Бумбокс

фанкі-ґрув

Sun of a Beach

сдохни или умри
Повідомлення
10 930

Репутація
16 825

Бумбокс

4123297ab636.jpg

«Бумбо́кс» — український фанкі-ґрув гурт. Створений 2004 року в Києві вокалістом Андрієм Хливнюком і гітаристом Андрієм «Мухою» Самойло. Гурт входить до асоціації незалежних музикантів «Вдох».

Андрій Хливнюк народився 1979 року в Черкасах. З дитинства цікавився музикою, з років 4-5 почав співати. Поступивши в музичну школу по класу акордеона, серйозно зайнявся вокалом ("у школі Андрія мучили в шкільній самодіяльності"). Андрій Хливнюк вчився в Гуманітарному університеті ім. Богдана Хмельницького і паралельно грав в групі "Мандариновий рай". У 2001 році група перемогла на фестивалі "Перлини сезону", і музиканти твердо вирішили підкорити Київ. У столиці Андрій серйозно захопився традиційним джазом і свінгом, почав співати джаз з клубним складом Acoustic Swing Band. Трохи пізніше з учасників трьох гуртів – Аcoustic Swing Band, Dust Mix і "Тартак" – народилася команда "Графіт", в якій Хливнюк виконував соло.

А загалом Андрій до депресій взагалі не схильний, а глибокі емоції залишають після себе пам'ять — позитивні, негативні, чи, скажімо, емоції світлого суму, всі вони однаково цікаві; дуже хоче написати багато саундтреків до українських фільмів та знятися в кіно; терпіти не може комп'ютерних ігор; задоволений життям десь на 99.5%; для нього віртуальне кохання - повна нісенітниця; і досі не навчився грати на гітарі; запросто роздівся би перед камерою; найчастіше їсть вівсяні пластівці; з української музики полюбляє Гуцул Каліпсо, ОЕ, ВВ, Димну Суміш; дивиться фільми з Брюсом Лі; чатувався під ніком Рюха...

Валік Матіюк приїхав в столицю з Нововолинська, Андрій Самойло – з Луцька, де грав в групі "Мухи в чаї". Звідси, до речі, і пішло його прізвисько "Муха". Шляхи Валіка і Андрія перетнулися в групі "Тартак", в якій хлопці грали більше семи років. Самойло і Хливнюк зустрілися в квартирі, яку знімали. "Він жив в одній кімнаті, я – в іншій", – розповідає Самойло – "Причому ми прожили так рік і про музику розмов не заводили. А потім я купив акустичну гітару і якось увечері грав свою мелодію. Прийшов Андрій, послухав, щось наспівав. Нам сподобалося. Ми відразу вирішили, що потрібний хороший ді-джей та запросили Валіка". Так вже через місяць з'явився гурт "Бумбокс".

Проте Муха і Валік розглядали "Бумбокс" як платформу для реалізації власних творчих ідей, а своєю основною групою продовжували вважати "Тартак". Сашко Положинський не був в захопленні від спроби хлопців усидіти на двох стільцях, ситуація загострилася настільки, що в 2004 році він виключив обох музикантів з колективу, мотивувавши своє рішення "перетином бізнесових інтересів". Так сталось, що у Хливнюка в "Графіті" теж не все складалося гладко – всі учасники вирішили тимчасово заморозити проект. Тепер, коли нічого не заважало, хлопці серйозно узялися за "Бумбокс".

У квітні 2005 року виходить перший альбом "Меломанiя". Пластинку записували в студії "Fuck!SubmarinStudio" (саунд-продюсер Олег Артім) у рекордно короткі терміни – всього за 22 години, або три студійні зміни. З численних заготовок відібрали 11 треків, зокрема перезаписали дві пісні з епохи "Графіту" – "Одна" і "Почут". Група об'їхала всі українські стадіони і площі, а через місяць вперше потрапила до Москви, де зазвучала на одному із столичних радіо і, судячи по відгуках на форумах, справила враження на московську публіку. У телеефірі творчість "Бумбокса" була представлена двома кліпами на пісні "Супер-пупер" і "E-mail" (режисер – Віктор Придувалов).

У червні 2006 виходить другий альбом "Бумбокса" під назвою "Family бізнес", записаний в студії Moon Records. До нього увійшли 11 композицій, дві з яких – "Вахтерам" і "Хоттабич" – російською мовою. "Це подарунок нашим російським друзям", – пояснювали музиканти. У деяких треках цієї пластинки грають спеціально запрошені музиканти та звучать такі інструменти, як банджо, фортепіано, слайд-гітара, бас, які органічно доповнили звичне звучання групи.

Музиканти працювали над саундтреком для нового фільму Петра Точиліна "Хоттабич" (у картині прозвучали музичні фрагменти авторства "Бумбокс" з "Меломанії" та "Family бізнес"). Композиція "Вахтерам" заполонила радіоефіри найбільших радіостанцій Росії, а композиція "Та4то" потрапила в ротації московських радіостанцій.

Склад:

• Андрій Хливнюк — вокал, тексти; народився в Черкасах в 1979 році. Попередня група "Мандариновий рай"
  • Андрій «Муха» Самойло — гітара; родом з Луцька, де грав в групі "Мухи в чаї", пізніше був у"Тартак"у
  • Валентин «Валік» Матіюк — DJ. разом з Андрієм Самойло грав більше 7-ми років у Тартаку
  • Олександр Люлякін — ударні;
  • Денис Левченко — бас-гітара.

Оф. Сторінка
Вікі
Ласт

Дискографія:

2005 — Меломанія
28a247cb36bd.jpg

To view the content, you need to Sign In or Register.

2006 — Family Бізнес
d552dd51ebcb.jpg

To view the content, you need to Sign In or Register.

2008 — III
580c89ac8b7e.jpg

letitbit

2010 — Всё включено
e39ed0d5e548.jpg

letitbit

2010 — Краще
403b872828a5.jpg

letitbit

Хороша українська група, яка грає у власному стилі цікаву поп-музику. Перший альбом рік тому особливо заслухував. Останній теж нічого, є місцями гітарка майже по тулу:up:

Опис
фанкі-ґрув
Країна
Україна
Re: Бумбокс

Любители Фреша по 450 гривен за стакан.

люблю іноді послухати перший альбом:up:

влюбился в Сердюкову в профике под "Вахтерам" :up:

А чё, прикольная такая группа - я горд патриотически:happy: Токо однообразие заёбует иногда совсем чуть-чуть:hz:

блін колись їх заслухував дуже. ще тільки вийшла "меломанія", В НАС В ГАЙСИНІ:stupid: ніхто толком не шарив. дізнався про проект зі сторінок культового х3м. був на кількох їхніх концертах, коли ще вони виступали в підвалах-арт-кафе всяки, і вхід був максимум 50 р. а зараз "арени", "мандаріни" білети від 400 р..
після другого альбому щось перестав їх слухати, так як розвели комерцію.
але новий трек їхній "за буйки" крутий дійсно:up:

Добавлено через 5 минут
і я думав, що тред вже був, але його потерли

"Меломанию" затирал на ЦД и даже на аудиокассете, крутой альбом! до сих пор нравятся почти все темы с него - от дико душевной "День", до одолженного у старины Боба "Бобика") От фемили бизнес ждал чего то большего, по сути как то нецелостно все это звучит - и песни на разных языках. Но есть парочка неплохих. III со свистом пролетел мимо, кроме Eva, хорошая песня.
по-моему в шапке в дискографии есть упущения.
coverwhk.jpg

Добавлено через 7 минут
это я провтыкал в шапке альбом, что ли :thinking:
или он магическим образом только что появился)

по-моему в шапке в дискографии есть упущения.
Ну это сборник

Люблю очень еще со школы. Меломания приятная, но ей чего-то не хватает все-таки, вот Фэмили Бизнес, по-моему - вершина, самые приятные и интересные песни там. Да все альбомы, в принципе, теплые, ламповые, душевные и какие-то по-пацански простые, что-ли:thinking: Да, и в меру самобытные, за счет совсем разных музыкальных предпочтений участников. Диджей, кстати, в каком-то интервью говорил, что в конце 90ых нарезал грайндкор где-то. Сейчас тяжело выцепить какие-то интересные группы из ТВ-Формата, вот они - наверное, единственная жемчужинка, которую я для себя вынес.

bc_ranger, да есть там всё)

bc_ranger, я увидел знакомые названия и даже слушать не стал:stupid: "Хип-хап" крутая вещь, очень интересно в новом виде послушать

да, у меня тут в соседнем окне развратные картинки грузятся, поэтому я отвлекся немного)

Добавлено через 1 минуту
lifezombie, чисто ради интереса послушай, там действительно все по-новому. недаром это рроцк-альбом :stupid:

первый альбом мне нравился после того, как он вышел)
а потом когда на русском пошло, я как-то перестал группой интересоваться совсем.

я увидел знакомые названия и даже слушать не стал
"Я твой" хорошая, мы с Джестером как услышали ее в кафе в прошлом году, так прифигели позитивно.

Добавлено через 4 минуты
И "Холода.нет" хорошая тоже.

когда-то слушал первый альбом, сейчас как-то не тянет. но с поздним творчеством непременно ознакомлюсь

что ли послушать

:in_love:

"Я твой" хорошая, мы с Джестером как услышали ее в кафе в прошлом году, так прифигели позитивно.
:смайл с отвисшей челюстью:
Правда, гитарка по Тулу. Блин, шикарно. Я не ожидал такого рооока от них

Непогана група. Більше люблю україські пісні.

Добавлено через 6 минут
Була ж тема, якщо пам’ять не підводить.

Правда, гитарка по Тулу.

а у меня возникла ассоциация с псевдо-эмо волной а-ля Оригами :dontknow:

Добавлено через 2 минуты
да, забыл сказать -

группа хороша, начал слушать приблизительно после хита "Полина" :stupid:

Бо я перший запитав

Классная группа, аналогично узнал о ней из культового X3M, купил на кассете альбом, кажется) Ну первый и правда классный и очень мелодичный альбом, очень лёгкий. Второй уже такое, но ради "Квiт у волоссi" я готов простить этому альбому всё *сентиментальщина и сопли*

кадры не из "отторжения" часом?

Как же меня заебала эта группа. Блять, просто пиздец как. Прямо физическое отвращение вызывает.

Назад
Зверху