Цукор біла смерть / Світлана Няньо

folk, ethereal, experimental

Marlo Stanfield

vinyl 7"
Повідомлення
3 428

Репутація
7 625

Цукор біла смерть / Світлана Няньо

Цукор біла смерть

x_ffb963ca.jpg

Світлана Няньо

hqdefault.jpg
Колектив "Цукор біла смерть" позиціонувався, як перший зразок української етноготики. Якщо чесно, жанр визначити досить складно, тут є і своєрідний жіночий вокал, і фолкові мотиви, і готичні настрої. Звучання чимось віддалено нагадує представників руху Rock In Opposition і окремі експерименти Сергія Курьохіна. Дивний авангард. По-справжньому народний, автентичний. Свій. Українське село в негативі.

Склад групи:

Світлана Охріменко - клавіші, вокал;
Таміла Мазур - віолончель;
Олександр Кохановський - піано;
Євген Таран - гітара.

Дискографія:

Цукор біла смерть - 1990 - Манірна музика (CBR 192)
To view the content, you need to Sign In or Register.

Цукор біла смерть - 1993 - Село (CBR 256)

Світлана Няньо - 1999 - Китиці (CBR 320)

Опис
folk, ethereal, experimental
Країна
Україна
Останнє редагування:
Re: Цукор біла смерть / Світлана Няньо

Українське село в негативі.
Село? Хм. Хіба не сучасне. Там таким українським барокко аж дме. І в текстах (ці всі гаспиди, магія) і у звучанні.
Насправді дуже глючна і грузнякова музика. Але в цьому вона по-справжньому прекрасна. Це якщо говорити про ЦБС. А от Китиці - це вже абсолютно інший світ. Хоч і відчуваєтсья почерк тої самої майстрині.

недавно читав це інтерв'ю - дуже цікаве, інформтивне. а де зараз Світлана Охріменко, і чим займається - хтось знає?

радил мені їх нещодавно. Треба буде зацінити :idea:

Blaise Finnegan, приготуйся до легкої шизофренії, чорної магії і просто чортівні. З українським душком часів Івана Мазепи.

Добавлено через 1 минуту
До речі, може би тему в пост-панк, якщо вже туди забрали інших представників київської сцени?

одна из самых самобытных украинских групп начала 90-х, на мой взгляд. Очень люблю:up:

таки досить своєрідно. Поки слухав з цікавістю, далі, думаю, буду із задоволенням. Нагадало Нору Кіз, лишень з більш дружелюбнми вокалом
Сама ж Світлана Няньо гарніша і приємніша. Значно легше пішла

Blaise Finnegan, приготуйся до легкої шизофренії, чорної магії і просто чортівні. З українським душком часів Івана Мазепи.
Так, це все там є :in_love:
До речі, може би тему в пост-панк, якщо вже туди забрали інших представників київської сцени?
Та ну, навіщо? ЦБС же ніяким боком не рок.

ЦБС же ніяким боком не рок.
В такому разі, я можу сказати, що це не фольк і не етніка. Але насправді Цукор - десь посередині. І саме тому мені здається, що логічно їх розглядати в одному контексті з Рабботою Хо, чи Івановом Дауном.

По-моему, из всех имеющихся разделов сей - самый подходящий. Или наименее неподходящий, как вам угоднее. %)

В такому разі, я можу сказати, що це не фольк і не етніка.
Да.
І саме тому мені здається, що логічно їх розглядати в одному контексті з Рабботою Хо, чи Івановом Дауном.
Нет, поскольку "Раббота" и "Иванов даун" - пост-пунцк, а "Цукор" - нет. Для них просто "Азер" - самое то будет.

Хорошая группа. Отдельное спасибо за написание "Цукор біла смерть", а не "Цукор Біла Смерть", как многие любят.

зразок української етноготики
До речі, коли слухав сабж, згадав ще один гурт, який характеризують цими словами - http://www.neformat.com.ua/forum/dark-electronics/10199-vinki.html
Є в них щось схоже за настроєм, на мою думку.

Взагалі, проект сподобався, український андеґраунд того часу не перестає дивувати.

Тут чуть-чуть есть. Это обрывок концертной программы, вроде как.

nl9Vd2h8hYI.jpg

• Like
Реакції: pm34

Світлана Няньо, Олександр Юрченко – Знаєш як? Розкажи (2020)

attachment.php

бендкемп

Альбом був записаний в 1996 році в Києві, тоді ж випущений на касеті силами самих музикантів, разом з живою програмою Лісова пісня. В 2017 році касета була перевидана чернігівським лейблом Delta Shock. Теперішнє видання – це власне Знаєш як? Розкажи, випущений на вінілі в Ґлазґо в кількості 500 копій, які вже практично розкупили за перших два місяці.

Світлана Няньо зараз, на хвилі зацікавлення, все частіше публікує нові записи на саундклауді, і навіть дає виступи.
Олександр Юрченко після довгої тяжкої хвороби помер 21 квітня 2020 року. Вічна пам'ять.

Вкладення

• cover.jpg
    cover.jpg
    42.6 КБ · Перегляди: 778
Назад
Зверху