The Rita

HNW - Canada

Marlo Stanfield

vinyl 7"
Повідомлення
3 336

Репутація
7 613

The Rita (Sam McKinlay)

the_riate_snorkel_live1.jpg

"The Rita" - харш-нойз проект Сема Маккінлі із Канади, що стартував у 1996 році. Джерела натхнення проекту: італійські джалло-фільми, великі білі та сірі бичачі акули, монстр Gillman, інші озерні/морські монстри, жіночі сідниці. Назва взята з фільму "The Creature from the Black Lagoon". Так називалася лодка, на якій вчені піднімалися вверх по Амазонці.
Інтерв'ю з Семом Маккінлі >>>

Фрагмент дискографії:

2003 - Sea Wolf Leviathan (224 kb/s)
11117a2d39ecff40d9a4ad173a56a6e7.jpg

To view the content, you need to Sign In or Register.

2006 - Thousands of Dead Gods (VBR V0)
f522ca60d9fea114cc2b5424c1a3f18f.jpg

2009 - Shark Knifing (320 kb/s)
7f1e5ce711510bbf9850237dbbebcd08.jpg

Найвідоміший виконавець у стилістиці "harsh noise wall". Сама стилістика не особливо цікава (переважно тупий статичний шум), але от "The Rita" пристойний проект. Тематика знову ж таки морська (багато таких артистів слухаю останнім часом), Сем захоплюється, серед іншого, акулами і використовує польові записи звуків акул в своїх роботах. Особливо раджу звернути увагу на альбом "Thousands of Dead Gods", матеріал для якого Сем зібрав, подорожуючи зі своєю дівчиною в підводній клітці в пошуках акул поблизу Гваделупи. Одна біла акула їм таки трапилася. Потім Сем пропустив зібрані польові записи (свої та інших подібних ентузіастів) через дісторшн і видав одну з найекстремальніших на моїй пам'яті нойз-робіт, яка звучить натурально як крушіння цивілізації.

Добавлено в 22:53 / Предыдущее сообщение было написано в 20:43

Попереглядав на ютубі відео таких акулячих прогулянок :fear:

Опис
HNW - Canada
Країна
Канада
6001252.jpg

The Rita – Ballet Feet Positions (2014)

Label: Old Europa Cafe – OECD 193, Elettronica Radicale Edizioni – EREAU004
Format: CD, Album
Country: Italy
Released: Mar 2014
Genre: Electronic, Non-Music
Style: Noise, Spoken Word

Tracklist

1 Ballet Feet Positions 38:43
2 En Pointe! - Remix [Reworked By] – Caligula031 11:41

Credits
Layout – Marco Deplano
Other [Microphones], Recorded By, Other [Processed Live By] – Rita, The
Performer [Ballet] – Kelly Davis
Text By [Ballet Writings] – Simone Paget

Notes
All positions of the feet, conceptions of croise and efface, en dehors, en dedans, battements and pas de bouree by dancer Kelly Davis.
Ballet is woman.
Released as a digipack.

CLOUD-MAIL - VBR / 98 MB

Останнє редагування:
Marlo Stanfield, послушал рекомендованный тобою "Thousands of Dead Gods". В целом, ничего, но вот хотел что отметить: ты когда написал про крушение цивилизаций, я как-то мысленно это сразу подхватил. Дело в том, что у меня не слишком богатый опыт по прослушиванию шумовой музыки, но в конце прошлого года слушал разные релизы Prurient, так вот в самых удачных местах (коих не так уж и мало, надо сказать) были абсолютно такие же мысли и образы. При этом Ферно Риту обыгрывает, на мой взгляд, местами не проигрывая в экстремальности (разве что на долгой дистанции, но это как раз издержки именно более изобретательного подхода Ферно, имхо), но значительно выигрывая в разнообразии.
В связи с этим вопрос: как у этой Риты с разнообразием в рамках дискографии? Сам вот заинтересовался сплитом с Bone Awl, тем более, что их тоже давно хотел заценить.

Харш-нойз волл і не передбачає різноманітності, тут фішка не в тому, це скоріше терапія шквальним потоком шуму, яка добряче прочищає мозок. Релізів канадця слухав небагато, всі вони, як по мені, не дотягують до "Thousands of Dead Gods", витримані при цьому в плюс/мінус такому ж ключі. Треба буде спробувати залиту товаришем Krieg позицію. Якось складно в'яжеться у мене в голові "The Rita" і балет :stupid: Згаданий тобою спліт досить непоганим здався, тільки треки від "The Rita" там виконують комплементарну роль таких собі шумових вставок для переконливості, основний акцент на брудному блек-металічному місиві від "Bone Awl".

А по "Prurient" які записи порадиш? А то знайомий з ним дуже епізодично і якось його шум мені занадто модним здався :stupid:

Добавлено в 17:37 / Предыдущее сообщение было написано в 17:34

FunnyTable, по темі різноманітності і винахідливості шумової музики набагато краще, ніж "The Rita", підійде Kazumoto Endo. Альбом "While You Were Out", наприклад.

Слушаю "Thousands of Dead Gods" - отличный harsh noise wall!

А по "Prurient" які записи порадиш? А то знайомий з ним дуже епізодично і якось його шум мені занадто модним здався
Не знаю, как FunnyTable, а я бы посоветовал первые релизы. Как раз их "модными" назвать сложно)

P.S. Оффтоп. Тема про Dead Body Collection нужна?

Харш-нойз волл і не передбачає різноманітності, тут фішка не в тому, це скоріше терапія шквальним потоком шуму, яка добряче прочищає мозок.
Ну, я так и понял. Самое круто ощущение после того, как снимаешь наушники, в голове сразу какой-то вакуум образуется :smile:
С другой стороны, немного жаль, что все вот эти впечатляющие истории про акул и полевые записи я совершенно не смог оценить. Не смог услышать этого ни в звуке, ни в общем настроение, если это слово вообще корректно применять для разговора о HNW :smile:
А по "Prurient" які записи порадиш? А то знайомий з ним дуже епізодично і якось його шум мені занадто модним здався
Я думаю, если человек в принципе не является die hard фанатом, то он ознакомлен только эпизодично, потому что у Ферно настоящий конвейер по выпуску релизов, а Prurient - главный агрегат. Поэтому я тоже поценил достаточно выборочно. В первую очередь посоветовал бы "Through the Window", но это в тему про техно. А в контексте данного обсуждения посоветовал бы "And Still, Wanting" или, в чуть меньшей степени, "Black Vase". Правда, я практически не слушал его коллабы - а там, судя по завяленным участникам, немало интересного может быть.
Что касается более поздних, "модных" альбомов, то тут я согласен с Jozef K. Мне совершенно не понравились ни New Bermuda (где местами вообще какой-то дарквэйв несется), ни сверххайповый Frozen Niagara Falls. Впрочем, не хочу формирвоать таким отзывом предубеждение, эти альбомы и так довольно сложно воспринять адекватно с учетом довольно резкой смены стилистики.

Добавлено в 11:12 / Предыдущее сообщение было написано в 11:08

Тему видел, заценю обязательно (да и вообще что-то много насоздавали в дарк електроникс, пора уже покидать танцполы в пользу заброшенных фабрик :smile:)

немного жаль, что все вот эти впечатляющие истории про акул и полевые записи я совершенно не смог оценить. Не смог услышать этого ни в звуке, ни в общем настроение, если это слово вообще корректно применять для разговора о HNW
А як би це мало звучати, щоб створити необхідний настрій? Все ж акули, на відміну від китів, пісень не співають, тому записаний матеріал міг містити хіба що удари акули носом об клітку або скрип зубів об залізні прути, ну хіба ще крики людей всередині цієї самої клітки :stupid: Мені по власних відчуттях здалося, що Сем спочатку хотів зобразити шок людини, яку атакує акула під водою, а потім це все переросло в такий годинний всеосяжний шок античних масштабів. Хоча все це звісно ж в першу чергу просто шум :smile:

Рекомендовані тобою альбоми Ферно обов'язково спробую.

Назад
Зверху