valmakar
vinyl 10"
- Ім'я
- Ігор
- Стать
- чол
- Адреса
- Вінниця
- Повідомлення
- 4 588
- Репутація
- 2 993
- Мої гурти
- Mashala Doza, Biñgöz
Архітектура модернізму
Архітектура модернізму
Будівля школи "Bauhaus". Дессау, Німеччина. 1925
Архітектурний модернізм - рух в архітектурі двадцятого століття, переломний за змістом, пов'язаний із рішучим оновленням форм і конструкцій, відмовою від стилів минулого. Охоплює період з початку 1900-х років і по 70-і-80-ті роки (у Європі), коли в архітектурі виникли нові тенденції. У спеціальній літературі терміну «архітектурний модернізм» відповідають англійські терміни «modern architecture», «modern movement» або ж «modern», що вживаються в тому ж контексті.
Меморіал Карла Лібкнехта і Рози Люксембург. 1926
Павільйон Веймарської республіки. Міжнародна виставка у Барселоні. 1929 (реконструкція)
Бібліотека ім. М. Л. Кінга. Вашингтон. 1972
Центросоюз. Москва. 1928—1936
Будівля Асамблеї. Чандігарх, Індія. 1951—1962
Університетське містечко. Париж. 1958
Гараж на Новорязанській вулиці. Москва. 1926—1929
Клуб ім. Фрунзе. Москва
Клуб заводу "Буревестник". Москва. 1928—1930
Держпром. 1926-1928
Дім проектів. 1930-1932
Готель "Харків". 1932-1936
Будиок ангелів. Біле місто, Тель-Авів, Ізраїль. 1940
Біле місто, Тель-Авів, Ізраїль. 1940
Будапешт, Угорщина
Скляний будинок. Л. М. ван дер Рое
Кілька слів від себе:
Вже близько року захопився строгим модернізмом. Почалося це з відкриття для себе радянського конструктивізму - це був такий собі культурний мікрошок. З того часу дуже сильно почав цікавитися іншими представниками, суміжними стилями. Почав звертати увагу на досі непомітні для себе будівлі й елементи. У цій темі я зібрав переважно зразки першої половини ХХ сторіччя - те, що близько особисто мені. Але жодних часових рамок не накладаю на те, що тут має обговорюватися.
П.С. присвячую тему сторіччю з народження Людвіга Міса ван дер Рое
Будівля школи "Bauhaus". Дессау, Німеччина. 1925
Архітектурний модернізм - рух в архітектурі двадцятого століття, переломний за змістом, пов'язаний із рішучим оновленням форм і конструкцій, відмовою від стилів минулого. Охоплює період з початку 1900-х років і по 70-і-80-ті роки (у Європі), коли в архітектурі виникли нові тенденції. У спеціальній літературі терміну «архітектурний модернізм» відповідають англійські терміни «modern architecture», «modern movement» або ж «modern», що вживаються в тому ж контексті.
Меморіал Карла Лібкнехта і Рози Люксембург. 1926
Павільйон Веймарської республіки. Міжнародна виставка у Барселоні. 1929 (реконструкція)
Бібліотека ім. М. Л. Кінга. Вашингтон. 1972
Центросоюз. Москва. 1928—1936
Будівля Асамблеї. Чандігарх, Індія. 1951—1962
Університетське містечко. Париж. 1958
Гараж на Новорязанській вулиці. Москва. 1926—1929
Клуб ім. Фрунзе. Москва
Клуб заводу "Буревестник". Москва. 1928—1930
Держпром. 1926-1928
Дім проектів. 1930-1932
Будиок ангелів. Біле місто, Тель-Авів, Ізраїль. 1940
Біле місто, Тель-Авів, Ізраїль. 1940
Будапешт, Угорщина
Скляний будинок. Л. М. ван дер Рое
Кілька слів від себе:
Вже близько року захопився строгим модернізмом. Почалося це з відкриття для себе радянського конструктивізму - це був такий собі культурний мікрошок. З того часу дуже сильно почав цікавитися іншими представниками, суміжними стилями. Почав звертати увагу на досі непомітні для себе будівлі й елементи. У цій темі я зібрав переважно зразки першої половини ХХ сторіччя - те, що близько особисто мені. Але жодних часових рамок не накладаю на те, що тут має обговорюватися.
П.С. присвячую тему сторіччю з народження Людвіга Міса ван дер Рое

- Опис
- функціоналізм, інтернаціоналізм, конструктивізм, ...ізм