valmakar
vinyl 10"
- Name
- Ігор
- Sex
- male
- Адреса
- Вінниця
- Повідомлення
- 4 466
- Репутація
- 2 992
- My bands
- Mashala Doza, Biñgöz
Nourou
Senegal-France
Senegal-France

Замість історії...
У 2001 році навколо Еладжа, Сенеґальського автора і виконавця, сформувався гурт. Яка була його мета? Втілити свої божевільні ідеї. За кілька місяців до того, після ночі спільної гри в його кімнаті у Дакарі, Еладж надихає Ервана, свого співмешканця-перкусіоніста, ідеєю створити гурт у Франції. Після цього Еладж знайомиться з друзями Ервана - Жульєном (також перкусіоніст із Дакару), а також із Брісом (гітара) і Флореном (ударні), і трохи пізніше - Лоуренсом (бас). Так був створений гурт.
Музики відразу почали освоювати музичний світ Еладжа, і скоро це дало свій результат. Почалися часті виступи і концерти. Виконання ставало щирішим і дорослішим. Неповторність кожного учасника, виражена у виконанні як соло-партій, так і композицій загалом, збагатила звучання. У результаті маємо музику, що долає кордони між культурами і мовами.
Таким чином до сьогоднішнього дня гурт уже відвідав не один фестиваль, і відіграв не одну сотню концертів (якшо вірити написаному на їх сторнці - тільки за перший рік, у Сенеґалі, вони виступили 200 разів). Є один студійний альбом, записаний у 2008 році. Пісні виконуються такими мовами: французькою, волоф, англійською і фулані.
(мій вільний переклад інформації з їх сторінок)
Моє враження:
Фестиваль Шешори-2008 у Вінницькій області відзначився кількома цікавими іноземними гуртами. І якшо психоделійна Maraca з Чехії мені тоді не припала до душі (щоправда, потім, у записах я таки їх розслухав, і вподобав) через бажання енергійної музики, то Нуру це бажання повністю задовільнили. Помітили ми їх з друзями ще під час чеків - дуже зацікавив фанковий мотив, який награвали музики. Глибокий віртуозний бас + дзвінкий швидкий стратокастер. При цьому на басу грав дуже колоритний дредатий негр в окулярах і з широкою усмішкою. Навечір, коли почався виступ (перед яким було більше півгодини налаштовування звуку), я просто шаленів від кайфу. Я стояв прямо перед залізною огорожею під сценою, і стрибав, кричав - як і весь натовп на фестивалі. Дуже високий професіоналізм музик, чудові пісні, викладання на всі 100 - от, шо я почув у той вечір. На додачу - Еладж постійно спілкувався з натовпом, постійно дякував українською, і навіть пояснив, що у пісні Siif "іяйо" - це "мама", "байо" - "тато" - і всі хором співали першу стрічку. А під час виконання Adouna Samay Way перейшов просто на розмову, і почав розповідати, що в його домі постійно звучить музика, і коли її немає - він сумує, бо музика - це все його життя. Це був фантастичний концерт, я його згадую з сильним трепетом.
- Description
- world music/Senegal-France
Останнє редагування: