Marlo Stanfield
vinyl 7"
Laurent Jeanneau - француз, що живе у Китаї, і є спеціалістом в області польових записів. Він багато часу присвятив дослідницькій роботі в Азії, практикуючи техніку етнічних польових записів, які видає на власному лейблі "Kink Gong Recs", а також на "Sublime Frequencies". Лорен проживає в місті Далі, звідки подорожує у різні регіони Китаю та сусідніх країн (і не тільки) з метою записати трайбові звуки, що характеризують життя нечисленних етнічних меншин. Таким чином, серія релізів "Kink Gong" знайомить нас із настроями та звуковим середовищем в різних куточках планети. Окрім випуску власне автентичних етнічних польових записів, Лорен іноді вдається й до експериментів над записаним матеріалом.
Фрагмент дискографії:
2010 - Uyghur Trio (192 kbps)
2010 - Bai Ceremonies in China (192 kbps)
2010 - Datoga in Tanzania (192 kbps)
30 альбомів можна послухати на Яндекс.музиці >>>
Згадували про проект в темі "Музыка народов мира", але видалося мені, що кошерніше мати б для нього окрему тему. "Kink Gong" - серія записів автентичної етніки з різних куточків земного шару, однак більшість з них - з Китаю, Лаосу та Камбоджі. Зроблена французом, що проживає в Китаї. Як на мене, то ці записи варто сприймати не лише з точки зору власне музичного матеріалу, який на них міститься. "Kink Gong" - це такий собі культурологічний екскурс в побут нечисленних етнічних груп, якими мало хто цікавився до цього. Ось і головний інтерес. Екзотика в чистому вигляді. Слухати не завжди легко, матеріал часто відштовхує цією-от автентичністю, яка йде рука об руку із одноманітністю і кустарністю. Трапляються і просто записи певних типів середовища, без "музичної" складової взагалі: обривки розмов, звуки кроків, шум транспорту. Як би там не було, а знайомитися із релізами мені особисто досить цікаво, хоч більшість з них переслуховувати навряд чи буду. Залив три альбоми, які мені видалися найбільш милозвучними із маси прослуханого матеріалу.
- Опис
- ethnic field recordings
- Країна
- Інтернаціональний гурт
Останнє редагування:
Kink Gong
Що ж, давай спробуємо розібратися. Чесно кажучи, я не почуваю себе впевнено на територіях народної музики Азії та Африки, та що там, я про неї взагалі майже нічого не знаю. Але бажання ознайомитися і розібратися присутнє. І от наштовхнувся я на такий проект. А що, хороша нагода закласти такий собі фундамент, оскільки кожен запис містить музику різних регіонів і фіксує різні культурні особливості.