Drop
ars longa, vita brevis
- Ім'я
- Тарас
- Стать
- чол
- Вік
- 42
- Адреса
- Київ
- Повідомлення
- 1 102
- Репутація
- 2 126
- Мої гурти
- Drop Sum
Творчий шлях голандського гурту Celestial Season визначається двома стилістично-відмінними періодами, зокрема, перший характеризується похмурим, епічно-думовим звучанням, в другому ж перед нами постає більш драйвовий, стоунер-роковий колектив. На перший погляд різниця не така і суттєва, проте досить швидкого знайомства із першим та останнім альбомами гурту, щоб пересвідчитись, яка відстань може пролягати між цими спорідненими стилями. Натхненні роботами гігантів дум металу Candlemass та Saint Vitus, Celestial Season утворились у 1991 році у складі вокаліста Stefan Ruiters, гітаристів Robert Ruiters та Jeroen Haverkamp, басиста Lucas van Slegtenhorst та драмера Jason Kohnen. Демо "Promises" та "Flowerskin EP" 1992-го року заклали основу для незалежного дебюту наступного року, "Forever Scarlet Passion", який був прикладом прямолінійного «чистого» дум металу того часу. Не менш похмурий та депресивний альбом 1995-го року "Solar Lovers" водночас відрізнявся більш багатим звучанням, не останнім чином завдяки появі у гурті скрипальок Jiska ter Bals та Maaike Aarts. Крім того, замість Haverkamp'a та van Slegtenhorst'a, у гурт прийшли гітарист Pim van Zanen та гітарист/басист Olly Smit. У підтримку альбому гурт провів європейський тур разом зі співвітчизниками The Gathering. Менш ніж за рік потому в Celestial Season відбуваються суттєві метаморфози, у процесі яких гурт випускає перехідний міні-альбом "Sonic Orb" з новим вокалістом Cyril Crutz.
Захоплені новим Євангелієм часу, яке проповідували каліфорнійські стоунер-рокові гурти Masters of Reality, Fu Manchu та особливо Kyuss, Celestial Season швидко переформовуються у «голий» квартет у складі Crutz, van Zanen, Smit та Kohnen для запису нового альбому "Orange". Знаменуючи фактично появу нових Celestial Season, альбом, тим не менш, вийшов неочікувано переконливим, передаючи відчуття «каліфорнійської пустельної паті», тим більше зважаючи на те, що виданий він був голандським гуртом. Разом із виходом останнього учасника оригінального складу Kohnen'а (був замінений на драмера Kong Rob Snijders), не було сумнівів, що Celestial Season стали повністю новим гуртом. Цей склад, плюс новий басист Jacques de Haard, протримався на трьох наступних стоунер-рокових релізах, а саме "Chrome" 1999-го (який супроводжувався виступами на фестивалях Dynamo та Roadburn), "Lunchbox Dialogues" 2000-го та "Songs from the Second Floor EP" 2001-го, після чого гурт сповістив про припинення свого існування, заявивши, що музичний пошук Celestial Season дійшов до свого логічного завершення.
Eduardo Rivadavia, All Music Guide (переклад drop2305748)
Склад (останній):
Cyril Crutz (1995 - 2001) – вокал (також барабани 1996-99)
Rob Snijders (1999 - 2001) – барабани
Olly Smit - (1994 - 2001) – гітара (бас 1994 - 95 )
Pim van Zanen (1994 - 2001) – гітара
Jacques de Haard (1999 - 2001) – бас-гітара
Попередні учасники:
Stefan Ruiters (1991 - 95) – вокал
Jason Kohnen (1991 - 97) – барабани (бас 1996 - 97) (див. також Bong-Ra)
Robert Ruiters (1991 - 96) – гітара
Jiska ter Bals (1994 - 95) – скрипка
Maaike Aarts (1995) – скрипка
Jeroen Haverkamp (1991 - 93) – гітара
Lucas van Slegtenhorst (1991 - 93) – бас-гітара
Дискографія:
Promises (Демо, 1992)
Flowerskin (Сингл, 1993)
Forever Scarlet Passion (1993)
Fire in the winter/Above azure oceans (Спліт з Lords of the Stone, 1994)
Promo 1994 (Демо, 1994)
Solar Lovers (1995)
Sonic Orb (EP, 1995)
3 Track Demo (Демо, 1996)
"Black Queen is Dynamite" (Сингл, 1997)
Orange (1997)
Demo '99 (Демо, 1999)
Chrome (1999)
Lunchbox Dialogues (2000)
Songs from the Second Floor (EP, 2001)
Flowerskin (Сингл, 1993)
Forever Scarlet Passion (1993)
Fire in the winter/Above azure oceans (Спліт з Lords of the Stone, 1994)
Promo 1994 (Демо, 1994)
Solar Lovers (1995)
Sonic Orb (EP, 1995)
3 Track Demo (Демо, 1996)
"Black Queen is Dynamite" (Сингл, 1997)
Orange (1997)
Demo '99 (Демо, 1999)
Chrome (1999)
Lunchbox Dialogues (2000)
Songs from the Second Floor (EP, 2001)

Sonic Orb EP (1995) (MP3 320 kbps 49 Mb)

Chrome (1999) (MP3 320 kbps 109 Mb)

Відео:
І от на днях вирішив дізнатись, що ж за "попсу" почали грати Celestial Season після такого вдалого альбому 95-го року... і був чимало здивований, чесне слово! Можливо тому, що вже з півроку практично не слухав гітарної музики, але перший же "пізніший" альбом "Chrome" видався мені дуже вдалим (він же й найкращий імхо)! Місцями, зважаючи на рік видання, мені здається, що гурт так круто вловлював останні тенденції того часу! І хоча я не особливо шарю у контенті цього розділу, але інколи не треба бути мегапросвітленим, щоб безвідносно розуміти: перед тобою, якщо не шедевр, то просто класна річ. Назви гуртів порівняння, які прийшли мені в голову при прослуховуванні "Chrome", скромно промовчу, але імхо вони можуть втішити багатьох тут. Також відмітив би чудовий саунд на альбомі, а єдине найголовніше зауваження - це вокал. Хотілось би аби він був виразнішим та просто гучнішим місцями. Якщо тема викличе певний інтерес, то можу викласти інші альбоми гурту. А поки що - приємного прослуховування. Чекаю на ваші відгуки!

- Опис
- doom/death/stoner, Netherlands
- Країна
- Нідерланди
Останнє редагування модератором: