Marlo Stanfield
vinyl 7"
Колектив "Inner City" був створений у 1987 році у Мічигані (Детройт) продюсером і композитором Кевіном Сандерсоном (Kevin Saunderson) та вокалісткою, уроженкою Чикаго Шенною Джексон (Shanna Jackson), що виступала під сценічним псевдонімом Періс Грей (Paris Grey). Сандерсон відомий у світі електронної музики як один із Белвільської трійці (Bellville Three) - разом з Хуаном Аткінсом та Дерріком Меєм - шкільними друзями, що стояли у витоків саунду детройтського техно.
Дебютний альбом проекту побачив світ у 1989-му і мав назву "Big Fun" у Штатах, в інших країнах він вийшов під вивіскою "Paradise". Серед композицій альбому були такі, що невдовзі стали класикою танцювальної музики і справжніми клубними гімнами. Мова зокрема про їхній перший та другий сингли ("Big Fun" та "Good Life"). Друга композиція, для прикладу, зайняла 4 рядок у британському музичному чарті та 1 рядок в чарті "US Dance". До треклиста дебютника увійшли й інші пісні, що набули статусу безсмертних хітів: "Do You Love What You Feel" і "Ain't Nobody Better".
На хвилях успіху "Paradise" незабаром вийшли ще два альбоми: "Fire" у 1990-му та "Praise" у 1992-му, на яких теж можна знайти прекрасні хіти, що однак не повторили комерційного успіху "Big Fun" та "Good Life".
Дискографія:
1989 - Paradise (320 kb/s)
1990 - Fire (320 kb/s)
1992 - Praise (320 kb/s)
Вже кілька років, як періодично з'являється бажання постворювати теми по класиці раннього хаусу, але раніше вони нікому не були б потрібні. Зараз ніби мінімальний попит на танцювальну музику з'явився, тому можна почати втілювати плани в життя.
"Inner City" позиціонується переважно як детройт-техно проект. Це пояснюється, певно, географічним походженням і впливом на становлення раннього техно з боку лідера групи Кевіна Сандерсона. А от музично до детройтського техно, як по мені, можна віднести лише одну композицію групи - "One Nation" з альбому "Praise". Так-то "Inner City" грали чиказький хаус і виходило в них, на мій погляд, чудово. Окрім, безсумнівно, вкрай хітових електронних ритмів, варто відзначити і вокал Періс Грей. Для мене вона вже тривалий час лишається улюбленою вокалісткою в хаус-музиці, яку люблю навіть більше, ніж Адеву.
Найкращий альбом - перший, його і раджу слухати в першу чергу, але інші два теж хороші.
P.S. І не забувайте про іншого піонера танцювальної електронної музики - Френкі Наклза.
- Опис
- chicago house, detroit techno
- Країна
- Сполучені Штати Америки
Inner City

Хоча я, здається, розумію, що ти маєш на увазі. Але для мене ця сама наївність і доброта в ранньому хаусі - найцінніша його особливість. На відміну від класики року, більшість якої сприймається відверто морально застарілою (не знаю, як влучніше сказати), такий-от ретро-наліт надає хаусу (як і техно, в принципі) додаткового шарму. Подібна щира доброта в музиці зараз хіба в різних аутсайдерів трапляється.