAL GIG, г. Черкассы - KRAKATAU, ЧАЙ С МЯСОМ, TECTUM, I AFLOAT | Napalmer | Events Archive | 11 | 17.08.2011 01:30 |
Кровавый чай и красная ниточка / Blood Tea and Red String (2006) | xbroodax | Animation | 1 | 05.01.2010 17:48 |
|
|
Текущее время: 18:58. Часовой пояс GMT +3.
|
|||