Раббота Хо

avant-garde, experimental, post-punk

олег в.

i'm a scatman!
Вік
37
Адреса
JetBar
Повідомлення
6 849

Репутація
3 202

Раббота Хо

rabbota.jpg

Київська андеграундова сцена 80-х була неймовірно багатою і самобутньою, але з якихось причин і зовсім незаслужено віддана забуттю: мало хто навіть чув про такі групи, як Іванов Даун, Коллежский асессор, Раббта Хо, ще менше людей їх слухало. Але я можу сказати тільки одне: навряд чи хтось з тих, хто одного разу послухав їх записи, залишиться безучасним. Ба більше, я не вірю що хоч комусь вони не можуть запасти в душу.
Але це так - ліричний відступ.
rabbota1.jpg

В першого лютого 1988-го року в Києві була заснована група Раббота Хо. В перший склад ввійшли :
Сергій Попович — гітара, вокал; Ігор Грановський — клавішні, вокал; Констянтин Довженко — барабани, вокал. Всі були затятими меломанами і чудовими виконавцями. Кажуть, що в свій час Довженка вважали чи не найкращим українським драмером.
Якщо хтось хоче знати цікаві факти про РХ в дусі: чому вокали записувались у туалеті, як ледве не загинув перший повноцінний альбом "Репетиция без оркестра", що відбувалось в середині гурту, з яким персонажом Кастанедо зустрівся Грановський і тд, читайте цю статтю. Вона досить цікава. В 1990-му група практично розпалась, від першого складу залишився тільки Попович, який з групою музикантів записав ще кілька демо і альбом Танец 1991-го. Сам Сергій не дуже любив подальшу творчість, але вона мені здається чи не цікавішою за попередні етапи, так як саме на альбомі 1991-го стали проскакувати всякі психоделічні фішки, страшно нагадуючі пост-рок, прог.
rabbota2.jpg

Тепер більше про музику. Перший альбом більш пост-панковий, але неймовірно цікавий, напружений і ненормальний і авангардний. Раббота Хо дуже сильно відрізняється від своїх "сусідів" Ідіот Даун своєю депресивністю і "темним" авангардизмом. Альбом "Танец" вже по-світліший за попередній, але нотки надривної ненормальноті залишились.
На привеликий жаль, знайти альбоми в неті дуже складно. Чесно кажучи, створючи статтю я матюкався акі сапожнік, бо з моїм нетом відбуваються якісь паранормальні явища: я не зміг залогінитись в торентс.ру, де тільки сьогодні знайшов всю дискографію, я не зміг залити єдиний альбом який в мене є в нормальній якості, на сервер, бо постійно обривалась заливка. Короче курва його мать того інтернету. Тому якщо б хтось зміг і викачав і виклав дискографію Рабботи з торрентів я б був безмежно вдячний. Посилання

Дискографія:

Вавилон - 1987 - Взъерошенное дерево
post№24

Вавилон - 1988 - Потенция
post№24

1989 - Репетиция без оркестра
To view the content, you need to Sign In or Register.

1989 - Фельдфебельский романс [Live]

1991 - Танец

2001 - Репетиция без оркестра-2:Гадкие лебеди [Live]

2002 - Последняя песня
скачать

Дуже раджу качати саме танець - треки Максим і танець божественні.​
Добавлено через 15 минут
П.С. Пів царства віддам за тему про Коллежский ассесор.

Опис
avant-garde, experimental, post-punk
Країна
Україна
Останнє редагування модератором:
Re: Раббота Хо

Слухав якийсь їх альбом, здається 91-го. Такий не пост-панк, але експериментальний рок з електронщиною. Самобутньо так, але емоцій не вистачає.
Є у мене знайомий, який шарить всю цю сцену, у нього навіть нік в асі Коллежский Ассесор.

Kobold,ааааааааа!!!!!!!!!!!!!!!!!!! зови його сюди!!!!!!!! хай заливає-заливає-заливає!!!!!!!
а пост-панку там більше в "репетиции..", а "танец" він більш експериментальний. послухай ще раз "Максим" звідти. це ж прекрасно!

Можу аську його дати. Скажеш, що ти любиш українську пост-панк сцену. Хоча я його щось давно там не спостерігаю, він мені ще концертник Іванов Дауна обіцявся оцифрувати.
А дискографія з торентс ру вже наполовину скачалась. Що залити і куди?

Kobold,думаю, що бажано було б все і сюди. хоча буду вдячний і за одну "репетицию.."
хм. ок, було б непогано отримати його аську. дякую

От слухаю "Репетицію" - реально пост-панк, пофігістичний такий. Зараз на сервер оформлю. Але попереджаю - воно усе без тегів, так що самі проставите.

Добавлено через 12 минут
1989 - Репетиция без оркестра

Добавлено через 12 минут
1989 - Фельдфебельский романс

Добавлено через 15 минут
1991 - Танец

ченькую тобі верімач!

Cyclophosphamide, послухай-послухай. а асессора вроді як нема, але щось там планується
Lanz, тепер зрозуміло куди вони ділись. що ж, шкода.

Женя Гудзь выписывал всем этим коллективам респекты со сцены Дворца Спорта на Балканфесте.
Ну, я как бы присоединяюсь.

Как по мне, "Репетиция без оркестра" мягковат/доброват для пост-панка, может к нью-вейву поближе.
А "Танец" - крутая экспериментальщина, и именно по атмосфере больше канает под мое понятие пост-панка.

Метки
post-rock, progressive rock
:eyebrow:

Добавлено через 2 минуты
мне еще звучание в "Репетиции" напомнило группу Телевизор чего-то.

Слушал "Репетиция без оркестра" и в целом согласен с Колей, пофигистичный такой поц-панк (правда я не шарю в нём), интересная музыка.

Лунный самогон,да, з прогом я тоді нормально так прогнав. але построчених треків є пару. є.

Вау, как раз хотел создавать про них тему:super: Шикарно что уже есть.

Залью на досуге "репетиция без оркестра2 - гадкие лебеди" - насколько я понял тут ещё ни не выкладывали?
Это там где концертник и заглавной идет французский дождь.

Добавлено через 3 минуты
И я ещё что-то не нарезаю, Репетиция без оркестра тут выложена 1989 года? То, что попович в 2000ном записал никто не выкладывал?

Добавлено через 11 минут
И главное, я был на концерте Поповича в Хлебе прошлой весной(играл очень мало и частично песни godswan но атмосфера, блин):super::super::super: С ним играли Щастя(оооочень стильный пост-панк) и Пирата бенд(а вот что они там делали не отстрелил вообще). Было шикарно.
Попович обещал ещё приехать в этом году. наебал:super:

о, Даня,нашел своих любимых пацанов):idea:

репетиция без оркестра-2:Гадкие лебеди 1991

наверно любимейшая их запись. Очень драйвовый и при этом хорошочитаемый лайв.
http://www.megaupload.com/?d=H9NUXVNX

репетиция без оркестра 2001

А это Попович переписал репетицию без оркестра в 2001 году - тут кагебы единственная хорошая качественная студийная запись из всей их музыки. Вторая моя любимая запись, в смысле тоже хорошо но то что выше поинтересней:smile:

http://www.megaupload.com/?d=CXVDN95A

Добавлено через 3 минуты
http://www.quasipop.org/ru/catalogue/qpop2mp3/

http://www.quasipop.org/ru/catalogue/qpop1mp3/

если вдруг надо -
албьом Танец и последняя песня коллектива

Баландала в этой инкарнации вообще дискарь тот ещё:lol: Хотя может это я привык к тому что в гадких лебедях, но этот гитарный чес меня тупо выводит из себя:dontknow:

Очень драйвовый и при этом хорошочитаемый лайв.

Серёга Попович вроде говорил - в Барвах записывали:applause: у меня есть ЦД с автографом:idea:

с определением "пофiгiстичний постпанк" в корне не согласен:no:

Серёга Попович вроде говорил - в Барвах записывали:applause: у меня есть ЦД с автографом:idea:
:pray::pray::pray: Акуенно! Ни в жисть не подумал бы что это писалось в барвах... Или барвы были не те, или трава зеленее:smile:

А определение пофигистический поц-панк очень корректно лепится например на, наприпер, "танец" или "репетицию без оркестра", хоть и там и там с изрядной долей электроники. На лайвах они кончно абсолютно нифига не пофигистичны.

Кстати репетиция без оркестра которую я выложил абсолютно идентична той что висит в шапке темы, разве что у меня есть теги на песнях. Кагебы в шапке поправьте что это издание 2001 года а не 1989. Разница огого какая

Підніму тему з глибин забуття. Створенню "Рабботы Хо" передувала група під назвою "Вавилон", яка записала два альбоми. Музика відрізняється в бік життєствердності і рок-н-рольності. При цьому химеричність теж відчувається сповна.

Вавилон - 1987 - Взъерошенное дерево (VBR V2)

Вавилон - 1988 - Потенция (VBR V2)

І може б "Рабботу Хо" того, в "пост-панк" перенести, прибравши пост-рок, прог-рок і авангард із тегів і опису?

І може б "Рабботу Хо" того, в "пост-панк" перенести, прибравши пост-рок, прог-рок і авангард із тегів і опису?

Если возражений не будет в ближайшие дни, я б забрал.
Тогда и Ivanov Down туда же.

На счёт тегов - хз, пост-рок, может, и лишний, а для остального нужно переслушать их плотно, как раз думаю этим заняться.

Эх, помню как за перенос Иванов Даун сражались без толку. Ну сейчас времена другие, наверное отдадут) А сабж по сценопринадлежности надо в пост-панк, конечно, а играли они такую странную музыку, что я хз даже.

репетиция без оркестра-2:Гадкие лебеди
наверно любимейшая их запись. Очень драйвовый и при этом хорошочитаемый лайв.

Присоединяюсь. Концертник звучит плотнее и рельефнее. Как будто другая группа играет.
Два последних трека оттуда - лучшие из всего для меня.

Назад
Зверху