Також відомий, як Orko Eloheim, Orko the Sycotic Alien - ексцентричний андеграундний хіп-хоп артист із Сан-Дієго, Каліфорнія. Він записував сольні альбоми, випускав інструментальні релізи, є учасником колективів Masters Of The Universe, Global Phlowtations Artist Committee, Nephlim Modulation Systems (разом із Bigg Jus) та Left Handed Scientists. Починав творчу активність на початку 90-х і з того часу випустив більше двадцяти релізів, продовжуючи записуватися і сьогодні. Більшість альбомів вийшли СDr-ками на лейблі 777 Beats, раритет ще той.
Microcrusifiction (1994) (Masters of the Universe)
Bak 2 tha Future (1995) (Masters of the Universe)
Doomsday Prophet (1996)
Avantgarde Talk (1996)
Phlowtation Devices (1997) (Global Phlowtations Artist Committee)
Orko tha Sycotik Alien (1997)
Crop Formations (1997)
Neuro-Symphony in C Minor (1998) (Masters of the Universe)
98' Unheard (1998) (Global Phlowtations Artist Committee)
Dreadlocks, Incense and Oils (2000)
Eyemagedon (2002)
Nucleus (2002) (Global Phlowtations Artist Committee)
Woe to Thee O Land Whose King Is a Child (2003) (Nephlim Modulation Systems)
Elohim Soundwave Scientist (2003)
Atoms of Eden (2003)
777 Beats (2004)
The King of Hell (2004)
Imperial Letters of Protection (2005) (Nephlim Modulation Systems)
Chaos Is My Friend (2006)
Post War Technology (2007) (with Odessa Kane)
777 Beats Acid Bible (2007)
Kill Your Computer (2008) (Left Handed Scientists)
Mechanical Habitat (2008) (Left Handed Scientists, & Anti Citiz3ns)
Forbidden Physics (2010)
Kill Your Present Future (2012) (Left Handed Scientists)
TBA (2013) (Nephlim Modulation Systems)
EPs:
Walkman Terrorist EP (1998)
Rules of Thumb (1999) (with Isosceles)
Walk to the Edge of the Earth (2005)
Compilations:
Starsystem Blacktica (2005)
Wardrum Machine Dub (2007)
Drum Warz (2007)
Я розумію, що це хіп-хоп і тут ніхто не відписується, не качає і не слухає, але мова в треді про артиста, який, як мінімум, заслуговує на те, щоб на нього звернули увагу. Попри практично абсолютну невідомість і андеграундність (47 тис. прослуховувань на ластфм при такій кількості матеріалу), Орко вбачається мені дуже важливою фігурою в хіп-хоп музиці. Так, його альбом "Doomsday Prophet" 96-го року на пару з "Dr. Octagonecologist" Kool Keith'а - перший відомий мені запис, який з абсолютною впевненістю можна віднести до абстракт хіп-хопу. З Кул Кейтом взагалі напрошується багато паралелей: в першу чергу новаторство, продуктивність та неймовірна різносторонність. У відповідності до останнього критерію я й відібрав альбоми для цієї теми. Згаданий "Doomsday Prophet", що розпочинає історію космічного прибульця, "Atoms Of Eden", на якому абстракт хіп-хоп базується на інтелігентній драм'н'басовій підкладці, збірка агресивних апокаліптичних інструменталів "The King Of Hell", рагга-джангл на "Wardrum Machine Dub" та останній сольний "Forbidden Physics" як одна з вершин футуристичних пошуків Орко. Ще б дуже хотілося знайти записи груп Masters Of The Universe і Global Phlowtations Artist Committee, але це справа не з простих. Дуже раджу не ігнорити
Последний раз редактировалось Marlo Stanfield; 24.08.2016 в 13:41.