Экс-ударник / Ex Drummer (2007)

драма, чёрная комедия
  • Автор теми Автор теми Atompunk
  • Дата створення Дата створення

Atompunk

double gatefold vinyl
Повідомлення
10 511

Репутація
19 877

Экс-ударник / Ex Drummer (2007)

fe9b6d62749aa77f009bd8ec62f2b28e.jpg

Основные данные:

Жанр: Музыкальная драма
Год: 2007
Режиссер: Коэн Мортье
В ролях: Дриз Ван Хеен, Норман Баерт, Гюнтер Ламут, Сэм Лойвик, Франсуа Бьюкеларс

Рецензия:

Очень тяжелая жестокая фламандская драма об успешном человеке Дризе, в дверь которого постучали трое музыкантов, акцентирующих внимание на том, что они калеки. Вокалист полуглухой, гитарист - лысый громила с сексуальными комплексами, насилующий и убивающий женщин, живущий на потолке собственной квартиры, басист - гомосексуалист, чей невменяемый отец находится дома на привязи... У Дриза нет физических недостатков. Его недостаток в том, что он не может играть на барабанах. Эти люди начинают играть в рок-группе, которая благодаря экс-драммеру добивается мнимого успеха. Однако Дриз счастлив не поэтому. Его радует перспектива до конца уничтожить и без того полумертвые мечты и амбиции сборища неудачников и морально неполноценных людей. Смысл фильма метафоричен и глубок: картина раскрывает вес первичных инстинктов человека. Тех, где человек граничит с животным.
Гениальный фильм, который кажется слишком смелым даже для незакомплексованой Бельгии.

3a3acb7f2da0dc856e9107c3afa701c9.jpg

Дриз​

Рецензия от Doerty:

Едва ли не лучший полнометражный фильм конкурса, «Прежний ударник» бельгийца Коена Мортье бил публику под дых с такой агрессивностью, рассказывал о таких страшных вещах и так страшно (оставляя при этом моральное суждение о происходящем на произвол совести и интеллекта зрителя), что просто не мог претендовать на какую-либо награду в формате «Молодости». Фильм рассказывает о состоящей из инвалидов рок-группе из промышленного фламандского городка, участники которой решают пригласить на место барабанщика известного писателя-интеллектуала, хоть тот вроде бы и не страдает физическими или психическими разладами. Писатель соглашается, пояснив возлюбленной, что хочет «оказаться в мире уродливых и тупых, зная, что всегда может вернуться». Окружение, в которое попадает герой, представляет собой средоточие скорее не физических, а нравственных пороков. Показанные режиссёром кварталы околофабричной голытьбы, атмосфера злобного насилия и невежества предстают жуткой, насмешливой угрозой маячащему в недалёком евросоюзном будущем царству благополучия и справедливости, ведь преодоление политических и даже социальных проблем не сможет окончательно избавить человеческий род от глупости и жестокости. При этом центральный персонаж «Прежнего ударника» кажется язвительным антонимом российским интеллигентам-либералам, спокон веков считавших себя обязанными «ходить в народ», чтобы сеять разумное, доброе и прочее. Литератор и новоявленный барабанщик из картины Мортье отнюдь не собирается исправлять нравы своих новых товарищей, не довольствуется он и ролью холодного и любопытного наблюдателя. Манипулируя окружающими, вынуждая их проявлять самые мерзостные качества своей натуры, в конце концов он становится зачинщиком кровавой бойни и, удовлетворив свой писательский интерес, реализовав свою потребность в насилии, возвращается из «мира уродливых и тупых» в свой собственный, мир интеллекта и хорошего вкуса.

b20e224b491a120f6f97bf1d7f7381d6.jpg

де Гейтер​

Ссылки:

фильм - скачать
рабочие субтитры - скачать
саундтреки - скачать
7 из 10 на имдб - посетить

Опис
драма, чёрная комедия
Останнє редагування:
Re: Прежний Ударник/ Ex Drummer

Doerty,
вы случайно не работаете журналистом в издании посвященном кино?

Re: Прежний Ударник / Ex Drummer

immaltigor, працює.

Завтра у мене буде диск з кіном. Йеее

Яся,
ты ж вправду дашь мне его глянуть?

Скачал саундтрек, слушаю... Fearsome, ты друг!..

Добавлено через 24 минуты
Хорошо-то как... Blow- мой любимый) Может, потому, что он сопровождал самую сильную с моей точки зрения сцену))

Добавлено через 1 час 32 минуты
Нет, ну какой всё-таки хороший фильм. Этот эпизод с безумным стариком, наслаждающимся убийствами, который переплетается со сценой, где Дриз занимается любовью со своей женой- единственный нормальный классный секс за весь фильм. Ради таких моментов смотришь кино. Я именно тогда подумал, что режиссёр- не просто талантливый больной ублюдок, в сарказме и жестокости этого фильма так много боли. Слушаю Blow раз за разом, не могу спать.

Останнє редагування:

Могу нарыть с субтитрами, кому-то надо?

мне всё еще надо. выложите)

через часа полтора будет ;) готовьте плюсы

Рэйдж, ты ведь не забудешь, кто твой лучший друг?))

У мене буде російський переклад.

Doerty сказав(ла):
Люцифер
Fearsome сказав(ла):
надеюсь ты качаешь не с торрента мининовы - там архивы битые
нет, с украинского трекера
Яся сказав(ла):
У мене буде російський переклад.
Вот так всегда :crying:
Ex.Drummer[2007]DvDrip[Flemish].avi
exdrummer1.srt

вообще не тянет с аплоуда, забавно

я могу на другой файлообменник залить, на какой?

rage сказав(ла):
Цитата:
Сообщение от Doerty

Люцифер

Какой облом :crying:

На инфостор еще залил, потому что аплоуд что-то глючит

у меня у ондого русские сабы выдают ошибку?)

нет, я тож помучался, но потом норм. я их по-другому загрузил)))

я все плееры которые щас стоят у меня попробовал - не пошло. ну мне на англ пойдет нормально)

у мну лайт эллой, я правой кнопкой мыши на значке, который возле часиков)) подменю субтитры-выбрать-загрузить и пошло)))) это мне подсказали)))

BSPlayer нормально работает с субтитрами) Я его только ради этого фильма и установил

Там в реплике 897 не стоит время. Исправленная версия к посту прилеплена

Вкладення

фігасобі ви всі швидкі, у мене з часу мого минулого поста тільки 38% витягло

Ответ: Прежний Ударник / Ex Drummer

прекрасный фильм! я под большим впечатлением остался.
то, что понравилось - красивая сьемка (я просто ловил кайф от сцен на путях, на пляже), отличный юмор, саундтрек

вразило, от тільки ніяк не вирішу як))) але все одно респект топікккастеру, який на це наштовхнув, кіно варте уваги -- операторська робота на плюс піцот
і саунд... ооо

Должен похвастать... угадайте, кто лично после молодости качал с бельгийского торрента, а потом сидел и переводил сабы)))

Добавлено через 13 минут
Да ну с какой стати, мне как раз понравилось то, что ты написал. Особенно про радость от уничтожения и без того полумёртвых мечтаний и амбиций
ха! это я написал) но я не претендую на славу))

Останнє редагування:

ха! это я написал) но я не претендую на славу))

Опа)) Но я уже признавался в своем преступлении:

Талант, ёпт. Если хочешь, то я не против поместить твою рецензию вместо моих двух, которые я нагло скопипастил

хи

а вот у нас в институте заставляли писать еще форматную рецензию. и вышло такое

Провокативність – одна з найбільш цікавих і загадкових особливостей кінофільму. „Кожен глухий закуток Фландрії має свою провінційну рок-групу...” Так починається анонс кінофільму „Колишній ударник”, що його було представлено бельгійською творчою групою на чолі з молодим режисером-експериментатором Коеном Мортьє на конкурсній програмі 37-го МКФ „Молодість”. На афіші ми бачимо лисого чоловіка з оголеним торсом, він висить головою донизу, і спина його уся містить татуювання. Якісь написи готичним шрифтом. Певно, фламандською.
Кожен закуток нашої планети містить свою провокацію. А що ми знаємо про Фландрію? Актуальна політична ситуація підкормлює думки людей, що ніби, Європа – значить, щастя для всіх і кожного. Начебто Бельгія – самодостатня аутентична держава на чолі з самобутньою монархічною владою. Та чи фламандські люди інакші від нас?
Запитаймо це у „Колишнього ударника”.
Зустрічайте з перших кадрів. Дріз, відомий письменник. Персона, що досягла усього, що можна забажати: красива квартира з мальовничим пейзажем за вікном, гроші, слава, кохана жінка, сексуальні утіхи, словом, повна свобода і незалежність. Це чоловік із сталевим характером. Це цинічний жорстокий аналог Сіамського короля. Особа, що завше йде до кінця.
Цей красивий фламандець з довгим чорним волоссям і сигаретою в руці. У його душі має місце протиріччя багатьох протилежних почуттів. Сумніви щодо життя і смерті, з яких він робить висновок, що дорога по трупах – чудовий спосіб реалізації власних амбіцій. У його двері часто дзвонять дивні люди: жінки, що вимагають від Дріза любові чи сексу. Скажені прихильники творчості, що мріють про автограф. Це вже стало нормою його життя. Але одного разу сталося дещо дійсно дивне.
У двері подзвонили троє. Смердючі і обідрані жителі периферії. На перший погляд, цілковиті ідіоти і мерзенні простаки. Словом, справжні невдахи. До того ж, каліки. Вони заявили Дрізові, що грають у рок-гурті, де не вистачає лише барабанщика. Чи може зацікавити багатого і вдоволеного життям письменника вакансія драмера у провінційній групі в компанії противних осіб? Перший музикант – Коен де Гейтер, кремезний довбень, до того ж з кримінальним минулим. Він ненавидить жінок, тому при будь-якій можливості намагається вибити з них душу у прямому значені. Він вокаліст, що шепелявить. Другий хлопець – Ян Вербек, гей, що постійно говорить про матір. З недавніх пір його батько захворів на психічну хворобу, через що став небезпечним для суспільства і його тримають на мотузках. Рука Яна не згинається, але попри це Вербек – гітарист. Інший гітарист – Іван, стопроцентний невдаха і алкоголік з жінкою і маленькою донькою. Він недочуває. „Глухі люди не стають рок-зірками,” – констатує Дріз.
Оцінивши публіку, Дріз дає стверджувальну відповідь, але ми ще не знаємо справжню причину цього вичинка. Умова існування гурту – єдиний виступ, що про нього так мріють горе-музиканти. Єдина його особливість же полягає в тому, що всі учасники проекту мають якесь каліцтво, ваду, недолік. Ось чому єдиною вадою новоспеченого драмера є невміння грати на своєму інструменті.
Так починаються дуже складні драматичні відносини між діагонально протилежними класами людей. Погодьтесь, непростий симбіоз. Знайомлячись із життям своїх нових друзів, із їх сім’ями, Дріз розуміє, що вони – живе втілення його ненависті і огидного буття. Він соціально ніби сидить за барабанною установкою: його не видно, але власне він спостерігає і ніби оцінює. Саме через його очі глядач формує тимчасовий світогляд щодо персонажів і ситуацій картини. Дріз, певно, мав би бути ліричним героєм глядача, саме тому ми з самого початку знаємо про протилежність почуттів у ньому, адже дивлячись фільм, ми одночасно засуджуємо провінційних музикантів, їх способи життя, позиції, філософію (якщо в них така є), але в той же час нам їх шкода. Це безумне фрік-шоу є саркастичною стороною фільму, що складно поєднує в собі елементи таких протилежних за смислом жанрів, як комедія і трагедія. Ця провокаційна стрічка-протиріччя викликає амплітуду думок.
Рок-група „Феміністки” починає репетиції. Вона поєднує безліч різносторонніх характерів, але у центрі уваги Дріз. Він починає писати свій наступний шедевр. Недолюди надихають його своїм явним паскудством і мерзенністю. Іван регулярно б’є свою брутальну жінку-алкоголічку, і Дріз пише про це. Гей Вербек постійно конфліктує з облисілою відворотною матір’ю, і драмер звертає на це увагу. Коен не може отримувати задоволення від жінок, якщо не бачить їх крові, і письменник включає це до свого нового твору. Йому стає цікаво описати життя низинних, примітивних форм соціального існування, і творці фільму проливають нам світло на це саме крізь призму сприйняття Дрізом.
Саме він починає приходити до своїх колег додому, спілкуватися з їх родинами, і глядач отримує неабияке враження. Відчуття відрази до такого існування, до такого мислення, ось, мабуть, що хотіли вкласти автори стрічки у свій витвір.
Треба відмітити цікаву операторську роботу. У фільмі не було використано освітлювальних пристроїв, усі сцени були зняті з руки, навіть статика, що дало змогу операторові передати ілюзорну достовірність. Ситуація, що обіграна як кітч і знімається як кітч. Звісно, глядач стає частиною фільму, починає вірити тому, що відбувається, але, що дозволено фон Трієру, не дозволено нікому, і про це слід пам’ятати. Дуже вражають чудові сцени, зняті вдома у Коена. Ми бачимо, що він мешкає на стелі власної квартири, ходить по ній, спить на стелі, кохається і їсть також на стелі. Тут оператор проявив неабиякий талант!
Особливої уваги потребує чудово підібраний музичний супровід. Пісня групи „Феміністки” називається „Монголоїд”. Це кавер-версія хіта класичної панк-групи „Devo”. У пісні йде мова про такого собі аутентичного монголоїда, що купив собі капелюх і пішов на роботу, тому став почувати себе найщасливішим у світі. Взагалі, саундтрек дає змогу поринути в атмосферу безнадійної естетики „панк”. Це є певною рефлексією замкнутих у лещата смутарства молодих і енергійних, що їм нема куди подіти власну енергію. Чудово відзняті сцени у клубі створюють максимальний ефект присутності, ніби глядач є частиною цієї тотальної безнадії.
Плине час, Дріз пише свою роботу, репетиції проходять більш-менш успішно, і концерт вже не за горами. Попри це життя хлопців погіршується: уразливі зауваження Дріза не дають їм спокою. Він замислюється над таким соціальним явищем, як колективна скорбота. „Де ти був, коли помер король Будевін?” – таке питання задає письменникові одна з його коханок, що пише наукову дисертацію про колективну скорботу. „Що ти відчув? Що подумав, що сказав, коли дізнався, що помер король Будевін?” Чи є у світі хоча б якась причина, що викликає почуття колективної жалоби? Дріз іде із цим питанням до учасників гурту. Його здогадки справджуються: хтось був під наркотиками, хтось був із жінкою, хтось просто спав, і мало кого збентежила смерть монарха. Через це письменник остаточно зрозумів, що цим простакам і невдахам нічого в житті і не потрібно, що вони самі винні у своїй екзистенції. Метафоричне значення, на мою думку, наступне. Якщо немає колективної скорботи, тоді люди просто не замислюються над убогістю власного існування, і це аж ніяк не робить їх нещасними. Ми бачимо, що подібні до рок-групи „Феміністки” люди задоволені своєю замкненістю, простотою буття, мікрокосмічною особливістю. Вони не жалкують про те, що у фільмі подається як трагедія. Навіть мета створення рок-гурту не має виправдання для цих осіб.
Це відкриття стає переломною фазою у формуванні лінії поведінки головного героя. На конкурсі рок-гурт „Феміністки” посідає перше місце серед таких самих проектів. Люди всюди однакові, розуміє Дріз. „Феміністки” досягають своєї єдиної мети і вирішують грати і надалі, але це ніяк не змінює їх. Все лишається, як було. Навіть гірше. Ян свариться з матір’ю, у Івана помирає донька, і навіть це не змушує нікого замислитись над тим, що відбувається. Як і раніше, ціль життя хлопців – це секс, алкоголь, наркотики і рок-музика.
Ситуація безнадійна. Дріз вирішує знищити цих виродків. У кульмінації він збирає усіх під одним дахом і змушує Гейтера розв’язати скаженого Янового батька, який бере в руки зброю і вбиває всіх, окрім Дріза, що спокійно йде додому і займається коханням. У фіналі використано цікавий режисерський хід: скривавлені напівмертві персонажі розповідають у камеру про причини невдалого життя, про витоки їх паскудства, і ці відвертості лишають незгладиме почуття...
Я думаю, що за метафорами фільму криється глибокий смисл. Стрічка „Колишній ударник” показує нам життєві стани, що є найтоншою гранню між твариною і людиною. Коли смисл життя полягає лише у задоволенні інстинктів, особа найбільшим чином наближається до звіра. І ці інстинкти відверто проявляються крізь усі соціокультурні пласти, крізь виховання, крізь роботу, успіх та інші явища, що виникли в результаті цивілізаційного розвитку людини. І вони мають колосальний вплив на характер людини і його життєвий шлях.
Вважаю, ця тема і основна думка були дуже точно і популярно розкриті. Коен Мортьє і його команда неоднозначних адекватних талановитих акторів дали змогу кінофестивалю „Молодість” виправдати свою назву. Саме цей фільм можна вважати надто сміливим навіть для демократичної Бельгії, а в Україні серед глядачів він викликає гостру соціальну реакцію. Хоча б через те, що глядач ще раз подумає про те, а що він робив, „коли помер король Будевін”...

Случайно с бодуна попал на этот фильм, когда он шёл в рамках молодости.
Субота, утро, почти пустой зал. Много хорошей музыки, я кричу на весь зал - А это же Айзис! в целом происходящее на экране напомнило обычную жизнь, что окружает меня. концовка несмотря на всю отвратность очень зацепила. сцена ебли, пемесекаеться с убийством. Сильный ход.

Один из актёров, снимавшихся в фильме (тот что на афише) после сеанса отвечал на вопросы зрителей. оказался очень остроумным молодым человеком. сказал что фильм был сделан группой друзей, за смешные деньги. артхауз) хех. впечатления только хорошие. посмотрел бы ещё.

Коля Пешерный, а я тебе там бачила)

А актор таки крутанський. Він, по-моєму, грав вокаліста)

Назад
Зверху