www.neformat.com.ua


Новости Статьи Рецензии Ивенты Форум Facebook Telegram Twitter YouTube Instagram Mixcloud SoundCloud
Переключить в мобильный режим
Вернуться   Форум www.neformat.com.ua > Music > Rock

Rock Список групп раздела | art rock, post-rock, prog-rock, indie rock, noise rock, math rock, southern rock, post-punk, britpop, space rock, garage rock, etc.

Метки: experimental, pop rock
Ответ
Опции темы Поиск в этой теме
Непрочитано 07.01.2015, 22:04   #1
vinyl 7"
+/- Информация
Репутация: 507
США Snakefinger

Philip Charles Lithman
17.VI.1949 - 01.VII.1987



Цитата:
Філіп Чарльз Літмен (Philip Charles Lithman), який виступав під сценічним ім’ям Snakefinger, був англійським музикантом, співаком та автором пісень. Літмен грав на кількох інструментах, але найбільш відомий він грою на гітарі та скрипці і співпрацею з колективом The Residents.

Літмен народився в Тутінгу, Південний Лондон, і в якості артиста вийшов з британської блюзової сцени. В 1971 році він переїхав до Сан-Франциско, де почав асоціюватися з авангардною музичною групою The Residents. Існує версія, за якою свій сценічний псевдонім Літмен отримав якраз від Резидентів через фотографію, на якій він грає музику, а його палець нагадує змію, що от-от збирається напасти на скрипку.

У 1972 році Літмен повернувся до Англії та зібрав паб рок-групу Chilli Willi and the Red Hot Peppers (забавна назва, чи не так?) разом з Мартіном Стоуном (Martin Stone), колишнім учасником Mighty Baby та Junior's Blues Band. У форматі дуету вони випустили альбом Kings of Robot Rhythm. У 1974-му, вже в якості повноцінної групи та популярного на просторах Британії живого ансамблю, записали Bongos Over Balham.

Chilli Willi проіснували до 1975 року, їхній останній запис не надто добре продавався, і напередодні 1976 року Літмен повернувся в Штати, цього разу в Лос-Анджелес, Каліфорнія, шукаючи умови для вигідного контракту, продаючи свої демо у рок-стилі.

Через пару років Літмен знову перебрався до Сан-Франциско, відновив зв’язки з The Residents, виступав та записувався з ними. Сольні записи Літмена, записані під псевдонімом Snakefinger, були випущені на їхньому рекорд-лейблі Ralph Records.

Його перший альбом на Ralph називався Chewing Hides the Sound і побачив світ у 1979-му. На ньому містився оригінальний матеріал, записаний спільно з Резидентами та езотеричні кавери на "The Model" групи Kraftwerk та "Magic and Ecstasy" Ennio Morricone. Пісні продемонстрували різнопланову слайд-манеру гри Літмена на гітарі та своєрідну сюрреалістичну образність. Після дебюту наступний альбом під назвою Greener Postures вийшов вже наступного року, у 1980-му. На ньому з’явилися перші повністю оригінальні (без співавторства) пісні Snakefinger.

Під час туру Австралією в 1980 році Літмен пережив серцевий напад, який став причиною його шестимісячного лікування.

У 1982-му Літмен зібрав на стороні групу The Vestal Virgins з колишнім музикантом Капітана Біфхарта Еріком Дрю Фелдманом (Eric Drew Feldman). Snakefinger випустив Manual of Errors на Ralph у 1982 році. Згодом, у 1984-му, побачив світ альбом блюзових каверів Snakefinger's History of the Blues: Live in Europe, а у 1986-му нова порція оригінального матеріалу – Night of Desirable Objects (Snakefinger’s Vestal Virgins).

Літмен виступав із The Residents під час їхнього 13th Anniversary Tour у 1986 році. 1 липня 1987-го Snakefinger та його група The Vestal Virgins прибули в Лінц, Австрія, на European Night tour. Наступного ранку, перед початком запланованого виступу в Posthof Club, Літмена знайшли мертвим в гостьовій: повторився серцевий напад. В день смерті Літмена вийшов його сингл "There's No Justice in Life".

Дискографія:

1979 - Chewing Hides the Sound (VBR V0)

скрытый контент Нажмите на кнопку "Спасибо", чтобы увидеть ссылку (нужна регистрация)
Возможно, потребуется перезагрузка страницы.

1980 - Greener Postures (CBR 320)

скрытый контент Нажмите на кнопку "Спасибо", чтобы увидеть ссылку (нужна регистрация)
Возможно, потребуется перезагрузка страницы.

1982 - Manual of Errors (CBR 320)

MEGA

1984 - Snakefinger's History of the Blues: Live in Europe

Резиденти в нас на форумі представлені, а от виконавці з їхнього лейблу Ralph Records - далеко не всі. Snakefinger - один з безпосередніх поплічників очних яблук, випускав альбоми цілком в їхньому ключі: авангардний поп/рок, тобто музику дуже небанальну й неординарну, але таку, що може підійти й простим любителям рок-стандартів. Особливо раджу перші два альбоми. Якщо й слухати рок, то бажано такий. Жаль, що Літмен так швидко пішов з життя, міг би ще багато хорошого записати.
Marlo Stanfield вне форума   Ответить с цитированием
2 пользователя(ей) сказали спасибо:
Balance (24.01.2015), Pavlo (16.12.2020)
Ответ
Форум www.neformat.com.ua > Music > Rock

Опции темы Поиск в этой теме
Поиск в этой теме:

Расширенный поиск

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.


   
 
Текущее время: 12:11. Часовой пояс GMT +3.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Перевод: zCarot
НовостиСтатьиРецензии
ИвентыКонтактыФорум


Facebook Telegram Twitter YouTube Instagram Mixcloud SoundCloud

Designed by LaBIZz
Все материалы, размещенные на этом сайте, распространяются на условиях
Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 License.


© 2004-2024 Neformat Ukraine