Форум www.neformat.com.ua

Форум www.neformat.com.ua (https://forum.neformat.com.ua/)
-   Rock (https://forum.neformat.com.ua/rock/)
-   -   Forshpil (https://forum.neformat.com.ua/rock/62988-forshpil.html)

valmakar 01.07.2014 21:24

Forshpil
 
Forshpil
Рига, Латвія

http://www.forshpil.com/files/img_5262_fotor1.jpg

Саша Лурьє - вокал
Ілля Шнейвейс - клавіші
Роман Шиндер - гітара
Мітя Храмцов - скрипка
Жека Лізін - ударні

http://www.neformat.com.ua/images/icons/facebook.png http://www.neformat.com.ua/images/icons/homepage.png http://www.neformat.com.ua/images/icons/lastfm.png http://www.neformat.com.ua/images/icons/myspace.png http://www.neformat.com.ua/images/icons/soundcloud.png http://www.neformat.com.ua/images/icons/twitter.png http://www.neformat.com.ua/images/icons/vkontakte.png http://www.neformat.com.ua/images/icons/youtube.png

Цитата:

FORSHPIL – молодая латвийская группа с самобытным подходом к традиционной еврейской музыке. Черпая вдохновение в народной музыке, роке и джазе, музыканты находят новое звучание для песен на идиш, хасидских нигунов и клезмерских мелодий. Живое и насыщенное, нежное и меланхоличное, это звучание неразрывно связано с еврейской традицией.

Группа FORSHPIL былa основана в 2003 году в Риге. Музыканты регулярно выступают на концертах и фестивалях в Латвии, России, Европе и Северной Америке, изучая, исполняя и преподавая еврейскую музыку. Изданный в 2009 году совместно с группой Dzelzs Vilks альбом "Borsh" был номинирован на Eжегодной латвийской музыкальной премии в категории "Лучший альбом альтернативной музыки".
Forshpil (2012)

http://www.forshpil.com/files/forshpil-cover-small.jpg


Майже рік назад пощасливилося спочатку бути на концерті групи в київському Дивані, тої ж ночі їхати в одному вагоні на ЛьвівКлезФест, де знову слухати їх виступ. Прекрасні люди з широкими світоглядними базами, постійно знаходяться в творчому русі, грають у великій кількості фольк/клезмерських колективах. Базуються в Ризі (звідти вокалістка і клавішник - основа групи), але грають із різними музикантами, зараз - переважно з Петербурга. Мають гарний гумор. Самі описують своє звучання так: "традиційна їдишська музика, зіграна точно так, як на початку ХХІ сторіччя". Нерегулярні ритми і вінтажні синтезатори фольк-року 70-х.
Я зараз не маю можливості залити альбом, але він є викладений на всіх популярних онлайн-ресурсах - я, наприклад, регулярно слухаю через звукохмару.

Добавлено в 21:24 / Предыдущее сообщение было написано в 20:56

От ше відео:

Плюс, поки гуглив, то знайшов, шо 23го березня в Берліні Саша Лурьє брала участь у благодійному концерті Berlin für Maidan, організованому місцевими емігрантами RotFront:


Ну, і ше одне з прекрасною Сашею :smile::


valmakar 07.08.2020 11:42

Re: Forshpil
 



Трохи неочікувано для мене, бо я знав, шо Ілля – клавішник і аранжувальник – вже не один рік, як переїхав в США. Але група видала знов прекрасний альбом в тому самому стилі психоделічного пісенного клезмеру. На тому самому високому рівні все :up:


Текущее время: 12:02. Часовой пояс GMT +3.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Перевод: zCarot