Пропала грамота

folk rock

Decadance

dance with tense
Адреса
Невнятный Сон
Повідомлення
2 009

Репутація
1 046

Пропала грамота

80.jpg

Пропала Грамота була сформована в 1998 роцы у місті Кам`янець-Подільский.
Хлопці "працюють у авторському жанрі, що поєднує елементи фолку,фанку,року,хопу,афробіту та інших течій".
Усе це самі учасники колектива називають "подільський фундаментал".
Кожен виступ ПГ супроводжується танцями та феєричним шоу, що надає дуже колоритну атмосферу.

Склад:
Нечитайло Павло - гітара, вокал, додаткові інструменти
Бушинский Констянтин - барабани, гітари
Омельченко Олександр - бас-гітара
Олійник Олег - танці, мріданг
Белінський Сергій - гітара

Дискографія:
1999 - збірка "Драйвомір"
2005 - збірка "Ми є!"
2005 - збірка "Шешори - 2004"
2006 - сингл "Чайка"
2006 - збірка "Шешори – 2006"
2007 - збірка "Радіо Україна"
2007 - "Цейво" ifolder / ex.ua
2009 - "Гонор" mediafire / ex.ua

Посилання:
http://community.livejournal.com/propala_gramota
http://vkontakte.ru/club4105376

Український рок - далеко не відповідник російському напівшансону, а своєрідне поєднання традицій. Найперше, звичайно, рокових. Але багато наших гуртів додають до своєїх музики ще і фолькового елементу, це потяг до самобутності.
"Пропала грамота" виконує власні пісні, але інколи здається, що це твір, який пройшов випробування часом через сотні людських голосів і звучить у своїй новій версії. Альбом "Цейво" сприймається як збірка найкращого, кожна пісня варта уваги. Їх чумацька тематика та любов до народних мотивів.
1. Найперша пісня "Да чумаки" виконана разом із дівчатами із ДахаБраха. Жартівливий вступ до чумацького ліро-епосу, яким є "Це".
2. Другою йде пісня, що носить назву альбому. Тут чотко і без лишнього базару розкривається сутність життя купців солі. Це не тривіально (якщо у вас виникла така думка), це, дійсно, гречно зроблено.
3. Мирон. До кульмінації пісня здається просто сумною, а потім... експресивною.
4. Пісня про чайку, пташенят якої з*їли мандрівники. Така глибока персоніфікація захоплює, автор просто витирає межу між людиною та птаством, наділяючи пташечку болем та жалем. Мати є мати, у них і у нас.
5. Таємничі співання про слизьку та підступну гадюку, яка поринула у ніч. Можливо, шукає жертву, а, може, просто втікає від Довбуша, який вже починає полювання на панів.
6. Так, Довбуш, який заслуговує оди. Він авторитетний та природний. Я не знаю хто се, але ім*я ми не маємо забути.
7. Дума про Україну розповідає про смерть великої, але невідомої людини та те, що завжди нагадає нам про неї. Бо ми ж бо теж дивимось на небо

Можливо, опис вас не зацікавив, на жаль, це абсолютно передбачливо, бо розписувати про круті рифи -блюзнірство, тут важлива ідея. Якщо ви не фанат подібної музики, то ви її просто не слухали, або слухали не те. У такому разі без сумнівів завантажуйте, ви полюбите чумаків, як колись любили класти сіль на язик:stupid:

Опис
folk rock
Країна
Україна
Останнє редагування модератором:
Re: Пропала грамота

я как-то попал на их концерт в филине.
может я нихуя не понимаю в музыке, мало груп слушал, не выкупаю басс бочку, и не шарю разницу между битдуном и просто былом (ну это я в крадце о своём музыкальном образовании), но лично для меня, музыка сабжевого коллектива - гавно.

да, они называют своё творчество "Подільский фанк" и скажу честно, элементы фанка там есть. Но всё ранво для меня их музыка о этого менее говяной не становиться. :hi:

ебу, нахуя о них тема нужна вообще.

ну, мне нравится. вот я и создал

ну раз создал тему, то пусть будет. Оформлена ведь нормально. А слушатель со временем найдётся.
Но творчество этой группы мне тоже не нравится совсем:stupid:

а "Чайка", яка мене навіть при сотому прослуховуванні проймає, виявилась народною піснею.

Ой горе тій чайці, чаєчці небозі,
Що вивела чаєняток при битій дорозі.

Ой йшли чумаченьки, весело співали,
Вони чайку ізігнали, чаєнят забрали.

А чаєчка в’ється, край дороги б’ється,
На колінця припадає, чумаків благає.

Ой ви чумаченьки, ви добрії люде,
Віддайте мні моїх діток, бо лихо вам буде.

Ой ти чайко, чайко, чаєчко ти наша,
Що із твоїх малих діток була добра каша.

А бодай ви, чумаченьки, у Крим не зходили,
Що ви моїх чаєняток в каші поварили.

А бодай ви, чумаченьки, щастя не діждали,
Що ви моїх чаєняток в кашу повкидали!

я как-то попал на их концерт в филине.
может я нихуя не понимаю в музыке, мало груп слушал, не выкупаю басс бочку, и не шарю разницу между битдуном и просто былом (ну это я в крадце о своём музыкальном образовании), но лично для меня, музыка сабжевого коллектива - гавно.

да, они называют своё творчество "Подільский фанк" и скажу честно, элементы фанка там есть. Но всё ранво для меня их музыка о этого менее говяной не становиться. :hi:

ебу, нахуя о них тема нужна вообще.

Побачив би ти їх на Шешорах:weed::weed::oh-yeah:

Пропала Грамота

2ntzfh2.gif

propala_gramota_1.jpg

Пропала Грамота була сформована в 1998 роцы у місті Кам`янець-Подільский.
Хлопці "працюють у авторському жанрі, що поєднує елементи фолку,фанку,року,хопу,афробіту та інших течій".
Усе це самі учасники колектива називають "подільський фундаментал".
Кожен виступ ПГ супроводжується танцями та феєричним шоу, що надає дуже колоритну атмосферу.

Склад:
Нечитайло Павло - гітара, вокал, додаткові інструменти
Бушинский Констянтин - барабани, гітари
Омельченко Олександр - бас-гітара
Олійник Олег - танці, мріданг
Белінський Сергій - гітара

Дискографія:
1999 - збірка "Драйвомір"
2005 - збірка "Ми є!"
2005 - збірка "Шешори - 2004"
2006 - сингл "Чайка"
2006 - збірка "Шешори – 2006"
2007 - збірка "Радіо Україна"
2007 - "Цейво" ifolder
2009 - "Гонор" mediafire

Посилання:
http://community.livejournal.com/propala_gramota
http://vkontakte.ru/club4105376

Останнє редагування:
Re: Пропала Грамота

бля, извините, я просто смотрел в этом разделе. ну може туда ссылки на два альбома перекинуть? еще раз извиняюсь

Re: Пропала Грамота

Модераторы! :hi: Посмотрите, что можно в плане объединения сделать.

Насколько я знаю, наш ударник сейчас там играет:deal:

залил дискография на ex.ua, также можно слушать онлайн.

Толкові тіпи. Слухав в знайомого якись їх альбом (там ше пісня про Довбуша була) - то досить таки цікава і весела музичка :yeah:

Дуже жалко, шо тема про хорошу групу в такому поганому стані. Днями був у Львові, в "Правді Б" з подивом найшов у продажі два останніх альбоми ПГ - "Гонор" і "Чудернацьку силу". Як завжди буває - перед тим незадовго згадував про групу, і думав, шо дуже жалко, бо конерти в них завди були для мене святом, а тепер невідомо, чи будуть вони колись. Та й диски в продаж попали випадково: вони купою лежали в Нечитайла, бо "хто їх купить". То дівчина з магазина їх забрала зі свої ініціативи на продаж. Зараз слухаю по другому колі "Чудернацьку силу" - і це такий клас. Вже майже нема сказу, як на раніших альбомах, багато такої розміреної, майже сонної задумливості. Ну, і багато павлової характерної поезії.

Добавлено в 20:41 / Предыдущее сообщение было написано в 20:40

А ше я раніше не знав, але ця пісня - на текст Григорія Сковороди:

на артполі цьогорічному було досить ок в кабаках з бумбокса слухати. А ти десь загубився взагалі:sad:

Hellraiser, я приїхав із дівчиною, випадково затусили з турками, які там виступали, зіграли їм скілька пісень, вони підспівували і хвалили (мене - скоріше авансом :yeah:).

Назад
Зверху