Форум www.neformat.com.ua

Форум www.neformat.com.ua (https://forum.neformat.com.ua/)
-   Video-Art (https://forum.neformat.com.ua/video-art/)
-   -   Арс электроника: Наша ночь прекраснее ваших дней (https://forum.neformat.com.ua/video-art/32305-ars-elektronika-nasha-noch-prekrasnee-vashih-dnej.html)

Doerty 11.03.2010 01:28

Арс электроника: Наша ночь прекраснее ваших дней
 
http://s49.radikal.ru/i126/1003/75/7639a6445f00.jpg

Я уже неоднократно обращал внимание на мероприятия, проходящие в Киеве под эгидой Медиа Арт Лаб- организатора едва ли не наиболее необычных, эксклюзивных фестивальных смотров. Наиболее масштабным и значимым среди них является, пожалуй, именно показ подборки победителей ARS ELECTRONICA, австрийского фестиваля компьютерной анимации. Это мероприятие в формате ночного кинонон-стопа, и, проведя на нём две бессонные ночи в прошлом году, могу сказать, не покривив душой, что ни на одном из подобных фестивалей мне не было настолько интересно. Это настоящие сливки короткометражной компьютерной анимации, как экспериментальной и выполненной в жанре видео-арта, так и сюжетной, рассчитанной на самую широкую аудиторию.

В этом году ночи Арс Электроники пройдут одна за другой, 19-го и 20-го марта- в кинотеатре "Жовтень", как обычно. Я очень надеюсь, что проведу их не только на встрече с прекрасным, но и в компании с кем-нибудь из вас :beer:

Размещаю информацию организаторов.



МЕДІА АРТ ЛАБ та HEWLETT PACKARD в Україні
представляють

PRIX ARS ELECTRONICA ANIMATION FESTIVAL (Австрія)
найкраща нова світова комп’ютерна анімація та візуальні спецефекти

Кінотеатр «Жовтень»
вул. Костянтинівська, 26

19 березня: початок о 23:30 – перша частина програми у нічному показі
20 березня: початок о 23:30 – друга частина програми у нічному показі

ПРЕМ’ЄРНИЙ ФЕСТИВАЛЬНИЙ ПОКАЗ!
подорож хітами світової анімації впродовж двох ночей
ЛИШЕ ДВІ НОЧІ! ЛИШЕ ОДИН РАЗ!

Медіа Арт Лаб та Hewlett Packard представляють у Києві найкращі фільми – призери та номінати конкурсу Prix Ars Electronica Animation Festival 2009. Ars Electronica (Австрія) – фестиваль мистецтва, технологій та суспільства - це всесвітній форум електронного мистецтва. Ars Electronica відбувається з 1979-го року у Лінці зі щорічним призовим фондом Prix Ars Electronica, що складає приблизно $10 000. Щороку результати Prix Ars Electronica слугують міжнародно визнаним барометром сучасних тенденцій у медіа-мистецтві та вражаюче ілюструють входження цифрових медій у мистецтво, культуру та суспільство.

Дедалі частіше зірки кіно ХХІ століття не є істотами з плоті і крові; джерелом їхнього життя є біти і байти. Фестиваль Ars Elecrtonica, який відсвяткував свій 30-й ювілей – одна із наважливіших світових подій для творчості та новаторських віянь у галузі цифрових медіа, що віддає належне як відмінним незалежним роботам у мистецтві та науці, так і високоякісному комерційному виробництву кіно, рекламі та розважальній індустрії. Тут мистецька оригінальність цінується так само, як і майстерні технічні досягнення.Тематичний спектр комп'ютерної анімації, як видно з 500 робіт з усього світу, представлених на розгляд Prix Ars Elecrtonica у 2009 році, – практично безмежний: від експериментально-абстрактних продукцій, візуалізацій звуку, короткометражок та спецефектів до класичних наративних фільмів.

Святкова ювілейна підбірка фестивалю Prix Ars Electronica Animation Festival – 2009 складається із 15 програм, які пропонують яскраві роботи від мистецьких студій, університетів і кіноакадемій, а також кіностудій та рекламних агенцій.
Програма показу фільмів буде представлена в таких тематичних категоріях: тваринний світ; кров і битва; похмурі історії; анімована душа; пізня ніч; рухомі візерунки; внутрішні і зовнішні світи; наратив; позиція і послання; «стисло»; звук і образ; візуальні спецефекти; японська анімація; мексиканська анімація.

Організатори проекту: Медіа Арт Лаб (Київ), Ars Electronica (Лінц)
Генеральний партнер: Hewlett Packard в Україні
Головний інформаційний партнер: bigmir.net

Партнери проекту: Австрійський Культурний Форум, Фундація «Центр Сучасного Мистецтва» , Кінотеатр «Жовтень»

Інформаційні партнери: мережа закладів «Любов і голод», веб-сайт «Кінотеатр», книжкова лавка «Бабуїн», Kaфе «Antresol», Клуб «ХЛІБ»,

Додаткову інформацію щодо програми та прес-матеріалів можна отримати:
Медіа Арт Лаб
тел: 332 0111, 38 097 562 3261
Інформацію щодо квитків можна отримати в кінотеатрі «Жовтень»
тел.: 417 30 04, 205 59 51, www.zhovten-kino.kiev.ua. http://www.facebook.com/mediaartlab

Подробней о программе:

BB

Категорія «Комп'ютерна анімація/Фільм/Візуальні ефекти» є частиною Prix Ars Elecrtonica – конкурсу, що його організовують Ars Electronica Linz GmbH і регіональна австрійська телестудія ORF у співпраці з Центром Сучасного мистецтва ОК та культурним центром Brucknerhaus Linz. Нагороди вручають під час щорічного фестивалю Ars Electronica з 1987 року.

Фестиваль Prix Ars Elecrtonica – одна із наважливіших подій для творчості та новаторських віянь у галузі цифрових медіа, що віддає належне як відмінним незалежним роботам у мистецтві та науці, так і високоякісному комерційному виробництву кіно, рекламі та розважальній індустрії. Тут мистецька оригінальність цінується так само, як і майстерні технічні досягнення.

Дедалі частіше зірки кіно ХХІ століття не є істотами з плоті і крові; джерелом їхнього життя є біти і байти. Тематичний спектр комп'ютерної анімації, як видно з 500 робіт з усього світу, представлених на розгляд Prix Ars Elecrtonica у 2009 році, – практично безмежний: від експериментально-абстрактних продукцій, візуалізацій звуку, короткометражок та спецефектів до класичних наративних фільмів.

15 програм, із яких складається підбірка фестивалю Ars Electronica Animation Festival-2009, пропонують яскраві роботи від мистецьких студій, університетів і кіноакадемій, а також кіностудій та рекламних агенцій.
Програми будуть представлені в таких категоріях.

19 березня(п’ятниця ), 23 : 30, тривалість: 6 годин

ТВАРИННИЙ СВІТ
Коли колонія пінгвінів прощається з арктичною кригою і переміщується в південні тропіки, коли гризня двох щурів перетворюється на масове побоїще, коли пси гарчать, а коти нявчать, – значить, дія відбувається у тваринному царстві. Це ще раз доводить: усі божі створіння мають почуття!

КРОВ І БИТВА
Вони змагаються: проти суспільства, проти самих себе, за виживання. Вони продираються через існування у смертельній спіралі, поранені, полишені на волю долі; їх мучать, на них полюють, їх переслідують. Вони виходять за межі, стоять до крові – власної та інших. Якщо ви шукаєте казок на добраніч – пошукайте їх в іншому місці!

ВІЗУАЛЬНІ ЕФЕКТИ
Що реально, що віртуально? Роздільну лінію провести дедалі важче. Беручи до уваги те, що ми бачимо нині у фільмах, телешоу та рекламах, – здається, немає нічого неможливого.

АНІМОВАНА ДУША
Коли внутрішня рівновага зазнає струсу і небеса падають на землю, коли ви відчуваєте, що покинуті і друзями, і богами, коли шукаєте прихистку від бурі… Ментальний стан критичної ситуації проявляється у цих фільмах через терапевтичні діалоги і трансформацію тіл.

МЕКСИКАНСЬКА АНІМАЦІЯ
ANIMASIVO – форум сучасної анімації – займається пропагандою створення, виробництва і масового поширення анімованих робіт як форми мистецтва та сучасного засобу вираження. Цей проект, ініційований Мексиканським фестивалем, має потрійний профіль: це конкурс молодіжної анімації, виставкова платформа для об'єднаних митців і анімований мистецько-академічний простір.

РУХОМІ ВІЗЕРУНКИ
Ці фільми граються з перспективою та сприйняттям. Відтворюваний дизайн зображень – це живопис ХХІ-го століття.

ПІЗНЯ НІЧ
Нетривіальні перспективи, вибухові точки зору, присмачені непристойною картинкою і солідною порцією сексу і злочинів – ось інгредієнти цієї пізньої закуски. Не обов'язково до споживання в будь-якому віці; втім, для пізнього чилл-ауту, безумовно, смакуватиме.

20 березня, (субота ) 23: 30 , тривалість 6 годин

НАРАТИВ
Це – історії реального життя. Або могли б ними бути. Або могли трапитися лише в мріях. Вони оповідають про любов, прагнення втечі, захист і допомогу, шахрайства і обмани.

ПОЗИЦІЯ І ПОСЛАННЯ
Якщо ви досі не натрапили на все це в мережі, ось вони в одному пакеті: думки, комюніке, заяви і критика. Коротше кажучи, все, що можуть сказати найрізноманітніші люди на найрізноманітніші теми.

СТИСЛО
Звісно, про це можна було нарозказувати набагато більше, але й так – теж непогано: коротко, кольорово і розважально. Саме так, як написано – стисло!

ЯПОНСЬКА АНІМАЦІЯ
Схильність до візуальної уяви та неконвенційних наративних форм характеризують анімацію, зроблену в Японії. Ця програма, створена під патронатом Японського фестивалю медіа-арту, покаже презентативну вибірку мистецьких продукцій останніх років.

ПОХМУРІ ІСТОРІЇ

Нічні жахи ховаються за ожилими масками. Заплутані шляхи ведуть у невідомість. Позіх безодні... На поверхню виринають погані передчуття, тривога і темні фантазії. Істинно кажу вам: не буде благої вісті. Тільки для міцних нервів!

ВНУТРІШНІ ТА ЗОВНІШНІ СВІТИ
Утопічні ландшафти – солончакові пустелі та чужоземні землі, рухомі архітектура і простір – постають і перетворюються у постійно змінюваних перспективах. Простір і час дещо викривлюються.

ЗВУК І ОБРАЗ
Взаємна гра образу і звуку має вже довгу традицію у комп'ютерній анімації. Ця програма висвітлює найновіші приклади візуальної музики – нерозривної, чуттєвої, ліричної…
[свернуть]

haithabu 14.03.2010 17:52

Re: Арс электроника: Наша ночь прекраснее ваших дней
 
:idea: очень постараюсь быть

Maddox 14.03.2010 21:04

Re: Арс электроника: Наша ночь прекраснее ваших дней
 
Если заморозки не спадут, то я не поеду заниматься огородничеством и тогда обязательно буду присутствовать :clever:

Juliette 15.03.2010 23:30

Re: Арс электроника: Наша ночь прекраснее ваших дней
 
будет :)

EarlLestat 16.03.2010 16:16

Re: Арс электроника: Наша ночь прекраснее ваших дней
 
Ну коль ниче не помешает, то буду

haithabu 16.03.2010 18:01

Re: Арс электроника: Наша ночь прекраснее ваших дней
 
Maddox, огородничество :idea:

Doerty 18.03.2010 09:54

Re: Арс электроника: Наша ночь прекраснее ваших дней
 
Сегодня нужно будет хорошенько выспаться :deal:


Текущее время: 22:03. Часовой пояс GMT +3.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Перевод: zCarot