Kaleidoscope

psychedelic pop

Sun of a Beach

сдохни или умри
Повідомлення
10 930

Репутація
16 825

Kaleidoscope - британська група, що грала психоделічний і прогресивний рок та існувала в межах 1967-1969 років. З 1964 року виступали під назвою The Sidekicks, в 1965 змінили назву на The Key, ім"я Kaleidoscope взяли після підписання на Fontana Records в січні 1967. Учасниками групи були Пітер Далтрі (вокал, клавішні), Едді Памер (гітара), Стів Кларк (бас-гітара, флейта), і Ден Бріджмен (ударні).

Kaleidoscope видали два альбоми, Tangerine Dream в 1967 і Faintly Blowing в 1969. З часом група почала тяжіти до прогресивного року, і, щоб не бути сплутаною з американською групою з тим же ім"ям, вони переіменувались в Fairfield Parlour в перейшли на Vertigo label, зміни складу при цьому не сталося. Під цим іменем вони записали і видали From Home to Home в 1970. Останній LP записаний ними, звався White Faced Lady, рок-опера, записана в 1971 і відкладена до 1991 року, коли вона була видана під старою назвою Kaleidoscope.

Офіційний сайт
ЛастФМ
Вікіпедія

Дискографія:
Tangerine Dream (1967)
To view the content, you need to Sign In or Register.

Faintly Blowing (1969)
White Faced Lady (1991) Recorded in 1970-71, but shelved until 1991

Є тільки один їх альбом у мене, чудова пасторальна психоделія, дуже спокійна і мирна навіть порівняно зі схожими роботами. Енджойте.

Опис
psychedelic pop
Країна
Велика Британія
як на мене, то це швидше психоделічний поп. сід барет разом з донован. прогу там не почув. грунтуюсь проте тільки на першому альбомі.
дуже подобаються американські Kaleidoscope, через яких англійці змінили ім'я. можливо варто дописати в темі Kaleidoscope (UK), бо якщо мені, або комусь ще захочеться зробити тему про американських відповідників (вони варті того), то як уникнути плутанини з назвами?

Слушаю. Действительно, очень мирно и спокойно. Слишком. Мне такое не очень нравится.

Мне не особо пришлись по вкусу.
Прога я также там не заметил. Психоделии очень мало и выкупается лишь эпизодически. Возможно имеется психоделик поп, но психоделик рок здесь напрочь отсутствует. В общем, какие-то они слишком простые и адекватные. Честно сказать, ожидал большего:hz::dontknow:

Тю. Що ж ви каментите, коли погано, а коли подобається - мовчите:dontknow: Стільки груп хороших постив - відписуйтесь, будь ласка і там.
дуже подобаються американські Kaleidoscope, через яких англійці змінили ім'я. можливо варто дописати в темі Kaleidoscope (UK), бо якщо мені, або комусь ще захочеться зробити тему про американських відповідників (вони варті того), то як уникнути плутанини з назвами?
Так, я теж про це думав, так мабуть і зроблю.

як на мене, то це швидше психоделічний поп. сід барет разом з донован. прогу там не почув. грунтуюсь проте тільки на першому альбомі.
До речі і правда, страшенно легенька музика, якраз психодел-поп. Прог на пізніх альбомах, якщо вікіпедія не обманює.

Слушаю. Действительно, очень мирно и спокойно. Слишком. Мне такое не очень нравится.
Мені теж не дуже, але люблю останній трек послухати, і зачитана в передостанньому історія теж хороша.

Тю. Що ж ви каментите, коли погано, а коли подобається - мовчите:dontknow: Стільки груп хороших постив - відписуйтесь, будь ласка і там.
:clever::applause:взял бы в подпись, но там мои темы:stupid:

Добавлено через 34 минуты
кстати, по сабжу: напомнили Муди Блюз, если б те вместо симфонизма увлекались больше психоделией. И кто тут прог ждал, эй? Вы тэги видели?:deal:

Я стараюсь отписываться во всех, что слушал :dontknow:

есть Faintly Blowing (1969)
White Faced Lady (1991)
Fairfield Parlour - From Home to Home
могу всё залить если кому-то нужно

я пожалуй апну)
прог таки присутствует на альбоме From Home to Home и на White Faced Lady, даже скорее прото-прог, причем таких композиций мало. а так да, обалденный психпоп, люблю их, добрые!
Kobold, тебе наверное будет интересно. см мой предыдущий пост

Bjol, а залий. Цікаво послухати.

Насколько известно White Faced Lady был записан уже под другим названием, да и выпущен в 90-е когда всем уже было по барабану. Dive into Yesterday эдакий хит а-ля пинкфлойд с Сидом.

И да, ап годной группе. Рекомендую еще мексиканский послушать калейдоскоп. Американский сам еще не слушал.

Мне они тоже так себе-и композиции одна на другую похожи,причем из альбома в альбом,хотя видно же что старались,особенно на White Faced Lady . Нет,в Америке психоделический поп был интереснее.Почему это другой вопрос...

на днях отыграли

Kaleidoscope 1970 White-faced lady. Этот альбом понравился - нет битлячести и модовости, взрослые объемные оркестровки, симфонизм по типу барокко-поп и Муди блюз. Волнообразные расслабленные гармонии по типу Norwegian woods (они вообще в подобной музыке часто встречаются, по обе стороны океана).

Добавлено в 22:59 / Предыдущее сообщение было написано в 22:24

pj12.jpg

Назад
Зверху