Форум www.neformat.com.ua

Форум www.neformat.com.ua (https://forum.neformat.com.ua/)
-   Jazz/Blues (https://forum.neformat.com.ua/jazz-blues/)
-   -   Napoleon Strickland (https://forum.neformat.com.ua/jazz-blues/83511-napoleon-strickland.html)

valmakar 10.03.2016 16:15

Napoleon Strickland
 
Наполеон Стрікленд / Napoleon Strickland
Комо, штат Міссісіпі, США

http://4.bp.blogspot.com/-sgGrYMbJKX...anddrum010.jpg

http://www.neformat.com.ua/images/icons/wiki_black.png

Біографія:
Цитата:

Наполеон Стрікленд народився недалеко від Комо, у східній частині Височин Міссісіпі, навчався музиці в дитинстві від свого батька. Пізніше його навчав Отар Тернер (Othar Turner). Він освоїв гітару, барабани, губну гармоніку, дідлі-боу, флейти і різні перкусії. Але перш за все став відомим як виконавець на військовій чи барабанній флейті (fife) і як співак. За життя зіграв на великій кількості фестивалів. Також був записаний на кількох збірках блюзу Північних височин Міссісіпі (North Mississippi hill country), які були видані в кінці 20-го століття. В біографічному документальному фільму, Land Where The Blues Began можна побачити самого Наполеона Стрікленда.

Стрікленд, на думку багатьох, був головним у своєму жанрі виконавцем на барабанній флейті. Більшу частину свого життя він заробляв на життя роботою в сільському господарстві і навчанням інших музикантів регіону. Після автомобільної аварії його поселили в будинок для людей похилого віку, але й там Наполеон Стрікленд продовжував грати для гостей, зі свого ліжка.
Napoleon Strickland: Complete Recordings

http://1.bp.blogspot.com/-Q87i9vMaHF...ND%2Bcover.jpg

архів узятий з http://jukegh.blogspot.com/ - дуже рекомендую, постійно з'являються рідкісні записи.

Чесно, я раніше не шарив, шо є така музика, як барабанно-флейтовий блюз. Але взявся переслуховувати http://www.neformat.com.ua/forum/jaz...-burnside.html , почитав біографію, і наткнувся на фразу: Burnside cited church singing and fife and drum picnics as elements of his childhood's musical landscape, and he credited Muddy Waters, Lightnin' Hopkins and John Lee Hooker as influences in adulthood. З усім іншим усе ясно, але шо таке fife and drum blues? А от, шо. Слухайте Стрікленда, там дуже давні і глибокі музичні ландшафти, які зазвичай заховані від нас завісою з відоміших імен. Ритм, кач і блюзові мелодії. Бліьше нічого.

http://2.bp.blogspot.com/-RENRfwcvv_...trickland3.jpg

Добавлено в 15:09 / Предыдущее сообщение было написано в 14:57


Добавлено в 15:15 / Предыдущее сообщение было написано в 15:09




:hare:


Текущее время: 13:42. Часовой пояс GMT +3.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Перевод: zCarot