Форум www.neformat.com.ua

Форум www.neformat.com.ua (https://forum.neformat.com.ua/)
-   Music Movies (https://forum.neformat.com.ua/music-movies/)
-   -   Клуб "Коттон" / The Cotton Club (1984) (https://forum.neformat.com.ua/music-movies/32237-klub-kotton-the-cotton-club-1984-a.html)

Яся 08.03.2010 23:31

Клуб "Коттон" / The Cotton Club (1984)
 
http://s003.radikal.ru/i204/1003/3e/03640857b412.jpg

Клуб "Коттон" / Cotton Club

1984
Режисер: Френсіс Форд Коппола
У ролях: Річард Гір, Дайан Лейн, Грегорі Хайнс, Лонетт МакКі, Боб Хоскінс, Джеймс Ремар, Ніколас Кейдж
Період: кінець 20-х, початок 30-х

Цитата:

В искусных руках Дикси труба превращается в нечто большее, чем простой музыкальный инструмент. А женщина из обычного существа женского пола становилась богиней.

Дикси был единственным, кто мог пройти по скользкой дорожке между музыкой и мафией. Пока однажды не встретил в клубе «Коттон» Веру. И жизнь Дикси стала еще горячей, чем его музыка.
(с) Кинопоиск

Окрім того, що я захоплююсь кінематографом 20-50-х років, я ще й "колекціоную" різноманітні стилізації під нього. Часто туди потрапляють не кращі фільми, навіть прохідні - різні банальні мелодрамки, наприклад. Тому що для мене важлива не стільки кінематографічна цінність, скільки те, як автори фільму передали атмосферу вибраного періоду. Проте сабж цікавий і з усіх боків)
Копполу вважаю толковим постановщиком, який на мафії ну точно добре знається)

Трошки від себе


Причини, через які варто переглянути цю стрічку:

- у Коттон-клуба був реальний прототип, у реальному Гарлемі, із реальними людьми, деякі з яких теж стали прототипами. Наприклад, Голандець Шульц взятий зовсім не з повітря, він насправді існував, та ще й як: не дарма ж його у кількох фільмах про мафію увічнили. Голандцем свого часу були і Дастін Хоффман, і Тім Рот, але нікого огиднішого за Джеймса Ремара ще не було.

- у принципі, не маю нічого проти Річарда Гіра, і все ж він чимсь мене відштовхує. Але його персонаж, музикант Діксі, надзвичайно симпатичний. Не те щоби я раптом полюбила Гіра за цю роль, але той факт, що він сам грав на трубі (корнет, по-моєму) явно додав йому котировочки.

- Дайан Лейн, вона ж - яблуко розбрату Вера.

пруфпік



- чарівний (читайте "обаятельный") бос мафії Медден і його не менш чарівний сподвижник Френчі. Френчі - це окрема розмова))

- Лоннет МакКі, вона ж - чи то чорна, чи то біла солодкоголоса співачка Лайла.

пруфпік



- Музика. Прекрасна музика. Тут і джазові стандарти, і Дюк, і Кеб Келлоуей, і просто різноманітний свінг - автентичний або ж написаний композитором Беррі. Насправді, музика у фільмі чи не найголовніша. На десерт її залишила тому, що надто багато всього хочеться показати.
Ну куди ж без нього:


Соло Річарда Гіра:


Ill Wind (You're Blowin' Me No Good):


- Ну і, нарешті, танці.
Степ. Тому що а) у фільмі є дві сюжетні лінії, одна з яких саме про братів-степерів, б) я люблю степ:


Чарльстон. Я не можу не любити чарльстон. Як не дивно, вдалого відео не знайшла, і це при тому, що він там майже всюди, тож можете зітхнути з полегшенням)))
Танго. Не просте. Непрості стосунки героїв, так би мовити:


- ну і для підбиття підсумків - фільм хороший. Класичне кіно про мафію з роскішними кралями, клубами, стріляниною і т.д. У не зовсім класичній подачі: фільм - не мюзикл, але музичний, номери часто стають не просто тлом для того, що відбувається на екрані, вони самостійні і вміло використовуються. Наприклад, у фіналі: епілог фільму знятий у вигляді музичного номеру, за яким нібито спостерігають відвідувачі "Коттона". Це вносить певну постановочність, несправжність, проте виглядає цікаво і незаїзджено, тому банальний хеппі-енд зовсім не муляє очі.
[свернуть]

Doerty 08.03.2010 23:59

Re: Клуб "Коттон" / Cotton Club
 
На мой взгляд, один из лучших фильмов о "ревущих двадцатых", снятых уже после окончания Золотого века Голливуда. В отличие от того же эпичного "Крёстного отца", фильм как бы достаточно непритязательный и легковесный- любовная история, ночной клуб, джаз, чечётка и немного пальбы. Между тем, гангстерские будни, не играющие в повествовании центральной роли, поданы куда более достоверно, чем большинстве "серьёзных" криминальных драм- вроде "Убить Голландца", авторы которого позволили себе насочинять о "пивном бароне Бронкса" полную отсебятину. Совершенно согласен с Ясей, Ремар бесподобен, лучший, на мой взгляд, исполнитель роли Голландца. К тому же, в фильме через образы чёрных музыкантов и гангстеров выразительно подана тема бесправия по расовому признаку.

Ну, и дуэт Гир-Лейн весьма запоминающийся. Хорошо помню эпизод с их знакомством, со временем у меня нередко возникала возможность убедится в его соответствии "правде жизни".

Добавлено через 5 минут
Да, чуть было не забыл про Оуини Медден в замечательном исполнении Боба Хоскинса, с его трогательной привязанностью к соратнику-громиле, вылетело из головы, кто того играл.

Яся 09.03.2010 00:22

Re: Клуб "Коттон" / Cotton Club
 
Цитата:

Сообщение от Doerty (Сообщение 1095923)
. К тому же, в фильме через образы чёрных музыкантов и гангстеров выразительно подана тема бесправия по расовому признаку.

так, цей момент обіграний чудесно і з гумором.

Цитата:

Сообщение от Doerty (Сообщение 1095923)
Да, чуть было не забыл про Оуини Медден в замечательном исполнении Боба Хоскинса, с его трогательной привязанностью к соратнику-громиле, вылетело из головы, кто того играл.

:agree:
Цитата:

Сообщение от Яся (Сообщение 1095899)
- чарівний (читайте "обаятельный") бос мафії Медден і його не менш чарівний сподвижник Френчі. Френчі - це окрема розмова))

Грав Фред Гвін)

Doerty 10.03.2010 21:05

Re: Клуб "Коттон" / Cotton Club
 
Цитата:

Сообщение от Яся (Сообщение 1095943)
Грав Фред Гвін)

Откровенно говоря, я прочитал твой топик уже после того, как оставил свой отзыв, и мне было приятно, что эта парочка тебе тоже понравилась))

Яся 10.03.2010 21:09

Re: Клуб "Коттон" / Cotton Club
 
Цитата:

Сообщение от Doerty (Сообщение 1097795)
Откровенно говоря, я прочитал твой топик уже после того, как оставил свой отзыв

ну як так можна взагалі :sad:

Doerty 11.03.2010 22:30

Re: Клуб "Коттон" / Cotton Club
 
Цитата:

Сообщение от Яся (Сообщение 1097803)
ну як так можна взагалі

А я всегда так делаю :dontknow: Зато моё высказывание не замутнено стремлением оспорить вышеотписавшихся.

Яся 11.03.2010 23:20

Re: Клуб "Коттон" / Cotton Club
 
Цитата:

Сообщение от Doerty (Сообщение 1099006)
А я всегда так делаю

значить, поститиму тепер лише постери та інфу про знімальну групу, все одно ніхто не читає :mad:

Добавлено через 29 секунд
Стараєшся тут, стараєшся... :mad:


Текущее время: 01:30. Часовой пояс GMT +3.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Перевод: zCarot