www.neformat.com.ua

Новости Статьи Рецензии Ивенты Форум Facebook Telegram Twitter YouTube Instagram Mixcloud SoundCloud
Переключить в мобильный режим
Вернуться   Форум www.neformat.com.ua > Music Related > In General

In General Жанры, стили, лейблы, сборники, радиостанции, зины, дистро, блоги - все о музыке. Также - вопросы, касающиеся обустройства музыкальной части форума

Ответ
Опции темы Поиск в этой теме
Непрочитано 08.02.2023, 22:16   #1
2023
+/- Информация
Альбоми-2023

Ну ви понєлі)

Слухаю The Murder Capital - Gigi’s Recovery, нормальний фаунтейнс-ді-сі-замінник:

Прожектор вне форума   Ответить с цитированием
5 пользователя(ей) сказали спасибо:
le svinage (11.02.2023), lesiashelby (09.02.2023), punknotyet (08.02.2023), sprone (09.02.2023), Umnitsa (09.02.2023)
Непрочитано 20.02.2023, 15:57   #2
ваша любимая собака
+/- Информация
Re: Альбоми-2023

Pile - All Fiction
Shame - Food For Worms
The Murder Capital - Gigi’s Recovery
Lil Yachty - Let's Start Here
Stoned Jesus - Father Light
Radio Supernova - Paratiisi
Heinali - Kyiv Eternal
slowthai - UGLY
Fever Ray - Radical Romantics
Heartworms - A Comforting Notion
Lana Del Rey - did you know that there's a tunnel under ocean blvd
Deerhoof - Miracle-Level
Циферблат - Перетворення
Nerver/Chat Pile - Brothers In Christ
The National - First Two Pages Of Frankenstein
Loma Prieta - Glare

Последний раз редактировалось Юрец; 06.05.2023 в 16:30.
Юрец вне форума   Ответить с цитированием
Пользователь сказал спасибо:
Прожектор (28.02.2023)
Непрочитано 20.02.2023, 23:17   #3
2023
+/- Информация

мені зайшов альбом нового проекту гітариста Blur (бо він фанат старого прогу, хєхє) - The Waeve:

ну і альбом Полачек ніяк не дослухаю, хоча там є цікаві речі:

le svinage (21.02.2023), sprone (21.02.2023), Біджо (21.02.2023), псово лаяние (18.04.2023), Юрец (21.02.2023)
Непрочитано 21.02.2023, 17:43   #4
ваша любимая собака
+/- Информация

так полачек теж прог

Добавлено в 16:39 / Предыдущее сообщение было написано в 16:39

чую що гебрієл інфлуєнсд

Добавлено в 17:43 / Предыдущее сообщение было написано в 16:39

Цитата:
мені зайшов альбом нового проекту гітариста Blur (бо він фанат старого прогу, хєхє) - The Waeve:
хехе, цивільні дрони знімають щось цивільне
3 пользователя(ей) сказали спасибо:
le svinage (21.02.2023), Прожектор (21.02.2023), псово лаяние (18.04.2023)
Непрочитано 26.02.2023, 12:17   #5
lossless
+/- Информация

Вот, что успел послушать за этот год:
Ladytron - Time's Arrow (synthpop, electropop, dream pop) - понравился ещё меньше, чем прошлый. Такие же незапоминающиеся, однотипные песни, но теперь ещё и с разжижающим дрим-попом повсюду.
The Smashing Pumpkins - Atum: Act Two (alternative rock, new wave, synthpop) - если б не цифра 2 в названии, от 1-й части не отличил бы. Лучше Cyr, но постоянно приходилось напоминать себе, что эта же группа записала Mellon Collie и Adore.
The Go! Team - Get Up Sequences Part Two (sunshine pop, indie pop, indietronica, indie rock) - пока что открытие года. Понравилась оригинальность группы - лоуфайное сочетание нойз-попа с чирлидерскими частушками и сэмплами, всё весело и в ретро стиле. По духу напоминает Deerhoof и Mamalarky. В топ вряд ли пойдёт, да и настроение такое радужное сейчас не в тему, но рад, что такая музыка есть.
Kelela - Raven (alternative r&b, UK bass, ambient pop) - если говорить про уникальность ощущений от прослушивания альбома целиком, а не отдельных песен, то Raven - лучший мой экспириенс за последнее время. Всё танцевально, но при этом абстрактно, да ещё и по-трипхоповому мрачно. Однозначно в топ.
Paramore - This Is Why (post-punk revival, pop rock, new wave) - не люблю Paramore; терпеть не могу американский эмо-рок середины 00-ых. Это для меня самый generic рок, какой только есть. This Is Why не имеет ничего общего с эмо-рок(почти) = лайк; интересные гитарные партии, качевый грув, ироничные, самокритичные тексты поверх этого = в топ.
Caroline Polachek - Desire, I Want to Turn Into You (art pop, electronic) - ещё в процессе расслушивания, но уже нравится. Возможно, топ.
Orbital - Optical Delusion (progressive techno, breaks) - подсел на техно, так что мне альбом зашёл, как по маслу. До уровня их работ 90-х не дотягивает, но если брать их последние работы - одна из лучших. Возможно, топ.
sprone вне форума   Ответить с цитированием
4 пользователя(ей) сказали спасибо:
le svinage (27.02.2023), lesiashelby (03.03.2023), punknotyet (03.03.2023), Прожектор (26.02.2023)
Непрочитано 27.02.2023, 08:30   #6
pale blue eyes
+/- Информация

sprone, дякую за Kelela -- ось дуже приємна штука зараз на світанку послухати.
le svinage вне форума   Ответить с цитированием
sprone (27.02.2023)
Непрочитано 03.03.2023, 00:50   #7
mr. november
+/- Информация

в мене поки що такий список

прям топ:

Heinali - Kyiv Eternal - не знаю, майже до сліз чомусь взяло. умовна "музика війни" мене якось взагалі не чіпляє, але з цим релізом навпаки
Andy Shauf - Norm - мій улюблений сінгер сонграйтер знов випустив чудовий і дуже красивий альбом з цікавим концептом.
The Necks - Travel - не підвели, все як треба, медитативний джаз (чи як це назвати я хз)
Fucked Up - One Day - чомусь дуже зайшов альбом поки що, декілька пісень прям не виходили з голови. Але відчуваю що є потенціал взагалі забути про цей реліз через півроку

не прям топ, але дуже гарно:
Yo La Tengo - This Stupid World - кращий їх альбом за багато часу
Super Pink Moon - IRON RAIN - подобається цей проект Ігора і напрямок в якому він розвивається. Слухав з задоволенням
Me and My Friends - Before I Saw the Sea - випадково знайшов їх, красива і спокійна музика, якраз щоб знімати стрес
Stoned Jesus - Father Light - альбом сподобався набагато більше ніж пілігрімс, сотс енд прейерс взагалі хіт
bre вне форума   Ответить с цитированием
6 пользователя(ей) сказали спасибо:
lesiashelby (03.03.2023), merzbird (03.03.2023), punknotyet (03.03.2023), sprone (03.03.2023), Прожектор (03.03.2023), Юрец (03.03.2023)
Непрочитано 03.03.2023, 01:26   #8
2023
+/- Информация

дякую
Цитата:
Сообщение от bre Посмотреть сообщение
Andy Shauf
в мене враження від альбому прямо пропорціональні назві альбому) до речі, слухав і думав про тебе, бо ти ж його котіруєш

Добавлено в 00:26 / Предыдущее сообщение было написано в 00:22

Цитата:
Сообщение от Юрец Посмотреть сообщение
Shame - Food For Worms
хм, чекну
Непрочитано 03.03.2023, 12:21   #9
mr. november
+/- Информация

Цитата:
Сообщение от Прожектор Посмотреть сообщение
в мене враження від альбому прямо пропорціональні назві альбому)
це точно не найкращий його альбом, але я ж фанат. мені там багато пісень прям сильно зайшло
Непрочитано 03.03.2023, 12:48   #10
CD
+/- Информация

Цитата:
Heinali - Kyiv Eternal - не знаю, майже до сліз чомусь взяло. умовна "музика війни" мене якось взагалі не чіпляє, але з цим релізом навпаки
Ну це дійсно дуже умовно "музика війни", адже field recordings всі pre-24.02.22 і це якраз спроба цей "довоєнний" період якось запамʼятати через альбом. Night Walk+Kyiv Eternal - дуже потужно, не хочеться грати в порівняння, але це для мене максимально те, що я люблю у William Basinski чи у Tim Hecker.

Але напевно ще більше мені подобається його минулорічний лайв - https://heinali.bandcamp.com/album/l...ter-in-ukraine. Я чомусь саме реліз пропустив того року (тільки стрім дивився), інакше це був би напевно на 1му місці в топі.
merzbird вне форума   Ответить с цитированием
Непрочитано 03.03.2023, 13:47   #11
mr. november
+/- Информация

Цитата:
Сообщение от merzbird Посмотреть сообщение
спроба цей "довоєнний" період якось запамʼятати через альбом
Саме таке, але саме тому воно і нагрібає сильно. Знаєш, ця штука показує наскільки неможливо вже повернутись в період до 24.02.22. Я назвав це "музикою війни", бо контекстуально воно пов'язано нерозривно з подіями.

Ну коротше, ми з тобою про одне і те саме говоримо, тільки різними словами трошки)
merzbird (03.03.2023)
Непрочитано 03.03.2023, 19:34   #12
now turn the other cheek and pretend
+/- Информация

Цитата:
Heinali - Kyiv Eternal
Неймовірно душевно, весь минулий тиждень слухав
denver вне форума   Ответить с цитированием
merzbird (04.03.2023)
Непрочитано 04.03.2023, 16:21   #13
+/- Информация

Новий альбом Zulu 100% війде у всі топи цього року. По суті, цей як останній альбом Turnstile - для всіх і для кожного. Це запальна суміш metallic hardcore / thrashcore / soul / blues / hip-hop / r'n'b / african / etc. Цей альбом присвячений black culture related issues і розкривається на повну.

Юрец (04.03.2023)
Непрочитано 04.03.2023, 17:40   #14
ваша любимая собака
+/- Информация

denver, я так не думаю) торнстайл вийшло тому що вони крім різних оздоб до хардкору ще написали хороші пісні (плюс довго до того на цим успіхом працювали, наснімали класних відосів і багато чого ще), а тут брейкдауни і оздоби без пісень. імо. Але не бачу причин щоб пітчфорк не дав бест нью албум а гардіан не впісявся.

Добавлено в 17:40 / Предыдущее сообщение было написано в 17:28

Heinali клас. Ось він, думаю, у нас в топі буде точно.
Непрочитано 04.03.2023, 18:40   #15
mr. november
+/- Информация

окремо поки що улюблена пісня року (альбом в кінці березня):

продакшн джона керрола кірбі, який сам по собі є цікавим персонажем. та і взагалі цікава історія як поп\соул ван хіт вандер з 90х повертається з трохи іншим матеріалом в свої умовні 50. дуже така за духом мотаунівська музика, але з сучасним саундом.
merzbird (05.03.2023), Біджо (29.03.2023), Прожектор (04.03.2023), Юрец (04.03.2023)
Непрочитано 04.03.2023, 19:00   #16
ваша любимая собака
+/- Информация

бля в мене тіки що такий майндфак вийшов - слухаю я цього Едді, і забув що на фоні Басінський ще грав щось фоном, і десь пфд кінець басінський прокинувся з Кульмінацією і все це разом злилося в якийсь фалаут
Біджо (29.03.2023)
Непрочитано 04.03.2023, 20:31   #17
2023
+/- Информация

Цитата:
Сообщение от denver Посмотреть сообщение
По суті, цей як останній альбом Turnstile - присвячений black culture related issues
ти мабуть Soul Glo мав на увазі, бо там теж було про рейшіал іш'юз і теж не було пісень? Turnstile все ж більш сонграйтінг-френдлі
Непрочитано 04.03.2023, 23:15   #18
+/- Информация

Прожектор, я більше мав на увазі музикальну складову. Soul Glo звичайному слухачу будуть дуже дьоргані, ті самі ТС вийшли у масу з достатньо "вилизаним", якщо так можна сказати, звучанням, котре лягло під багато вух

Добавлено в 22:13 / Предыдущее сообщение было написано в 22:12

Цитата:
Сообщение от Юрец Посмотреть сообщение
пітчфорк не дав бест нью албум а гардіан не впісявся
Це ж не орієнтир

Добавлено в 22:14 / Предыдущее сообщение было написано в 22:13

Для мене взагалі ПФ дивакуватий ресурс)

Добавлено в 22:15 / Предыдущее сообщение было написано в 22:14

O згадав! На Gulch вони схожі
Непрочитано 05.03.2023, 21:51   #19
Открывающий новые горизонты
+/- Информация

Мгзавреби - Kamara - весьма приятный и ламповый альбом А открыл для себя этих грузинов после душещипательного клипа от Ладо Кватании

VictimDark вне форума   Ответить с цитированием
Непрочитано 05.03.2023, 22:28   #20
digipack
+/- Информация

Ти диви, як ви швидко стали поціновувачами грузинської культури, достатньо було у вас оголосити мобілізацію
walls на форуме   Ответить с цитированием
Непрочитано 28.03.2023, 15:39   #21
ваша любимая собака
+/- Информация

раджу цю групу

2 пользователя(ей) сказали спасибо:
sprone (28.03.2023), Біджо (29.03.2023)
Непрочитано 30.03.2023, 21:45   #22
vinyl 5"
+/- Информация

На данный момент

Очень понравилось:
Stoned Jesus - Father Light
Zopp - Dominion

Понравилось:
Westing - Future (ex-Slow Season, усилившиеся гитаристом All Them Witches)
Siena Root - Revelation
London Odense Ensemble - Jaiyede Sessions Vol.2

Завтра ещё новые альбомы у Altın Gün и Ampacity выходят .
punknotyet вне форума   Ответить с цитированием
Прожектор (30.03.2023)
Непрочитано 30.03.2023, 23:07   #23
2023
+/- Информация

ось шо послухав/ось що не став за перші три місяці року. Стисло:

Цитата:
VV - Neon Noir
https://open.spotify.com/album/1F9QDVhcJCUz0BHcjdmqvX
Поки що кандидат на Альбом Року - дорослий, витончений, атмосферний. Фірмовий мелодізм на місці, але не ждіть тут гучних гітар та театральних вокалізів: Віллє Вало зав'язав з бухлом та металом, живе спокійним вегетарінським життям з однією і тією жінкою вже більше десяти рочків і займається музикою on his own terms собі в кайф. Рольова модель? Рольова модель!

Host - IX
https://open.spotify.com/album/2wbVOOvyaWUdtd4yuprp6F
Павер-дуо з Paradise Lost, Нік Холмс (вокал, тексти) та гітарист Грег Макінтош (гітара, музика), згадали про свій темний (у всіх сенсах) депешмодовий альбом 1999го року (мій улюблений у них!). Саме на його честь вони назвали свій дарк-поп-сайд-проект, бо власне матеріал тут 100% в дусі хостівських експериментів з синтезаторами та драммашинами. А ще тут купа чипляючих мелодій та anthemic choruses, тому спробуйте цей недовгий реліз, якщо вам не зайшов новий Діпі Шмот (мені там сподобався тіки лід-сингл).

The Tubs - Dead Meat
https://open.spotify.com/album/1IomqS65kF4LJ7bJX94rSj
Ще один недовгий реліз має розбити вщент ваше сприйняття мене-як-меломана - вважаєте, я слухаю тільки 20-хвилинні технічні прог-епіки в мрачному мінорі? А я вже другий тиждень обмазуюсь цим розхлябаним мажорним павер-попом, який звучить наче Смітс, що відкрили для себе панк-77. Такий позитивний весняний музон, я не можу!

The Waeve - s/t
https://open.spotify.com/album/2Pu5xQUV8wjHdUmWJnkA93
Добре-добре, ось вам мрачного song-oriented-арт-року, ще й з саксофоном, ще й з психоделією! Найдивніше, що такі нетипові пісні пише колишній гітарист Blur, може нарешті послухати в них щось крім сонг намба ту та бойз енд гьолз?

Super Pink Moon - Iron Rain
https://open.spotify.com/album/27ZN9UddYou9kuPM2xZipN
Ну і на закусь ще один сайд-проект, цього разу від фронтмену наших Somali Yacht Club. Тьозка в одне лице придумує, грає, записує та релізить дивний шугейзоджент - так-так, я ненавиджу описувати музику жанрами, але ж треба вас якось зацікавити! Цей недовгий альбом я почув минулої осені, і ще тоді зафіксував за ним статус свого українського AOTY. Подивимось чи так воно буде

dEUS - How To Replace It
Natt - s/t
Shame - Food for Worms
Zopp - Dominion
The Church - The Hypnogogue

- ці п'ять альбомів теж дуже норм, не полінуйтесь і їх чекнути теж!
Добавлено в 23:07 / Предыдущее сообщение было написано в 22:53

а зараз слухаю оцей альбом, і мені прям нравицця ааааа я дііід

Cooper (31.03.2023), lesiashelby (06.04.2023), merzbird (31.03.2023), punknotyet (30.03.2023), sprone (31.03.2023)
Непрочитано 31.03.2023, 17:33   #24
by demons be driven
+/- Информация

VV - прям хіточки
Cooper вне форума   Ответить с цитированием
Прожектор (31.03.2023)
Непрочитано 01.04.2023, 09:01   #25
lossless
+/- Информация

Вот, что послушал в марте (много еп):
Palm Skin Productions - Trickle Up EP (house, techno, downtempo) – чиловый даунтемпо с приятной атмосферой, но сильно фоновый.
Miss Grit - Follow the Cyborg (synthpop, indie rock, art pop) – прикольное звучание накрутили, но вот сильных песен маловато.
jp. - Machine City (IDM, breakbeat, drum’n’bass) – очень хороший альбом. Особенно для ноунеймового пацана. Цельный и с минимумом филлера. Одновременно и атмосферно, и кислотно-глитчево (хз как это описать). В общем, рекомендую.
Fanu - Northern Exposure (drumfunk, drum’n’bass) – пока что лучший драм в этом году. По-олдскульному мрачный, и, в целом, чего-то нового тут нет, но выполнено всё очень качественно и душевно.
Sumbur – Hidden Patters (techno, breakbeat) – EP от харьковского электронщика. Очень угрюмое техно с отличными битами, но по мелодиям слабовато вышло.
Model/Actriz - Dogsbody (noise rock, dance-punk) - очень хотел, чтобы мне понравился этот альбом - так он всем зашёл в интернетах, но кроме безусловно качевого грува больше ничего не зацепило внимание.
Halogenix - Lost Friends EP (liquid drum’n’bass) – просто неплохой ликвид.
Nia Archives - Sunrise Bang Ur Head Against tha Wall (jungle, neo-soul, contemporary R&B, liquid drum’n’bass) – прикольная запись. Минималистичная, лёгкая, танцевальная музыка с мягким вокалом. Напомнило новую Келелу не столько по стилю, сколько по духу. Однозначно жду полноформатный альбома.
MSPAINT – Post-American (post-hardcore, synth punk) – хардкор с выедающим уши басом как у Lightning Bolt и нью-вейвовыми синтами не может быть плохим . Из минусов – чуть-чуть однообразный, и ещё вокалист у них не умеет петь – просто по слогам кричит слова.
Lana Del Rey - Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd (singer-songwriter, art pop, chamber pop) – я из тех неверных, кто считает, что после Honeymoon всё пошло по п#%^@. Тексты отличные, вокал на уровне, песни хорошие есть, но в чём проблема как-то облагородить их, чтоб там было что-то кроме сольного фортепиано? Много сырых, длинных песен и филлеров, как по мне. Но что я понимаю? Пойду слушать свой Ultraviolence…
Luke Vibert – Machine Funk (acid techno) – каждый раз, когда выходит у него новый альбом, я его слушаю в надежде, что вот этот-то наконец зайдёт, и каждый раз разочаровываюсь. Ну, буду ждать следующий альбом значит)
Deerhoof – Miracle-Level (noise pop, indie rock) – по первым впечатления – хорошо. Шумно, чудно, интересно. Вроде как лучше Actually, You Can, но не уверен, что отложится в памяти как Future Teenage Cave Artists.
lesiashelby (06.04.2023), punknotyet (01.04.2023), svit6 (01.04.2023), псово лаяние (18.04.2023)
Непрочитано 01.04.2023, 13:32   #26
free jazz improvisation
+/- Информация

Цитата:
Сообщение от sprone Посмотреть сообщение
Deerhoof – Miracle-Level (noise pop, indie rock) – по первым впечатления – хорошо. Шумно, чудно, интересно
на якій мові вони співають на ньому? я щось не розібрав, схожа на японську
Bongzilla вне форума   Ответить с цитированием
Непрочитано 01.04.2023, 13:52   #27
lossless
+/- Информация

Цитата:
Сообщение от Bongzilla Посмотреть сообщение
на якій мові вони співають на ньому? я щось не розібрав, схожа на японську
Да, действительно на японском.
Непрочитано 06.04.2023, 20:44   #28
lossless
+/- Информация

Цитата:
The Church - The Hypnogogue
Так, чудовий альбом, мені теж зайшов. Єдине - дещо задовгий (більше години).
lesiashelby вне форума   Ответить с цитированием
Прожектор (06.04.2023)
Непрочитано 17.04.2023, 17:46   #29
2023
+/- Информация

з того, шо сподобалось нещодавно:

Aisles - Beyond Drama: приємний нео-прог як я люблю, але зіграний/записаний трохи більш сучасно. Вийшов такий собі мост від умовного Лепрос до умовного Маріліон, але канєш хуй хто цим мостиком піде, бо кому потрібна ця вся нафталінова хуєта

Mammal Hands - Gift from the Trees: не дуже люблю оцей всякий сучасний фьюжн, але цей попахує всякими Neil On Impression та Magyar Posse, якщо пам'ятаєте таких, тому зайшов!

Eddie Chacon - Sundown: дяка Бре за рекомендасйон, душевний соул без трепчіку та іншої модної хуйні

і три україньских реліза:

Христина Халімонова - Прокидатися Навесні: максимально депресивна музика, послухав раз і більше ніколи не буду, жах

Koroїd - Overton EP: нормальний пятьершесть за відсутністю оних

Циферблат - Перетворення: головний хайп цієї весни, арт-рокери Циферблат Сингли мене не вразили (скоріше навпаки), а от на альбомі є ряд треків (5-6-7-8), через які я б пішов найматись до хлопців гітаристом, якби почув їх років 8 назад) Прибрати вокал і прям Маріліон якийсь! Власне, вокал мені і не заходить, тому в тексти я теж не вслуховувався, але у вокаліста є cheekbones, тому успіх майже гарантовано Чекайте у всіх ua-топах року в перших п'ятірках, 100%
2 пользователя(ей) сказали спасибо:
lesiashelby (29.04.2023), sprone (18.04.2023)
Непрочитано 18.04.2023, 12:36   #30
ваша любимая собака
+/- Информация

Цитата:
Христина Халімонова - Прокидатися Навесні: максимально депресивна музика, послухав раз і більше ніколи не буду, жах
я нещодавно думав на тему того, що буде як в світ інді і поп-музики (в широкому сенсі) піде музика українців зі справжньою рефлексією на тему війни, що поп-музика в принципі з такими темами не сильно стикалася. Охуїють всі, словом. Чи сховають голову в пісок.
Ответ
Форум www.neformat.com.ua > Music Related > In General

Опции темы Поиск в этой теме
Поиск в этой теме:

Расширенный поиск