|
Новости Статьи Рецензии Ивенты Форум | |||
|
Регистрация | Правила форума | Пользователи | Календарь | Новые релизы (RSS) | Новые темы | Поиск | Сообщения за день | Отметить все разделы прочитанными |
Hip-Hop Список групп раздела | hip-hop, alternative hip-hop, grime, instrumental hip-hop, urban, etc. |
Метки: abstract hip-hop, avant-garde, classical, electronic, experimental, hip-hop, pop, rock |
Опции темы | Поиск в этой теме |
14.07.2014, 02:26 | #1 | |
vinyl 7"
|
Saul Williams
Цитата:
Развернуть для просмотра[свернуть] Дискографія: 2001 - Amethyst Rock Star (CBR 320) 2004 - Saul Williams (CBR 320) MEGA 2006 - Said the Shotgun to the Head (composer Thomas Kessler; Sinfonieorchester Basel; CBR 320) 2007 - The Inevitable Rise and Liberation of NiggyTardust! (CBR 320) MEGA 2009 - The Dead Emcee Scrolls (composer Thomas Kessler; Arditti Quartet; CBR 320) MEGA 2011 - Volcanic Sunlight (CBR 320) MEGA Набридло мені трохи, що в розділі постійно апаються теми про всякий непотріб, та й просто давно не створював тут хороших топіків. Сол Вільямс наразі найбільш достойна кандидатура, артист, про якого можна і треба розповісти дуже багато. Вкрай непересічна особистість, з якого боку не поглянь. Народився 29 лютого, поєднує в собі музичні, літературні та акторські таланти. Музично досить різносторонній виконавець, в рамках хіп-хопу він очевидно почуває себе дещо тісно, а тому стилістично його роботи досить складно описати кількома словами. Дебютний "Amethyst Rock Star" найбільше відповідає стилістиці розділу, експериментальний хіп-хоп із самобутнім матеріалом, який по якості цього самого матеріалу можна легко поставити в один ряд з кращими зразками продукції з Def Jux, Stones Throw або Anticon. На s/t став більш відчутний вплив рок-музики (що мав місце і на дебютному диску), Сол на ньому звучить де в чому схоже на Еверласта та РАТМ. Далі - найцікавіше, на мою думку. У 2006-му році мало місце оркестрування поезії Сола в авангардному ключі швейцарським композитором Томасом Кесслером. Твір має назву "Said the Shotgun to the Head" і є втіленням роздумів Сола на тему фемінізму (ведеться оповідь про пришестя месії в жіночій подобі) та відповіддю на події 9/11 (наскільки я зрозумів, хе-хе). Начитка самого автора в супроводі Базельського симфонічного оркестру, авангардний академ по суті. В 2009-му ідея мала продовження і все тим же Кесслером була написана музика для іншого твору Сола - "The Dead Emcee Scrolls", цього разу в форматі струнного квартету (виконували, до речі, Arditti Quartet). На моїй пам'яті це єдина точка перетину хіп-хопу і академічної музики, якщо не рахувати всякий бітбокс під скрипку, використання віолончелей в якості ритм-секції під читку і тому подібне. Найвідоміша сторона творчості Сола Вільямса - співпраця з Трентом Резнором і спродюсований ним альбом Сола 2007-го - "The Inevitable Rise and Liberation of NiggyTardust!", який я особисто сприймаю в якості брата-близнюка "Year Zero", що вийшов у тому ж році. Альбом, без сумніву, хороший, але рука Резнора відчувається занадто сильно в аранжуваннях, та й сама вокальна манера Сола досить сильно видозмінилася на цьому диску і стала як дві краплі води нагадувати Трента. Альбом люблять називати в мережі "індастріал хіп-хопом", не вірте, тут скоріше НІН-подібна електроніка/рок, до того ж майже без читки. Серед матеріалу альбому окремо хочу виділити кавер на U2 "Sunday Bloody Sunday". Не особливо мені подобається творчість Боно і ко., але кавер прямо-таки підкорив мене, дуже пронизливе і гірке виконання. Остання поки що музична спроба Сола - "Volcanic Sunlight" 2011-го. Погляд на сучасний поп, як завжди досить своєрідний і для мене все ж поки не зовсім однозначний. Диск вийшов на "Sony Music". Последний раз редактировалось Marlo Stanfield; 24.08.2016 в 13:20. |
|
6 пользователя(ей) сказали спасибо: | aenox (26.01.2017), Cyclophosphamide (02.08.2014), denchuk (25.07.2017), FunnyTable (28.09.2016), Nextdoorscream (28.08.2014), yakuba (15.07.2014) |
Опции темы | Поиск в этой теме |