Форум www.neformat.com.ua

Форум www.neformat.com.ua (https://forum.neformat.com.ua/)
-   Video-Art (https://forum.neformat.com.ua/video-art/)
-   -   ФРАНКОФОНІЯ (https://forum.neformat.com.ua/video-art/32275-frankofoniya.html)

Яся 10.03.2010 02:58

ФРАНКОФОНІЯ
 
14-20 березня
КИЇВ
Кінотеатр «Київ»

Інші міста

18-24 березня
ЗАПОРІЖЖЯ, к-тр ДОВЖЕНКО
СЕВАСТОПОЛЬ, к-тр ПОБЕДА
СІМФЕРОПОЛЬ, к-тр КОСМОС

19-24 березня
РІВНЕ, к-тр УКРАЇНА

25-31 березня
ЛУГАНСК, к-тр КІНОПАЛАЦ
[свернуть]


Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами

Програма:

Концерт
Le concert (2009)


14/03 18:00

Режисер: Раду Міхейлєану
Актори: Мелані Лоран, Олексій Гуськов, Дмитро Назаров, Валерій Барінов


Про що

За брежнєвської доби Андрій Філіпов був одним із найвідоміших диригентів СРСР і керував славнозвісним оркестром Большого театру. Та після того, як він не схотів звільняти з роботи музикантів єврейського походження, його самого було звільнено у самий розквіт слави. Тридцять років по тому він все ще працює в Большому, проте тепер він...прибиральник! Одного вечора Андрій допізна прибирає у кабінеті директора і випадково знаходить листа, у якому оркестр Большого театру запрошують на гастролі до Парижа. І Андрій думає: а чому б не об’єднати старих друзів-музикантів, що перебиваються з хліба на воду, та не майнути у Париж, видаючи себе за оркестр Большого? Довгоочікувана можливість взяти реванш за роки мовчання...
[свернуть]


Дім
Home (2008)


14/03 21:00
19/03 21:10

Режисер: Урсула Меєр
Актори: Ізабель Юппер, Олів’є Ґурме, Аделаїд Лєру


Про що

Посеред тихого безлюдного сільського краєвиду простягається покинута автомагістраль. Усього за кілька метрів обабіч дороги стоїть будинок, де щасливо мешкає пара з трьома дітьми. Але на шосе знову розпочинаються роботи, і дорогу обіцяють невдовзі відкрити для автомобільного руху...
[свернуть]


Ласкаво просимо
Welcome (2009)


18/03 19:00
20/03 21:10

Режисер: Філіп Ліоре
Актори: Венсан Лендон, Фірат Айверді, Одрі Дана


Про що

Симон працює тренером із плавання у басейні портового містечка на березі Ла Маншу. Колись він був чемпіоном у своїй категорії, а сьогодні його життя йде шкереберть: він знаходиться на межі розлучення з дружиною. Одного дня в нього з’являється незвичайний, але дуже наполегливий учень. Білаль - біженець з Курдистану і навчитися плавати для нього є питанням життя чи смерті. Нелегал збирається переплисти Ла Манш, щоб потрапити до Великобританії, де на нього чекає наречена. Але чи буде Туманний Альбіон насправді гостинним до нього?
[свернуть]


Мовчання Лорни
Le silence de Lorna (2008)


20/03 19:00

Режисер: Жан-П’єр Дарденн, Люк Дарденн
Актори: Ата Доброші, Жеремі Реньє, Фабріціо Ронжіоне


Про що

Молода албанка Лорна одружується з наркоманом Клоді задля того, щоби отримати бельгійське громадянство. Якщо Клоді випадково помре від передозування, Лорна та її коханець отримають свободу, про яку вони так мріють... В основі конфлікту лежать два протилежні бажання: мрія Лорни про незалежність та бажання її чоловіка жити попри все. Чи буде Лорна мовчати?
[свернуть]

Doerty 11.03.2010 00:04

Re: ФРАНКОФОНІЯ
 
Так приятно, на самом деле- собираешься сделать тему, а правильные люди уже сделали :agree:

Учитывая моё отношение к французскому кино, мне как-то даже и не очень стыдно признаться, что по режиссёрской строчке я опознал только бельгийцев Дарденнов, очень симпатичных авторов. "Дитя", их каннский триумфатор, показался мне просто восхитительным.

Яся 11.03.2010 00:13

Re: ФРАНКОФОНІЯ
 
Цитата:

Сообщение от Doerty (Сообщение 1098066)
Учитывая моё отношение к французскому кино

у мене з сучасним ним дружба взагалі ніколи не складалась.
А Мовчання Лорни дуже сварять. Через Лорну. Кажуть, що надто непереконливо вона мовчить. І історія ніяка. Тому Каннський приз за сценарій остаточно збиває з пантелику.

arheologiya kino 11.03.2010 00:26

Re: ФРАНКОФОНІЯ
 
Советую сходить на Михайлеану .замечательный румынский режиссер-эмигрант.Его Поезд жизни и еще фильм про эфиопских евреев-шедевры.этот вроде тоже ничего

Doerty 11.03.2010 01:08

Re: ФРАНКОФОНІЯ
 
Цитата:

Сообщение от Яся (Сообщение 1098084)
Кажуть, що надто непереконливо вона мовчить. І історія ніяка. Тому Каннський приз за сценарій остаточно збиває з пантелику.

Да, забавно. Ну, после "Оскара" "Секрету их глаз" я во что угодно могу поверить. Хотя относительно Дарденнов всё-таки надеюсь на лучшее.

Цитата:

Сообщение от arheologiya kino (Сообщение 1098094)
Советую сходить на Михайлеану .замечательный румынский режиссер-эмигрант.Его Поезд жизни и еще фильм про эфиопских евреев-шедевры.этот вроде тоже ничего

Вот это называется смотреть в книгу и видеть фигу. arheologiya kino, спасибо :agree: Конечно же, это очень значимый автор, проглядел.


Текущее время: 03:29. Часовой пояс GMT +3.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Перевод: zCarot