Sun of a Beach
сдохни или умри
- Повідомлення
- 10 930
- Репутація
- 16 825
Марина Соколян
Бібліографія:
Роман «Серце гарпії», видавництво «Нора-друк», Київ, 2013
Повість «Вежі та підземелля», видавництво «Грані-Т», Київ, 2008
Роман «Новендіалія», видавництво «Факт», Київ, 2008
Повість «Херем», видавництво «Факт», Київ, 2007
Роман «Сторонні в домі», видавництво «Факт», Київ, 2006
Повість «Кодло», видавництво «Идея-пресс», Москва, 2006
Повість «Ковдра сновиди», видавництво «Факт», Київ 2005
Роман «Балада для Кривої Варги», видавництво «Нора-друк», Київ, 2005
Повість «Кодло», видавництво «Факт», Київ, 2003
Збірка оповідань «Цурпалки», видавництво «Смолоскип», Київ, 2003
Шо я вам скажу:
То є доволі кримінальним фактом, що я досі не створив цієї теми за весь той час, що я перебуваю на форумі) Марина Соколян була першим автором, у якого (якої?) я намагався зібрати і прочитати повністю всі книжки, бо подобалось кожне її слово. Не працює в якомусь одному жанрі, проте майже в кожному творі є трошки магічного реалізму або фантастики, і доволі багато соціально-психологічного матеріалу, так що проза у Марини не тільки розважальна, а і доволі серйозна у змістовому значенні. Виділити щось краще за інші твори - доволі складно, радше кому що ближче. "Кодло" - найбільш сюжетна і, можна сказати, розважальна книга, далі починається серія творів, присвячена різноманітним сторонам міфології і містики і їх втручанням у повсякденність ("Балада", "Ковдра сновиди", "Сторонні в домі", "Херем"), "Новендіалія" неочікувано присвячена упирям і теж-таки доволі гостросюжетна. З "міфологічної" серії я б вибрав "Баладу" з її потужним сюжетом і локаціями Закарпаття (ага, я якось проїжджав там село з назвою Ясени, тож воно доволі реальне), але, наприклад, любителям юдейської тематики, незле глянути "Сторонніх в домі". Ну а в принципі, крім всього того, у Марини чудовий м"який стиль, що приємно виділяється споміж всього того, що прийнято вважати "сучукрлітом",
Марина Соколян народилася 18 грудня 1979 року в Полтаві. Останній рік шкільного навчання провела в США (штат Міссурі) за програмою міжнародного обміну. У 1996 році вступила до Києво-Могилянської Академії, де отримала спершу диплом бакалавра, а потім – магістра за спеціальністю «Соціологія». Серед її інтересів під час навчання були питання утопії, глобалізації, політичного міфу та впливу інформаційних технологій на громадську думку. Працювати почала уже в 17 років, спробувавши себе у якості промоутера, журналіста, політичного оглядача, випускового редактора, а також менеджера PR-агенції.
Перші публікації Марини з’являлись у газетах, журналах та на електронних ресурсах, а перша книжка (збірка оповідань «Цурпалки») вийшла у 2003 році завдяки відзнаці конкурсу «Смолоскип». Трохи згодом Марина познайомилася зі сценаристикою, відвідавши Сценарну майстерню за підтримки студії Suspense Film і попрацювавши в якості редактора на двох телесеріалах, а також написавши сценарії для двох повнометражних фільмів. Інтерес авторки викликає також сучасний театр. У травні 2011 – липні 2012 вона була учасницею драматургічного семінару (проект лондонського театру Royal Court), що провадився у Львові та Тбілісі. Одна з п’єс Марини («Кумарі») була поставлена у формі сценічного читання у Молодому театрі під час роботи лабораторії «Тиждень актуальної української п’єси-2011».
Книжки Марини Соколян різні за жанрами, від фантастичних до філософських і суто реалістичних текстів. Фантастична компонента творчості авторки була оцінена фахівцями – її книга «Херем» отримала заохочувальну премію ESFS («Єврокон – 2008») та премію «За відкриття себе» від Міжнародної асамблеї фантастики «Портал». Нова ж книга, роман «Серце гарпії», була відзначена конкурсом «Коронація слова» як найкращий соціально-психологічних твір.
Наразі Марина – автор дев’яти прозових книжок. Її твори перекладалися англійською, польською, чеською та російською мовами.
Бібліографія:
Роман «Серце гарпії», видавництво «Нора-друк», Київ, 2013
Повість «Вежі та підземелля», видавництво «Грані-Т», Київ, 2008
Роман «Новендіалія», видавництво «Факт», Київ, 2008
Повість «Херем», видавництво «Факт», Київ, 2007
Роман «Сторонні в домі», видавництво «Факт», Київ, 2006
Повість «Кодло», видавництво «Идея-пресс», Москва, 2006
Повість «Ковдра сновиди», видавництво «Факт», Київ 2005
Роман «Балада для Кривої Варги», видавництво «Нора-друк», Київ, 2005
Повість «Кодло», видавництво «Факт», Київ, 2003
Збірка оповідань «Цурпалки», видавництво «Смолоскип», Київ, 2003
Шо я вам скажу:
То є доволі кримінальним фактом, що я досі не створив цієї теми за весь той час, що я перебуваю на форумі) Марина Соколян була першим автором, у якого (якої?) я намагався зібрати і прочитати повністю всі книжки, бо подобалось кожне її слово. Не працює в якомусь одному жанрі, проте майже в кожному творі є трошки магічного реалізму або фантастики, і доволі багато соціально-психологічного матеріалу, так що проза у Марини не тільки розважальна, а і доволі серйозна у змістовому значенні. Виділити щось краще за інші твори - доволі складно, радше кому що ближче. "Кодло" - найбільш сюжетна і, можна сказати, розважальна книга, далі починається серія творів, присвячена різноманітним сторонам міфології і містики і їх втручанням у повсякденність ("Балада", "Ковдра сновиди", "Сторонні в домі", "Херем"), "Новендіалія" неочікувано присвячена упирям і теж-таки доволі гостросюжетна. З "міфологічної" серії я б вибрав "Баладу" з її потужним сюжетом і локаціями Закарпаття (ага, я якось проїжджав там село з назвою Ясени, тож воно доволі реальне), але, наприклад, любителям юдейської тематики, незле глянути "Сторонніх в домі". Ну а в принципі, крім всього того, у Марини чудовий м"який стиль, що приємно виділяється споміж всього того, що прийнято вважати "сучукрлітом",
- Опис
- українська письменниця (нар. 1979)
Останнє редагування: