Архітектура модернізму

функціоналізм, інтернаціоналізм, конструктивізм, ...ізм
  • Автор теми Автор теми valmakar
  • Дата створення Дата створення

valmakar

vinyl 10"
Ім'я
Ігор
Стать
чол
Адреса
Вінниця
Повідомлення
4 588

Репутація
2 993

Мої гурти
Mashala Doza, Biñgöz

Архітектура модернізму

Архітектура модернізму

Bauhaus.JPG

Будівля школи "Bauhaus". Дессау, Німеччина. 1925

Архітектурний модернізм - рух в архітектурі двадцятого століття, переломний за змістом, пов'язаний із рішучим оновленням форм і конструкцій, відмовою від стилів минулого. Охоплює період з початку 1900-х років і по 70-і-80-ті роки (у Європі), коли в архітектурі виникли нові тенденції. У спеціальній літературі терміну «архітектурний модернізм» відповідають англійські терміни «modern architecture», «modern movement» або ж «modern», що вживаються в тому ж контексті.

Bundesarchiv_Bild_183-H29710%2C_Berlin-Friedrichsfelde%2C_Revolutionsdenkmal.jpg

Меморіал Карла Лібкнехта і Рози Люксембург. 1926

The_Barcelona_Pavilion%2C_Barcelona%2C_2010.jpg

Павільйон Веймарської республіки. Міжнародна виставка у Барселоні. 1929 (реконструкція)

800px-MLK_Library.jpg

Бібліотека ім. М. Л. Кінга. Вашингтон. 1972
Centrosoyuz_Moscow_3.jpg

Центросоюз. Москва. 1928—1936

Palace_of_Assembly_Chandigarh_2006.jpg

Будівля Асамблеї. Чандігарх, Індія. 1951—1962

Paris_Maison_du_Brésil_001.jpg

Університетське містечко. Париж. 1958
Horseshoe_Garage_by_Melnikov_and_Shukhov_RAF2808.jpg

Гараж на Новорязанській вулиці. Москва. 1926—1929

%D0%9A%D0%BB%D1%83%D0%B1_%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8_%D0%A4%D1%80%D1%83%D0%BD%D0%B7%D0%B5.JPG

Клуб ім. Фрунзе. Москва

800px-%D0%9A%D0%BB%D1%83%D0%B1_%D0%91%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA.jpg

Клуб заводу "Буревестник". Москва. 1928—1930
%D0%94%D0%B5%D1%80%D0%B6%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC_1955.jpg

Держпром. 1926-1928

Kharkov_dom_Proyektov.jpg

Дім проектів. 1930-1932

%D0%93%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8C_%22%D0%A5%D0%B0%D1%80%D0%BA%D1%96%D0%B2%22.jpg
Готель "Харків". 1932-1936
Angel_house.jpg

Будиок ангелів. Біле місто, Тель-Авів, Ізраїль. 1940

800px-Hahagana_masarik.JPG

Біле місто, Тель-Авів, Ізраїль. 1940

800px-Budapest-Pasareti-u-Museum-Park-CIMG1794.jpg

Будапешт, Угорщина

800px-Mies_van_der_Rohe_photo_Farnsworth_House_Plano_USA_7.jpg

Скляний будинок. Л. М. ван дер Рое

Кілька слів від себе:
Вже близько року захопився строгим модернізмом. Почалося це з відкриття для себе радянського конструктивізму - це був такий собі культурний мікрошок. З того часу дуже сильно почав цікавитися іншими представниками, суміжними стилями. Почав звертати увагу на досі непомітні для себе будівлі й елементи. У цій темі я зібрав переважно зразки першої половини ХХ сторіччя - те, що близько особисто мені. Але жодних часових рамок не накладаю на те, що тут має обговорюватися.
П.С. присвячую тему сторіччю з народження Людвіга Міса ван дер Рое :hi:

Опис
функціоналізм, інтернаціоналізм, конструктивізм, ...ізм
Re: Архітектура модернізму

у нас весь Днепр застроен такой архитектурой:spooked:

valmakar, ну ооочень на любителя!:hz:

ictus, ну, якщо дійсно гарний проект + хороший матеріал + ремонт регулярно проводиться, то в строгості рівних ліній, прямих і гострих кутів, правильних кругів є дуже така математична краса :up:

меня последнее время радует как старинные здания конца 19 века, реставрируют, и достраивают сверху стекляшку, когда ты проходишь рядом с ним, видишь красоту старинной архитектуры, и при этом выше огромное офисное пространство
17259585.jpg
18380992.jpg

Добавлено через 2 минуты
сорри что брякнул не по сабжу.

меня последнее время радует как старинные здания конца 19 века, реставрируют, и достраивают сверху стекляшку, когда ты проходишь рядом с ним, видишь красоту старинной архитектуры, и при этом выше огромное офисное пространство
хм. ну, цікава ідея, але мені щось не дуже подобається виконання.

Добавлено через 32 секунды
сорри что брякнул не по сабжу.
та ладно, все ок)

Добавлено через 1 минуту
хм. ну, цікава ідея, але мені щось не дуже подобається виконання.
хоча, це може через перший кадр

Обожаю Ле Корбюзье, я до сих пор не пойму почему даже самые мажорные застройки под Киевом, не выглядят как вот например этот его дом, построенный 80 (!!!) лет назад

Corbu_weissenhof_lores.jpg

очень стильно

напомнило советский профилакторий
так в тому-то й штука, що у 60-их роках в радянську масову архітектуру повернулися ідеї, які були заборонені при Сталіні. і часто це були цілком пристойні проекти. правда, зараз більшість із них дуже потребує хоча б косметичного ремонту.

Обожаю Ле Корбюзье, я до сих пор не пойму почему даже самые мажорные застройки под Киевом, не выглядят как вот например этот его дом, построенный 80 (!!!) лет назад
:beer: до речі, факт, що Ле Корбюзьє дуже високо цінував Мельникова й інших конструктивістів, свідчить про те, що вони були дійсно крутими авангардистами.
а про те, чому сучасні мажорні будівлі так не виглядають - я теж із сумом думаю. напевно тому, що фактор "з грязі - в князі" діє безвідмовно

Ігор чомусь зовсім не згадав Оскара Німеєра

The_cathedral_metr_galleryfull.jpg

800px-Museu_de_Arte_Contemporânea.jpg

Добавлено через 2 минуты
http://www.niemeyer.org.br/ оформлення:pray:

Ігор чомусь зовсім не згадав Оскара Німеєра
чесно, раніше не знав його прізвища, дякую, що просвітив. а ще мені ближче до душі все-таки архітектура на основі паралелепіпедних форм :in_love::

126834050bff25712.jpg

не знаю или по теме, но очень интересная статья
ТОП 10 самых причудливых зданий мира
дякую за посилання. в основному там, правда - постмодерн. класні ідеї, виглядає свіжо, але я більше любитель регулярності у формі :pardon:

Я сам в захваті від цієї течії архітектури, але не дуже сильно орієнтуюся в під-стилях і тд. З київських будівель більш за все впирає Готель Експрес:

1507.jpg

from-outside-hotel.jpg

Але на привеликий жаль, нормальних фото, які б з найкращого ракурсу його показали я в неті не знайшов :hz:

З київських будівель більш за все впирає Готель Експрес:
Справді, дуже стильний фасад. Якщо брати бруталізм, то всередині стилю можна знайти як перевантажені, химерні конструкції, так і порівняно легкі й елегантні.
От, знайшов непогану підбірку зразків бруталізму в Британії.

bettelheise, доречі ніколи не відкупав як там в них з освітленням?

Чё-то в этой теме сплошной железобетонный ангсоц :scared:
Напоминает об этот вот здании (пощу панораму для контраста, но вы его точно узнаете), которое я мечтаю однажды взорвать.

Чё-то в этой теме сплошной железобетонный ангсоц
а я кайфую :up:
Напоминает об этот вот здании (пощу панораму для контраста, но вы его точно узнаете), которое я мечтаю однажды взорвать.
будівля дуже красива, тільки питання - якого хера вона робить в істориччному центрі :cranky:

Исторический центр, разрушенный после бомбежки, с нуля восстановили только к 2002-му году. Вот так вот получилось.

в той длинной башне находится только книгохранилище, там освещение как раз нафиг не нужно в целях лучшего сохранения книг. А все залы и административная часть находятся на больших этажах внизу

ministr_svyazi_priehal_na_otkrytie_novosibirskogo_tehnoparka_thumb_fed_photo.jpg

Я не знаю, модернизм ли это, но это Новосибирский технопарк :stupid:

Кстати библиотека им. Вернадского попала вот сюда :super:

ультрафіолет, що міститься в природному світлі, шкідливий для целюлози (вона жовтіє), тому там все освітлення штучне

Добавлено через 50 секунд
Я не знаю, модернизм ли это
самый что ни на есть

уездный курортный N-ск радует модерном. само место - обветшавший советский санаторий. и кто его знает, что в нем привлекает больше - потрясный дизайн, наше традиционное "качество" исполнения, придающее этим гостям из будущего невероятный шарм, буйная неухоженная растительность или потрясающие виды на море и горы из окон

cedeabeb0cd1.jpg

7c7cba0ad04e.jpg

9fa1a514cb9e.jpg

п.с. а знали бы вы, какое удовольствие шнырять вечерком меж ароматных липовых аллей и краснющих роз на велосипеде:in_love:

Оця мутна споруда дуже схожа на 9-й навчальний корпус КПІ.
На території КПІ взагалі ціла купа корпусів в такому стилі (9, 7, ДК КПІ, 20-21, 28, бібліотека, ну 18 і 19 схожі)

товарищи, приобщайтесь к модернизму! работы:

Oscar Niemeyer
Mies van der Rohe
Le Corbusier

меня глючит, когда я вижу рядом с таким зданием тачки 20-х

Здание министерства автомобильных дорог Грузинской ССР
Арх-ры: Г. Чахава, З. Джалагания, Т. Тхилава, В. Клинберг
Тбилиси
1974
:in_love: