www.neformat.com.ua


Новости Статьи Рецензии Ивенты Форум Facebook Telegram Twitter YouTube Instagram Mixcloud SoundCloud
Переключить в мобильный режим
Вернуться   Форум www.neformat.com.ua > Main > Video-Art

Video-Art Раздел о кинематографе и анимации

Ответ
Опции темы Поиск в этой теме
Непрочитано 12.09.2010, 14:59   #1
White Russian Protestant Antiracist
+/- Информация
Репутация: 2253
Социально-политическое кино в киноклубе Киево-Моглиянской академии

Киево-могилянцы демонстрируют похвальную политическую сознательность. Размещаю присланную организаторами программу с описанием:

Щопонеділка о 18:30 у Бурсі (9 корпус, 1 поверх, 13 кімната)
по вул. Набережно-Хрещатицькій 27
Вхід вільний. Після фільму – дискусія.

13 вересня Доктрина Шоку / The Schock Doctrine (Мат Вайткросс, Майкл Вінтерботтом, 2009)

Теми для дискусії: неолібералізм, глобальна нерівність, демократія

Доктрина Шоку – документальний фільм, поставлений за новою книгою Наомі Кляйн, видатної публіцистки та учасниці альтерглобалістського руху. Кляйн послідовно критикує економічну доктрину неолібералізму, що панує зараз у більшості країн світу, а також погляди головного проповідника цієї доктрини – професора Мілтона Фрідмана. Демонструючи чисельну кількість фактів геноциду, репресій, політичних переворотів, Кляйн розвінчує міф про те, що дерегуляція економіки, приватизація та скорочення соціальних витрат ведуть до свободи, демократії та економічного процвітання.

20 вересня Високі надії/High Hopes (Майк Лі, 1998)

Теми для дискусії: «джентрифікація» міського простору; економічний, культурний і символічний виміри класової структури.

Фільм присвячено питанню «джентрифікації» – облагороджування центральних районів Лондона з поступовим витіснення бідняків з їх будинків та заселення житла людьми із середнім та високим статком. Цей процес відбувався шляхом поліпшення якості та перепланування житла з наступним підвищенням орендної плати або податку на нерухомість, який бідні люди платити вже були не спроможні. Герої картини – свідомий, але розчарований гіппі-соціаліст Сиріл та його дружина Ширлі – мешкають в районі Кінгз Кросс. Поступово навколо них поселяються прагматичні і фінансово успішні «яппі», далекі від ідеалістичних розмірковувань, що призводить до зіткнення радикально протилежних культур та світоглядів.

27 вересня Персеполіс / Persepolis (Вінсент Пароно, Маріан Сатрапі, 2008)

Теми для дискусії: Іранська революція, права жінок.

Персеполіс – анімаційне кіно за однойменною книгою Маріан Сатрапі, яке переповідає зворушливу історію дорослішання Маріан на фоні подій Ісламської революції. Для письменника доволі незвично адаптувати власну книгу для екранізації, особливо, якщо це гумористична книга, і особливо, якщо це автобіографічна гумористична книга. В цьому і полягає самобутність фільму – відображення життя у його кумедності. Як не дивно, особистісні епізоди з життя авторки виглядають набагато реалістичніше, ніж політичний та історичний бекґраунд. Проте, як не парадоксально, чим «особистіше» кіно, тим воно правдивіше. Описи всіх труднощів, пов’язаних з переїздом до нової країни та соціальної адаптації – дуже щирі і зворушливі. Це – не кіно про Іран. Це кіно про його мешканку, яка прагне свободи у країні, де жінка не може її отримати.

4 жовтня Фанатик / The Believer (Генрі Бін, 2001)

Tеми для дискусій: расизм, антисемітизм

У дитинстві єврейського хлопчика на ім’я Денні Балінт виганяють з релігійної школи за «вільнодумство». У 22 роки Денні бриє голову й стає скінхедом. Тепер він – лідер банди неонацистів, що оголосили війну євреям і влаштовують вуличні бійки та погроми не зупиняючись і перед вбивством. Однак, не зважаючи на те, що авторитет Денні серед скінхедів зростає, він у душі лишається раввіном-невдахою, який нападає на євреїв удень, а вночі старанно вивчає священні манускрипти на івриті.

11 жовтня Кошмар Дарвіна/Darwin’s Nightmare (Хуберт Саупер, 2004)


Теми для дискусії: глобалізація, експлуатація робітників у Третьому світі, екологічні проблеми, воєнні конфлікти

Танзанія, 60-ті роки. В озеро Вікторія (найбільше тропічне озеро світу) впускають рибу-хижака – нільську щуку – яка знищує майже всю фауну озера. Екологічна катастрофа породжує прибуткову індустрію: біле мясо величезної риби експортується до Європи. Але ця торгівля, не покращила рівень життя місцевого населення, навпаки: за інтенсивним експортом йде не менш інтенсивний імпорт, на цей раз зброї…

18 жовтня Де вода зустрічається з небом/ Where the water meets the sky (Девід Ебертс, 2008)

Теми для дискусії: проблеми СНІДу, сирітство, виклик традиціям

«Де вода зустрічається з небом», оповідає історію групи жінок з віддаленого регіону північної Замбії. Отримавши унікальну можливість зняти документальний фільм про своє життя і життя громади, ці жінки уперше озвучили думки, які поколіннями замовчувалися в силу панівих традицій. Багато хто з 23 учасниць проекту є неписьменними, злиденними і не обізнананими ані з кінематографом, ані з телебаченням. Обираючи теми і матеріал для своїх фільмів, ці жінки піднімають такі важливі і болючі але замовчувані у громаді питання як злиденне становище дівчат-сиріт, батьки яких загинули від СНІДу. В основу фільми покладено реальну історію життя і щоденної боротьби за виживання 18-річної Пенелопи і її осиротілих братів і сестер.

1 листопада Умберто Д/Umberto D (Вітторіо Де Сіка, 1952)

Теми для дискусії: житлові проблеми, бездомність, становище людей похилого віку

Фільм розпочинається з кадрів, де міліція розганяє демонстрацію пенсіонерів за підвищення пенсій і далі зосереджується на історії одного з учасників демонстрації – самотнього пенсіонера Умберто у його боротьбі за право на житло, гідний соціальний захист і опіку в старості. Його пенсії недостатньо, щоб сплачувати за оренду кімнати і хазяйка погрожує вигнати його на вулицю. У пошуках даху над головою Умберто на деякий час просить влаштувати його в лікарню. Але не маючи друзів, до яких можна би було звернутися по допомогу, він лишається кинутим напризволяще у старості. Один з кращих фільмів італійського неореалізму.

8 листопада Кеті, повернись додому/Cathy, come home (Кен Лоуч, 1969)


Теми для дискусії: житлові проблеми, бездомність, криміналізація бідності

У фільмі змальовано історію родини, яка, не маючи власного житла, мусить шукати притулку у родичів, у аварійному будинку, у циганському таборі, у нічліжці, на вокзалі… Фільм у прайм тайм побачила третина британців, він набув неабиякого розголосу і навіть призвів до створення благодійної організації «Shelter». Історія Кеті (яку після поневірянь було позбавлено батьківських прав) була правдивою, а у місцях, де Лоуч знімав фільм (нелегально, оскільки міська влада не надала дозволу знімати, побоюючись, щоб молодий режисер із БіБіСі не зробив медіа-скандалу), справді жили люди. Періодично голос за кадром перериває розповідь про Кеті і називає цифри: наскільки скоротилося будівництво соціального житла, скільки необхідно чекати, щоб отримати житло від держави, таким чином надаючи переконливу критику функціонування житлового ринку за капіталізму.

15 листопада Корпорація / The Corporation (Марк Ачбар, Дженіфер Аббот, 2003)

Теми для дискусії: неолібералізм, корпорація, глобалізація

Відзначений 26 міжнародними нагородами і 10 міжнародними нагородами у номінацї «фільм глядацьких симпатій», цей фільм розширив кордони документалістики і перетворилася на суспільний рух проти засилля і впливу корпорацій на наше життя. КОРПОРАЦІЯ, досліджує сутність і нестримний ріст найвпливовішого інституту наших часів, починаючи з того історичного моменту, коли корпораціям було надано статус «юридичних осіб» і задаючи питання «якими саме є ці особи?» Фільм висвітлює різні аспекти діяльності і здебільшого негативного впливу корпорацій на основі сорока інтерв’ю як с прихильниками так і критиками корпорацій –зокрема, Ноама Хомського, Наомі Кляйн, Говарда Зінна, Вандани Шіви і Майкла Мура – а також відверті зізнання, кейси, і стратегії до змін.

22 листопада Клас/ Entre les murs (Лоран Канте, 2008)

Теми для дискусії: шкільна освіта, соціальні нерівності

Клас – це художній фільм знятий у напівдокументальному стилі, про молодого вчителя, якого направляють до «проблемної» школи у бідному французькому передмісті. Він приходить з ідеалістичним наміром застосувати нові підходи до викладання літератури, але більшість зусиль доводиться спрямовувати на підтримання порядку, примирення дітей різного етнічного походження і навіть вирішення особистих і сімейних проблем учнів, зокрема питання про «нелегальний» статус і ризик депортації одного з них. Фільм отримав пальмову лілку на фестивалі у Каннах.

29 листопада Боулінг для Колумбіни/Bowling for columbine (Майкл Мур, 2002)

Теми для дискусії: освіта, зброя, насильство

США є лідером у світі за кількістю вбивств із застосуванням вогнепальної зброї. Стволів у країні більше, ніж телевізорів. Чи американці божеволіють від зброї чи вони і справді збожеволіли? Хто і що стоїть за цим? Голівуд, рок-н-рол, інтернет? Чи, можливо, історична схильність до насилля? У центрі фільму – трагічний інцидент, стрілянина у коледжі Колумбіни. Спірний, глибокий, скептичний погляд на взаємозв’язок насилля і страху у сучасній Америці

6 грудня Фабрикуючи згоду: Ноам Xомський і Медіа/ Manufacturing Consent: Noam Chomsky and the Media (Марк Ачбар, Пітер Вінтонік, 1992)

Теми для дискусії: пропаганда, медіа і капіталізм

Фільм – глибоке і сповнене ненастанного реалізму свідчення – те, що ви бачите в Америці – не те, що ви отримуєте в Америці. Можна стверджувати, що Ноам Хомський – один із найбільш освічених політичних оглядачів сучасного світу. Так легко бути грабіжником, чинити звірства… Набагато важче розкрити суть, систематизувати факти та пильно відстежувати події. Це майже трьохгодинний інтенсивний тренінг справжньої демократичної відповідальності.
Doerty вне форума   Ответить с цитированием
Непрочитано 18.09.2010, 11:50   #2
めらんちょりあ
+/- Информация
Репутация: 1545
Re: Социально-политическое кино в киноклубе Киево-Моглиянской академии

Вот блин. пропустил студенческие фильмы

11.09. Субота. Богдана Смирнова представляє показ студентських фільмів Нью-Йоркського Університету, Школа Мистецтв Тіш: Heavy Water, Хан Лі (Тайвань); Character Study: Meg, Сара-Роуз Мередіт (США); Audition, Сео-Ян Хонг (Південна Корея); When's Lunch, Сара-Роуз Мередіт (США); My Body In Your Hands, Богдани Смирнової; Її місце порожнє, Богдани Смирнової (приз за кращу режисуру на фестивалі <<Відкрита Ніч-2010>>)

13.09. Понеділок. Соціально-політичне кіно. Доктрина Шоку / The Schock Doctrine. Мат Вайткросс, Майкл Вінтерботтом. По мотивах однойменної книжки Наомі Кляйн. ВБ, 2009
14.09. Вівторок. Кіномистецтво. Кабінет доктора Калігарі. Роберт Віне. Німеччина, 1920
15.09. Середа. Кіномистецтво. Заміжжя Марії Браун. Р.В. Фасбіндер. Німеччина, 1979
16.09. Четвер. Пряма дія. Сальвадор (Пуч Антіч). Мануель Уерга. Іспанія-ВБ, 2006
17.09. П'ятниця. Масова культура (Ідеологія). Привид свободи. Луїс Бунюель. Франція, 1974.

20.09. Понеділок. Соціально-політичне кіно. Високі надії. High Hopes. Майк Лі. ВБ, 1988.
21.09. Вівторок. Кіномистецтво. Громадянин Кейн. Орсон Велс. США, 1940
22.09. Середа. Кіномистецтво. Народ проти Ларрі Флінта. Мілош Форман. США, 1996
23.09. Четвер. Пряма дія. Третє покоління. Р.В. Фассбіндер. Німеччина, 1979
24.09. П'ятниця. Масова культура (Масова психологія і пропаганда).
Тріумф волі. Ленні Ріфеншталь. Німеччина, 1935.

27.09. Понеділок. Соціально-політичне кіно. Персеполіс. Вінсент Пароно, Маріан Сатрапі. Франція, 2008
28.09. Вівторок. Кіномистецтво. Страсті Жанни Д'Арк. Карл Теодор Дрейєр. Данія, 1928
29.09. Середа. Кіномистецтво. Приватне життя Генріха VІІІ. Олександр Корда. ВБ, 1933
30.09. Четвер. Пряма дія. Залізна п'ята олігархії. Олександр Баширов. Росія, 1998.

Початок о 18.30
Адреса: вул.Набережно-Хрещатицька, 27. К.13.
Вхід вільний.
kirai вне форума   Ответить с цитированием
Непрочитано 18.09.2010, 11:56   #3
White Russian Protestant Antiracist
+/- Информация
Репутация: 2253
Re: Социально-политическое кино в киноклубе Киево-Моглиянской академии

kirai, о, программа, спасибо

Чего я только там не пропускал, учитывая, что у них нет рассылки)

"Кабинет доктора Калигари" они каждый год показывают. Я к ним два раза его ходил смотреть)

Отличные фильмы, на самом деле. Что такое "Сальвадор", вообще не знаю, а фильм ведь испанский. "Жанну д'Арк" до сих пор не видел.
Doerty вне форума   Ответить с цитированием
Непрочитано 18.09.2010, 13:04   #4
tape
+/- Информация
Репутация: 74
Re: Социально-политическое кино в киноклубе Киево-Моглиянской академии

а вот этого предателя милоша формана показывать не стоит.он за запрет торрент-трекеров.это ему принадлежит изречение"Авы знаете что такое торренты-это же зло,коммунизм,нарушение частной собственности".
arheologiya kino вне форума   Ответить с цитированием
Непрочитано 18.09.2010, 13:12   #5
めらんちょりあ
+/- Информация
Репутация: 1545
Re: Социально-политическое кино в киноклубе Киево-Моглиянской академии


и фильмы Рифеншталь запретить, нацистской подстилки
kirai вне форума   Ответить с цитированием
Непрочитано 18.09.2010, 13:19   #6
tape
+/- Информация
Репутация: 74
Re: Социально-политическое кино в киноклубе Киево-Моглиянской академии

твое движение к либеральному тоталитаризму меня пугает.

Либеральный тоталитарий-человек который за свободу во всем мире но лишь по меркам нормы, любые отклонения от нормы, как например радикализм его пугают, а норма предусматривает сохранение существующего порядка вещей.Отклонения от нормы могут игнорироваться. высмеиваться, либо лечиться в принудительном порядке.Неверие в существующее царствоо демократии и рыночной экономики, как самый лучший общественный уклад в истории человечества считается тягчайшим отклонением от нормы.

Лени Рифеншталь-пример того как аполитичный человек,обладающий рядом талантов, не являющийся сторонником человеконенавистнической идеологии, способен попасть под влияние сильных мира сего и повинуясь мимолетному следованию конъюнктуре,вместо того чтоб занять четкую позицию в принципиальных впросах,страдать потом всю оставшуюся жизнь от постоянных нападок и обвинений.Для справки-фильм Мефисто И.Сабо

а твои интравертные замечания просто уход и капитуляция от окружающей реальности.для любого киноклубника враг торрентов-его враг. а Милош Форман, режисер полета над гнездом кукушки, просто опозорил своим заявлением свое раннее творчяество(ларри флинт так себе)
arheologiya kino вне форума   Ответить с цитированием
Непрочитано 02.11.2010, 12:43   #7
-
+/- Информация
Репутация: 1517
Re: Социально-политическое кино в киноклубе Киево-Моглиянской академии

Програма на листопад-2010


1.11. Понеділок. Соціально-політичне кіно. Умберто Д. Вітторіо Де Сіка. Італія, 1952.
2.11. Вівторок. Кіномистецтво. Вірідіана. Луїс Бунюель. Іспанія, 1961
3.11. Середа. Кіномистецтво. Все про мою маму. Педро Альмодовар. Іспанія, 1999
4.11. Четвер. Пряма дія. Вежа. Зонгшпіль. Цапля (Ольга Єгорова). Росія, 2010.
5.11. П'ятниця. Масова культура (суспільство споживання і комодифікація). Світанок живих мерців. Джордж Ромеро. США, 1975.

8.11. Понеділок. Соціально-політичне кіно. Кеті, повернись додому. Кен Лоуч. ВБ, 1969.
9.11. Вівторок. Кіномистецтво. Расьомон. Акіра Куросава. Японія, 1950.
10.11. Середа. Кіномистецтво. Голий острів. Кането Сіндо. Японія, 1961.
11.11. Четвер. Пряма дія. Соціалізм. Жан-Люк Годар. Франція, Швейцарія, 2010
12.11. П'ятниця. Масова культура (cultural studies і культурний популізм). Танцюристка в темряві. Ларс фон Трієр. Данія, 2000.

15.11. Понеділок. Соціально-політичне кіно. Корпорація. Марк Ачбар, Дженіфер Аббот. Канада, 2003
16.11. Вівторок. Кіномистецтво. Андеграунд. Емір Кустуріца. Сербія, Франція, Німеччина, Угорщина, 1995.
17.11. Середа. Кіномистецтво. Три кольори: Білий. Кшиштоф Кесльовський. Франція, Швейцарія, Польща, 1994.
18.11. Четвер. Пряма дія. Шпиталь "Британія". Ліндсей Андерсон. ВБ, 1982
19.11. П'ятниця. Масова культура (постмодернізм і масмедіа). Хвіст крутить собакою. Барі Левінсон. США, 1997.

22.11. Понеділок. Соціально-політичне кіно. Клас. Лоран Канте. Франція, 2008.
23.11. Вівторок. Кіномистецтво. Андрій Рубльов. Андрій Тарковський. СРСР (Мосфільм), 1966.
24.11. Середа. Кіномистецтво. Земля. Олександр Довженко. СРСР (ВУФКУ), 1930
25.11. Четвер. Пряма дія. Колобаха. Дмітрій Васильєв. Росія, 2008.
26.11. П'ятниця. Масова культура (тілесні жанри). Відеодром. Девід Кроненберг. Канада, 1983.

29.11. Понеділок. Соціально-політичне кіно. Боулінг для Коломбіни. Майкл Мур. США, 2002.
30.11. Вівторок. Кіномистецтво. Вечір на Івана Купала. Юрій Іллєнко. СРСР (Київська студія ім.Довженка), 1968.

Початок о 18.30
Адреса: вул.Набережно-Хрещатицька, 27. К.13.
ВХІД ВІЛЬНИЙ.
nobody вне форума   Ответить с цитированием
Непрочитано 02.11.2010, 15:08   #8
mp3 320 kbps
+/- Информация
Репутация: 20
Re: Социально-политическое кино в киноклубе Киево-Моглиянской академии

12.11. П'ятниця. Масова культура (cultural studies і культурний популізм). Танцюристка в темряві. Ларс фон Трієр. Данія, 2000.
Сильнейший фильм! Кто не смотрел, очень советую! Я плакала в конце фильма, оч трогательный
Наама вне форума   Ответить с цитированием
Непрочитано 02.11.2010, 16:27   #9
-
+/- Информация
Репутация: 1517
Re: Социально-политическое кино в киноклубе Киево-Моглиянской академии

Цитата:
Сообщение от Наама Посмотреть сообщение
12.11. П'ятниця. Масова культура (cultural studies і культурний популізм). Танцюристка в темряві. Ларс фон Трієр. Данія, 2000.
Сильнейший фильм! Кто не смотрел, очень советую! Я плакала в конце фильма, оч трогательный
Да, неплохой. Причем отношения фон Триера с Бйорк на съемочной площадке заслуживают отдельной экранизации.
nobody вне форума   Ответить с цитированием
Непрочитано 02.11.2010, 16:38   #10
mp3 320 kbps
+/- Информация
Репутация: 20
Re: Социально-политическое кино в киноклубе Киево-Моглиянской академии

nobody, расскажи! скандалы интриги расследования
Наама вне форума   Ответить с цитированием
Непрочитано 02.11.2010, 23:49   #11
-
+/- Информация
Репутация: 1517
Re: Социально-политическое кино в киноклубе Киево-Моглиянской академии

Цитата:
Сообщение от Наама Посмотреть сообщение
nobody, расскажи! скандалы интриги расследования
У меня нет особо времени расписывать, но если в двух словах - то они постоянно доводили друг друга до белого каления, и зареклись после съемок еще что-либо делать вместе. Поищи где-нибудь, это известная информация.
nobody вне форума   Ответить с цитированием
Непрочитано 03.11.2010, 14:24   #12
mp3 v0
+/- Информация
Репутация: 35
Re: Социально-политическое кино в киноклубе Киево-Моглиянской академии

Цитата:
Сообщение от nobody Посмотреть сообщение
У меня нет особо времени расписывать, но если в двух словах - то они постоянно доводили друг друга до белого каления, и зареклись после съемок еще что-либо делать вместе. Поищи где-нибудь, это известная информация.
да, есть биографическая книжка какого-то русского издательства, Триер там в интервью об этом говорит.

Кстати никто не знает, книги из этой серии в Киеве где-то можно купить? там целая серия о современных светилах авторского кино
Bab4ik вне форума   Ответить с цитированием
Непрочитано 03.11.2010, 14:43   #13
mp3 320 kbps
+/- Информация
Репутация: 20
Re: Социально-политическое кино в киноклубе Киево-Моглиянской академии

круто однако! Да, мы скорпионы, такие- или дружим или враждуем- другого не дано
Наама вне форума   Ответить с цитированием
Непрочитано 03.11.2010, 15:36   #14
tape
+/- Информация
Репутация: 74
Re: Социально-политическое кино в киноклубе Киево-Моглиянской академии

продавались год назад в эмпике в глобусе.но там светила специфические.тарантино.триер.альмодовар.не во всем у них свет
arheologiya kino вне форума   Ответить с цитированием
Непрочитано 03.11.2010, 19:07   #15
めらんちょりあ
+/- Информация
Репутация: 1545
Re: Социально-политическое кино в киноклубе Киево-Моглиянской академии

Bab4ik, это известная серия "Арт-хаус" издательства "Азбука": http://www.azbooka.ru/content/catalo...mode=2&idc=284

Сейчас как-раз заканчиваю читать книгу о Джармуше.

Добавлено через 5 минут
В книге о фон Триере очень порадовал эпизод о том, как ему понравилась цветокоррекция к одному из эпизодов снимаемого фильма. Потом отдали в ту же контору следующий эпизод - но цвета уже были другие. Оказалось, цветокорректор был дальтоником и годами успешно шифровался, а тут что-то подвело Беднягу уволили((

Знакомые рассказывали, что когда-то в худ.институте с ними учился парень дальтоник. Узнали об это курсе на втором или третьем, когда заглянули к нему в мольберт, а там все цвета подписаны названиями Что-то у него потом перепуталось и он попалился, сдав рисунок с дикой расцветкой)

А книги эти можно купить почти в любом большом книжном магазине. В "Є" есть, в магазинах на Петровке и на ней самой. Стоят от 60 до 100 грн, вроде бы. На торрентах тоже можно скачать.
kirai вне форума   Ответить с цитированием
Непрочитано 04.11.2010, 01:32   #16
mp3 v0
+/- Информация
Репутация: 35
Re: Социально-политическое кино в киноклубе Киево-Моглиянской академии

хм, странно
каждую неделю в "Є" захожу и ни разу там не видел...
Пасиб за ссылку. Теперь у консультантов спрошу.

Добавлено через 9 минут
Цитата:
Сообщение от arheologiya kino Посмотреть сообщение
продавались год назад в эмпике в глобусе.но там светила специфические.тарантино.триер.альмодовар.не во всем у них свет
светила-- имелись ввиду те, что везде светяться, а не те, что продуцируют свет)
триер, так тот вообще любимчик канн, хотя как по мне--талантливый коньюнктурщик
Bab4ik вне форума   Ответить с цитированием
Непрочитано 04.11.2010, 03:49   #17
Walk Together, Rock Together
+/- Информация
Репутация: 209
Re: Социально-политическое кино в киноклубе Киево-Моглиянской академии

Джордж Ромеро
DC вне форума   Ответить с цитированием
Непрочитано 04.11.2010, 09:10   #18
tape
+/- Информация
Репутация: 74
Re: Социально-политическое кино в киноклубе Киево-Моглиянской академии

и все же где границы арт-хауса и его определения?
в последнее время понимаю что именно арт-хаус становится вторым коньюнктурным подразделением мирового кино после пресловутых голливудских блокбастеров.люди охотятся за сильным впечатлением, а не за идеями и смыслом , за чем-то совершенно необычным, их например прикалывает вот - поцелуй через мужа как у ким ки дука в пустом доме(владу и кираи-я не буду начинать снова дискуссию о киме, речь не о том) и поэтому они малоо обращают на смысловое содержания фильма и идею режиссера.режиссер покупает зрителя какими-то необычными деталями и деталями совершенно далекими от реализма.не ведет ли это тоже к деградации как и в голливуде?
http://www.arthouse.ru/news.asp?id=4007#arthouse
мы вот вчера показали "Расёмон" и мало кто даже смог предположить идею фильма. Люди были обескуражены что у детектива нет концовки.а аудитория как раз таки та которая охотно идет на любые арт-хаусные фильмы.
arheologiya kino вне форума   Ответить с цитированием
Непрочитано 04.11.2010, 17:27   #19
mp3 v0
+/- Информация
Репутация: 35
Re: Социально-политическое кино в киноклубе Киево-Моглиянской академии

Еднственное, что я тебе могу предложить понять-- если на торрент-трекере фильм находиться в категории арт-хаус, это еще не означает, что он арт-хаусный.
Даже дословного перевода должно хватить, чтобы понять, что говоря о арт-хаусе, мы говорим о искусстве.
А то, что сейчас в арт-хаус пихают гомосятину, трешь, чернуху и прочее--проблема тех кто пихает, а не тех, кто любит арт-хаус.

Если говорить, что уход от реализма ведет к деградации, то так можно и Дали дигродом от живописи назвать...
Bab4ik вне форума   Ответить с цитированием
Непрочитано 05.11.2010, 00:16   #20
tape
+/- Информация
Репутация: 74
Re: Социально-политическое кино в киноклубе Киево-Моглиянской академии

к деградации ведет невосприятие реализма как искусства,а восприятие искусством лишь сложных фильмов как у тарковскг и ходоровского(хотя ходоровскг мне понять не составило труда-и он очевидено после крота в..ается.я считаю никчемным и ненужным такое наслоение символов ради раскрытия довольно простых идей как например в священной горе

Добавлено через 2 минуты
триер тарантино по-моему не минуя ни одного фильма в первую очередь расчитывали на коммерческий успех.тоже я мгу сказать и про кустурицу у котоорого до 2004 г. удавалось объединять это с талантливыми картинами.
arheologiya kino вне форума   Ответить с цитированием
Ответ
Форум www.neformat.com.ua > Main > Video-Art

Опции темы Поиск в этой теме
Поиск в этой теме:

Расширенный поиск

Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
Любимые фильмы Неформата в киноклубе в Киево-Могилянской академии!!! Doerty Video-Art 39 11.12.2009 01:57
Киноклуб Киево-Могилянской академии. Март. Doerty Video-Art 109 31.03.2009 15:17
Киноклуб Киево-Могилянской академии. Январь. Doerty Video-Art 13 16.01.2009 20:49
Киноклуб Киево-Могилянской академии. Ноябрь. Doerty Video-Art 1 06.11.2008 18:17
Киноклуб Киево-Могилянской академии. Сентябрь. Doerty Video-Art 22 30.09.2008 13:09

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.


   
 
Текущее время: 17:22. Часовой пояс GMT +3.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Перевод: zCarot
НовостиСтатьиРецензии
ИвентыКонтактыФорум


Facebook Telegram Twitter YouTube Instagram Mixcloud SoundCloud

Designed by LaBIZz
Все материалы, размещенные на этом сайте, распространяются на условиях
Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 License.


© 2004-2024 Neformat Ukraine