Топ-50 альбомов 2020 года

а.к.а. три калеки
Стать
чол
Повідомлення
17 703

Репутація
25 214

Топ-50 альбомов 2020 года

Пост будет большим, поэтому наберитесь терпения (с)

1-2. Deftones - Ohms
1-2. Ulver - Flowers of Evil

3. Jessie Ware - What's Your Pleasure?
4. All Them Witches - Nothing as the Ideal
5-7. Fleet Foxes - Shore
5-7. Paradise Lost - Obsidian
5-7. Protomartyr - Ultimate Success Today
8-15. Draconian - Under a Godless Veil
8-15. Dua Lipa - Future Nostalgia
8-15. Gorillaz - Song Machine, Season One∶ Strange Timez
8-15. Khruangbin - Mordechai
8-15. Pain of Salvation - Panther
8-15. Sons of Otis - Isolation
8-15. Ulcerate - Stare Into Death and Be Still
8-15. Люсі - Enigma
16-23. Crippled Black Phoenix - Ellengæst
16-23. Destroyer - Have We Met
16-23. Elder - Omens
16-23. Emma Ruth Rundle & Thou - May Our Chambers Be Full
16-23. Hey Colossus - Dances / Curses
16-23. Oranssi Pazuzu - Mestarin kynsi
16-23. Perfume Genius - Set My Heart on Fire Immediately
16-23. Sumac - May You Be Held

24-55. Anaal Nathrakh - Endarkement
24-55. Arca - Kick i
24-55. beabadoobee - Fake It Flowers
24-55. Big Scenic Nowhere - Vision Beyond Horizon
24-55. Black Curse - Endless Wound
24-55. Boris - No
24-55. Causa Sui - Szabodelico
24-55. clipping. - Visions of Bodies Being Burned
24-55. Dark Tranquillity - Moment
24-55. Defeated Sanity - The Sanguinary Impetus
24-55. Dogleg - Melee
24-55. Dool - Summerland
24-55. Enslaved - Utgard
24-55. Fontaines D.C. - A Hero's Death
24-55. Holy Fuck - Deleter
24-55. Hum - Inlet
24-55. Igorrr - Spirituality and Distortion
24-55. King Krule - Man Alive!
24-55. Kvelertak - Splid
24-55. Lianne La Havas - Lianne La Havas
24-55. Miley Cyrus - Plastic Hearts
24-55. My Dying Bride - Ghost of Orion
24-55. Napalm Death - Throes of Joy in the Jaws of Defeatism
24-55. Nazar - Guerilla
24-55. Octopus Kraft - Null
24-55. Pestifer - Expanding Oblivion
24-55. Precambrian - Tectonics
24-55. Run the Jewels - RTJ4
24-55. Tame Impala - The Slow Rush
24-55. The Microphones - Microphones in 2020
24-55. The Weeknd - After Hours
24-55. ДахаБраха - Alambari

Опис
а.к.а. три калеки
Останнє редагування:
Re: Топ-50 альбомов 2020 года

Протягом року зберігав посилання на альбоми, які подобались, на днях переслухав - все одно подобаються. Єдине, що не можу толком визначити їхні місця в рейтингу (крім позиції №1):

1. Nightwish - Human. :II: Nature. (symphonic/folk metal/rock, Finland)
2. Paradise Lost - Obsidian (doom-death metal, UK)
3. Precambrian - Tectonics (black metal, Ukraine)
4. Kaatayra - Só Quem Viu o Relâmpago à Sua Direita Sabe (folk black metal / acoustic, Brazil)
5. Pestifer - Expanding Oblivion (technical death metal, Belgium)
6. Hexecutor - Beyond any Human Conception of Knowledge (thrash metal, France)
7. Deathstorm - For Dread Shall Reign (thrash metal, Austria)
8. Enslaved - Utgard (black metal, Norway)
9. Inquisition - Black Mass for a Mass Grave (black metal, USA)
10. Convulse - Deathstar (death 'n' roll, Finland)
11. Winterfylleth - The Reckoning Dawn (black metal, UK)
12. Thy Catafalque - Naiv (avantgarde metal, Hungary)
13. Draconian - Under a Godless Veil (doom-death metal, Sweden)
14. Light Field Reverie - Another World (atmospheric doom metal / rock, International)
15. Steve Moore - Frame Dragging (synth, USA)
16. VoidCeremony - Entropic Reflections Continuum: Dimensional Unravel (progressive death metal, USA)
17. Beltez - A Grey Chill and a Whisper (black metal, Germany)
18. Severoth - Vsesvit (atmospheric black metal, Ukraine)
19. Contrarian - Only Time Will Tell (progressive / technical death metal, USA)
20. Ulver - Flowers of Evil (synth-pop, Norway)
21. Silver Knife - Unyielding / Unseeing (post black metal, International)
22. Mr. Bungle - The Raging Wrath of the Easter Bunny Demo (thrash metal, USA)
23. Anaal Nathrakh - Endarkenment (industrial black metal / grindcore, UK)
24. Sweven - The Eternal Resonance (progressive death metal, Sweden)
25. Voidsphere - To Sense | To Perceive (atmospheric / space black metal, ???)
26. Regarde Les Hommes Tomber - Ascension (post black metal, France)
27. Sutrah - Aletheia (progressive / technical death metal, Canada)
28. Leviathan - Förmörkelse (black metal, Sweden)
29. Sunken - Livslede (atmospheric black metal, Denmark)
30. Odraza - Rzeczom (black metal, Poland)
31. Ulcerate - Stare Into Death and Be Still (technical death metal, New Zeland)
32. Hailu Mergia - Yene Mircha (ethio-jazz, USA)
33. Vampire – Rex (death / thrash metal, Sweden)
34. Lux Absentia - Worship Nothing (black metal, USA)
35. Black Curse - Endless Wound (death metal, USA)
36. WitcheR - Néma gyász (atmospheric black metal, Hungary)
37. Nox Formulae - Drakon Darshan Satan (black metal, Greece)
38. Psychosomatic - The Invisible Prison (thrash metal, USA)
39. Warp Chamber - Implements of Excruciation (death metal, USA)
40. Agvirre - Silence (post black metal, UK)

1. Nightwish - Human. :II: Nature.
Зразу не дуже зрозумів, зате десь з 3-4 кола дуже сподобалось. Особливо доставило, що почали загравати з проговими розмірами, а також вокал Флор. Ну і в концептуальному плані фіни попали просто в яблучко, 10/10.
2. Paradise Lost - Obsidian
Ще місяців два назад я б не подумав, що альбом так сильно сподобається. Останні кілька тижнів реально кайфував від кожної композиції альбому. От би так завжди
3. Precambrian - Tectonics
Мабуть, найкращий музичний металевий альбом з України, що я чув у цьому році. Очікувана стіна звуку змітає усе зі свого шляху. тим не менш, Саєнко все одно зміг в мелоідю
4. Kaatayra - Só Quem Viu o Relâmpago à Sua Direita Sabe
Класнючий і дуже незвичний фолк-блек з Бразилії. Попри те, що це був другий альбом Каатайрі з трьох і 4-ий взагалі, що свідчить про плодовитість його творця, оригінальності йому не позичати. Нереальний кайф
5. Pestifer - Expanding Oblivion
Якщо не найкраще, то точно одне з, щоо я почув з (прог-тех-) дезні в минулому році. Трохи відрізняється від того пищалкового техно-детху, якого зараз валом. Цим в тому числі й сподобалось
6. Hexecutor - Beyond any Human Conception of Knowledge
Один з небагатьох альбомів в жанрі (треш), який пощастило взагалі зустріти, а заодно звернути увагу й на інші альбоми. Це якраз рівно той формат трешу, який чіпляє вже з першого разу. Шанувальникам Nifelheim краще не проходити повз
7. Deathstorm - For Dread Shall Reign
Одне з найбільших відкриттів минулого року. От на такі гурти я й надіюсь, коли думаю про майбутнє треш-металу. Хоч попередні альбоми мені подобаються тіршки більше, нова робота видалась все одно потужною та викликає бажання повторити, чого не скажеш про левову частину всіх релізів в даному жанрі. Особливо від гуртів з іменем
8. Enslaved - Utgard
Поки найсолодший їхній альбом, що виходили досі, понижуючи тим самим поріг сприймання. Хоч і кількість "чистих" вокалів видається завеликою, все одно задоволення доставляє практично кожна наступна пісня трек-листу
9. Inquisition - Black Mass for a Mass Grave
Нарешті повернулись. Альбом виявився вкрай мелодійним і навіть повітряним. Все кажуть, що в дусі ранніх альбомів, але мені здається, що звучання тут більш унікальне. Подобається явно більше попередника
10. Convulse - Deathstar
Цей альбом вже з категорії очікуваних. Розчарувати зовсім не розчарував, а от здивувати здивував. Точно важко якось охарактеризувати таку музику, але мені явно сподобалось. Може це дез-н-рол, але тут рол якраз на першому плані. Кайф
11. Winterfylleth - The Reckoning Dawn
Мабуть, це і є мій улюблений альбом цих манчестверських блекарів. Аж перехоплює подих
12. Thy Catafalque - Naiv
Важко було б не згадати в списку цей повний радіо-хітів і крутих акустичних-фолково-космічних-які-вміє-тільки-Катаї пісень
13. Draconian - Under a Godless Veil
Останнім часом якось побільше в плейлисті стало опинятись сайд-проектів Хейке, а сабж при цьому я чомусь постійно ігнорував. Недавно зацінив, і сподобалось практично усе. Особливо новий альбом, який в таку погоду, що за вікно, більше вдихається, ніж слухається
14. Light Field Reverie - Another World
Ще один "класичний" лайтовий сайд-проект Хейке з її драматичним вокалом. Ніби без сюрпризів, але все одно годнота
15. Steve Moore - Frame Dragging
Минулорічний альбом Мура я не дуже зрозумів, а цей же мінік зайшов практично з першого разу. Побільше б такої електроніки
16. VoidCeremony - Entropic Reflections Continuum: Dimensional Unravel
Прог-детх-/блек та ще на 20 Buck Spin якраз рівно такий, як я люблю: з плотним звучанням гітар, легко вловимим бульканням басу і незацикленими на безмежній дрочильні барабанами. Місцями нагадує Blood Incantation зразка того самого легендарного EP
17. Beltez - A Grey Chill and a Whisper
Це, мабуть, мій улюблений цьогорічний альбом, що випускався на Avantgarde Music. Блек в дусі т.з. каскадіана: напористий і мелодійний. таке не може не подобатись. Після цього зацінив і попередні альбоми, які сподобались не менше
18. Severoth - Vsesvit
Северот, який нарешті підписав контракт з крупним лейблом, і не дарма: музика мелоідйна, місцями епічна і реально доставляє своєю не пригніченістю, як це було раніше, вона навіть.. різноманітна
19. Contrarian - Only Time Will Tell
До цього про існування даного гурту взагалі не знав, що з такою музикою вважаю за помилку. Той самий рідкісний випадок, коли технічна дрочка тут не тільки заради технічної дрочки. Теж один з найкращих техно-дезових альбомів, які пощастило почути в 2020-му
20. Ulver - Flowers of Evil
Зазвичай я таку музику вкрай рідко слухаю, але цей альбом справді доставив задоволення. Навіть у плеєр закинув, щоб слухати дорогою на роботу / додому. Та й фільм зацінив :up:, стоп-кадр з якого й взятий для обкладинки
21. Silver Knife - Unyielding / Unseeing
Пост-блек з учасниками таких проектів як Laster, Hypothermia, Imber Luminis, Maladie, Paramnesia, але не слинявий чи зефірний, а досить-таки химерний. Слухається на одному подиху
22. Mr. Bungle - The Raging Wrath of the Easter Bunny Demo
Несподіваний альбом у всіх сенсах. В тому числі і і несподівано класний треш. Сподобалось значно більше, ніж те, що видали більш профільні в даному напрямку металу гурти
23. Anaal Nathrakh - Endarkenment
В це важко повірити, але це наймелодійніший альбом року
24. Sweven - The Eternal Resonance
Ну, тут все ясно. Ex-Morbus Chron доторкнулись до чогось трансцендентального
25. Voidsphere - To Sense | To Perceive
Попередні альбоми подобались, а від цього я дійсно завалив. Оце я називаю "космічний" блек-метал. Безможна чорнота і вакуумний жах - це і є новий альбом Voidsphere
26. Regarde Les Hommes Tomber - Ascension
Sun Worship-воршіп блечня. Нічого не можу з собою зробити: подобається
27. Sutrah - Aletheia
Сей релізбув довгоочікуваним, і всі надії виправдав абсолютно. Потужна робота. Хоча що можна було очікувати іще від творців Chthe'ilist?
28. Leviathan - Förmörkelse
Більш ніж добротній фірмовий шведський мелодійний середньотемповий блек. Нічого видатного на перший погялд, але післясмак залишається приємний
29. Sunken - Livslede
Виключно хороший атмосферик з Данії в дусі т.з. каскадіану. Слухати суцільне задоволення
30. Odraza - Rzeczom
До 2020-го чув про їх існування, але якось не виникало бажання вникати, але від Жечома я приїхув знатно. В альбомі присутні буквально всі емоції (негативних, звісно, побільше буде), при чому радісні хіба від того, що надибав настільки офігезний альбом
31. Ulcerate - Stare Into Death And Be Still
Спочатку не поняв, а потім як поняв. Чогось хайп навколо них, коли виходив альбом, трохи злякав, але оце наприкінці року якось переслухав, то ніби умився
32. Hailu Mergia - Yene Mircha
Найновіша робота американського джазового клавішника ефіопського походження Гайлу Мергія, ім'я якого мені до цього абсолютно нічого не вказувало. На виході ж отримуємо приємний ненав'язливий модерн-джаз з сильним нальотом мотивів музики африканських племен
33. Vampire – Rex
Так і не зрозумів, що це було, але метал вище похвал. В рекомендаціях на МА Tribulation, але, як на мене, Вампір зараз в рази цікавіша формація, хоч і спільного між ними майже нічого
34. Lux Absentia - Worship Nothing
Не міг пройти повз і не зацінити новий альбом одного з учасників Death Fortress. Все якраз рівно так, як і має бути
35. Black Curse - Endless Wound
Не фаворит в списку найкращих альбомів 2020-го, але альбом більш ніж добротній і достойний уваги. Все ж таки, до його створення приклали далеко не останні люди в металі. Та й матеріал місцями дійсно наганяє
36. WitcheR - Néma gyász
З тих пір, як вперше почув 5 років назад їхній опус "Csendes domb", відтоді й слідкую за ними. Мадяри грають блек-метал в максимально схожому до раннього Бурзума стилі, тому, мабуть, і подобаються. Музика сповнена магії і містики. Новий реліз винятком не став
37. Nox Formulae - Drakon Darshan Satan
На Dark Descend Records не часто релізяться блекові альбоми, а коли це стається, то виходять ось такі-от шедеври. Тут грекам якимось чином вдалось зробити його дуже агресивним та інтенсивним, зберігаючи при цьому мелодійність і викрутивши звучання, наближене до дезового
38. Psychosomatic - The Invisible Prison
Ну, якщо вам подобаються Demolition Hammer, цей альбом пропускати не можна. Дикий кайф. Поки не знаю, що собою представляють інші альбоми (а їх назбиралось ще 5 штук), але якщо все в такому дусі, то я фанат
39. Warp Chamber - Implements of Excruciation
30-хвилиний матеріал хтонічного жаху та хаосу. На Profaund Lore рідко коли щось виходить недостойне уваги. І цей альбом (дебютник) винятком не став попри свої відверто підвальні звучання та статус
40. Agvirre - Silence
Душевний пост-блек зі скрипкою. Ніби нічого особливого, але чомусь запам'ятались. Надіюсь, матимуть колись цілий лонгплей і ще розкриють свій потанцевал

Добавлено в 23:32 / Предыдущее сообщение было написано в 23:28

Ще зараз пролистаю ваші топи, то може трохи підредагую свій :stupid:

Останнє редагування:

abstrakterer, довольно неожиданно , ведь если не ошибаюсь, ты впервые выкладываешь свой годовой топ. Отдельное спасибо за краткие комменты :up:

walls, та не, я ще минулого постився) І ще раз чи два до того.
От тільки ща пройшовся по інших топах і нагадався, що дещо пропустив, а дещо банально забув включити

"Csendes domb", Мадяри грають блек-метал в максимально схожому до раннього Бурзума стилі,
Очень интересно :abbath:

та не, я ще минулого постився) І ще раз чи два до того.
Соррі, что то я совсем підзабудькуватим :stupid: і підстаркуватим стаю :oldman:

Соррі, что то я совсем підзабудькуватим і підстаркуватим стаю
Та нічо, всі туда рухаємся)

малось на увазі, що досить примітивна в плані технічності і навороченості музика, зате дико атмосферна

• Black Magick SS — Rainbow Nights (psychedelic rock/hard rock/occult/blackened)
    [*]Emma Ruth Rundle & Thou - May Our Chambers Be Full (post-metal/dark folk/doom metal/post-rock)
    [*]Imperial Triumphant — Alphaville (blackened death metal/avant-garde technical death metal)
    [*]Golden Ashes – In The Lugubrious Silence Of Eternal Night (atmospheric black metal/ambient/blackgaze)
    [*]Nug — Alter Ego (post-metal/progressive metal)
    [*]Oranssi Pazuzu — Mestarin kynsi (experimental psychedelic black metal)
    [*]The Ocean - Phanerozoic II: Mesozoic | Cenozoic (progressive metal/post-metal)
    [*]Defeated Sanity - The Sanguinary Impetus (technical brutal death metal)
    [*]Hate Forest - Hour of the Centaur (atmospheric black metal)
    [*]Today is the Day — No Good to Anyone (noise rock/post metal/experimental)
  • 16 - Dream Squasher (sludgecore/stoner metal)
  • A.A. Williams – Forever Blue (slowcore/chamber pop)
  • Anaal Nathrakh - Endarkement (black metal/grindcore)
  • Anna von Hausswolff - All Thoughts Fly (neoclassical/experimental)
  • Bell Witch & Aerial Ruin - Stygian Bough, Vol. I (funeral doom/sludge)
  • Benighted - Obscene Repressed (technical brutal death metal/grindcore)
  • clipping. - Visions Of Bodies Being Burned (industrial hip-hop/horrorcore/noise/dark ambient/experimental)
  • Crippled Black Phoenix — Ellengæst (progressive rock/post-rock/gothic rock)
  • DакhаBrакhа — Аlаmbаrі (world fusion/ethno/folk)
  • Deftones — Ohms (nu-metal/alternative metal/post-metal)
  • Dkharmakhaoz — Proclamation ov the Black Suns (experimental black metal)
  • Doctor Bionic — The Amulet (trip-hop/beats/jazz)
  • Draconian - Under A Godless Veil (death doom/gothic)
  • Elder - Omens (progressive rock/psychedelic rock/stoner doom)
  • Eminem - Music To Be Murdered By (rap)
  • Gorillaz — Song Machine, Season One: Strange Timez (electronic/hip-hop/trip-hop/alternative)
  • Jessie Ware — What's Your Pleasure? (art pop/house/disco)
  • Igorrr — Spirituality And Distortion (electronic/breakcore/experimental/progressive death metal)
  • King Gizzard & The Lizard Wizard - K.G. (psychedelic rock/heavy psych/progressive rock/progressive folk/acid rock/anatolian rock)
  • Kvelertak - Splid (black-n-roll)
  • Kunteynir - Дорога в облака (abstract hip-hop)
  • Lebanon Hanover — Sci - Fi Sky (darkwave/coldwave/post-punk)
  • Loathe - I Let It In And It Took Everything (metalcore/djent/shoegaze/nu-metal/experimental)
  • Napalm Death - Throes of Joy in the Jaws of Defeatism (deathgrind/noise rock/industrial/experimental)
  • Phantogram - Ceremony (art pop/trip-hop/indietronica/synthpop)
  • Octopus Kraft - Null (post-metal/sludge)
  • Oh Sees - Protean Threat (garage rock/psychedelic rock)
  • Ovtrenoir — Fields Of Fire (sludge/post-metal)
  • Precambrian — Tectonics (black metal)
  • Primitive Man - Immersion (sludge/doom)
  • Protomartyr - Ultimate Success Today (post-punk/art punk)
  • Psychonaut 4 - სულდაცემა / Beautyfall (dsbm/experimental/post-black metal)
  • Rome — The Lone Furrow (neofolk)
  • Schizogen — Spawn Of Almighty Essence (technical brutal death metal)
  • Steve Von Till - No Wilderness Deep Enough (dark folk/ambient/drone)
  • svrm — Занепад (atmospheric black metal)
  • Telepathy – Burn Embrace (post-metal/sludge)
  • Ulcerate — Stare Into Death And Be Still (atmospheric progressive death metal)
  • Ulver — Flowers of Evil (art pop/synthpop/synthwave/experimental)
  • Ygg — The Last Scald (atmospheric black metal )

решил в окончательном списке оставить только те пластинки, которые имеют для меня хоть какой-то мало-мальский изюм и желание к ним возвращаться ни один и даже ни два раза, а не просто "ну да неплохая (и даже вполне хорошая) пластинка от Мел Си/Норы Джонс/Human Impact/Боба Дилана"

Гитары
- Brant Bjork - Brant Bjork - однозначно лучший релиз Бранта за десятилетие. а в Jesus Was A Bluesman отчётливо слышится мотивом "Полли хочет крекер" из одной грустной песни:stupid:
- Bully ‎– Sugaregg - третий альбом Алисии - голос хриплый, гранж, экспрессия, всё как я люблю:in_love:
- Sergio Ch. ‎– From Skulls Born Beyond - суровые психоделические напевы аргентинского дядьки стонера
- Soldati ‎– Doom Nacional - новый коллектив аргентинского дядьки стонера. мощные и вязкие суровые психоделические притчи
- Sons of Otis - Isolаtion - уникальное звучание никуда не делось, никем за годы их отсутствия не воспроизвелось и даже не пыталось. за то и любим. жаль только, что без какого-нибудь традиционного убитого кавера из 70-х
- The Space Spectrum - Eine Langsame Welt - идеальный транс и медитация
- The Spacelords - Spaceflowers - просто невероятные музыканты
- Thurston Moore - By The Fire - по волнам нойза и молодости
- Yawning Man - Live at Giant Rock - по волнам пустынь и кактусов

Лэптопы
- DJ Krush ‎– Trickster - расслушал, очень хорошо. главное было послушать на колонках, что редко удаётся в последнее время, и всё встало на свои места. музыка из тёмных закоулков японской души
- Faithless - All Blessed - по волнам хауса и молодости
- Groove Armada - Edge of the Horizon - по волнам просто хорошего настроения

Песни, но не поп
АИГЕЛ - Пыяла - единственный альбом русскоязычного исполнителя, но записанный на татарском, что характерно:stupid: просто открытие и любовь моего музыкального года. хотя раньше какие-то треки слышал, конечно.
Gorillaz - Song Machine, Season One∶ Strange Timez - как-то много всего, но как-то довольно интересно в этот раз
Kelli Ali - Ghostdriver - нуар-альбом (буквально), от бывшей и лучшей солистки Sneaker Pimps
Public Enemy - What You Gonna Do When The Grid Goes Down - эти люди как бы намекают, что весь современный реп и хип-хап должен закончить своё существование и удалить себя из стримингов
Róisín Murphy - Róisín Machine - шикарно, просто шикарно

Песни и пляски
BENEE - Hey u x - ещё одно открытие и любовь года для меня - землячка Лорд (ау, кстати!), не давшая мне окончательно смириться с мыслью, что я не понимаю музыку очень молодых для очень молодых. потому что музыка, потому что песни.
Dua Lipa - Future Nostalgia - Да
Fiona Apple - Fetch The Bolt Cutters - Фиона исполнила всё как надо
HAIM - Women In Music Pt. III - сёстры стали ещё класснее, как музыканты, к третьему альбому. ну и хиты
Hayley Williams - Petals For Armor - самая неожиданно звучащая поп-пластинка, что я слышал за долгое время
Lady GaGa - Chromatica - Да. и дуэт с Арианой - это бэнгер, конечно, как можно было этого сразу не понять, я не понимаю
Kiesza - Crave - турбо-поп от подзабытой канадки. никто не слушал - а зря. хиты и баллада аля Give it to me М. Джексона
Miley Cyrus - Plastic Hearts - Да!

Deftones – Ohms
Elder - Omens
Камни - Мандала
Sons of Otis - Isolation
Samsara Blues Experiment - End of Forever
Killer Be Killed - Reluctant Hero

хз сколько не составлял топы, а тут так вышло что пришлось

Лучшее:
Protomartyr - Ultimate Success Today
Adrianne Lenker - Songs
Nazar – Guerilla
Joan of arc - Tim Melina Theo Bobby
Khruangbin - Mordechai
Dean Blunt - Roaches 2012-2019 (не уверен что так можно, но если можно, то да)

Крутой метал:
Black Curse - Endless Wound
Ulthar - Providence
Necrot - Mortal
Caustic Wound - Death Posture
Terminal Nation  - Holocene Extinction
Of Feather And Bone - sulfuric disintegration

Остальное, еще хорошие альбики:
King Krule - Man Alive!
Lianne La Havas - Self-Titled
Perfume Genius - Set My Heart on Fire Immediately
Fleet Foxes - Shore
Destroyer - Have We Met
Hum - Inlet
Dan Deacon - Mystic Familiar
Landowner - Consultant
Blu & Exile - Miles
Fontaines D.C. - A Hero's Death

+ аккуратненько пропиарю наш с пацанами подкаст - выпуск с рассуждениями про этот топ, релизы года и вообще

Братья и сестры! Дорогие друзья! Я начну вот с чего.

Если не считать Ignea, Infected Rain, Aftermoon, Jinjer, Scarleth и титанов белорусской рок - музыки 1990 - х, группу Diathra, я до сих пор не понимаю эту моду петь на английском в наших широтах, если живёшь на родных просторах, надо нести народу свет родной культуры и родной песни!

Поэтому, пользуясь случаем, хочу выразить признательность редакции "Нашего Радио" и лично Михаилу Натановичу Козыреву за ту истинно подвижническую миссию, которую они взяли на себя в далёкие 90 - е.

= = = =

Отдельно хочу остановиться на следующем аспекте. 2020 - й год по праву может именоваться годом прекрасных наших рок - женщин. Именно на их хрупкие плечи лёг этот тяжёлый груз нести знамя Истинного Рока, несмотря на разгул взбесившегося карантиновидения. В 2019 - м году свой второй альбом выдали неразлучные подружки Соня Сомусева и Алина Олешева, которых вы все знаете, как группу Кис - Кис. Весёлые девицы выдали знатный панк - угар на своём втором альбоме "Пир Во Время Чумы".

Но конечно же, главным хедлайнером эпохи разгула карантиновидения однозначно была и есть группа Louna. Их альбом "Начало Нового Круга" убедительно доказал, что наш рок живёт и побеждает.

Но и конечно же, 2020 - й эффектно завершила группа Witchcraft с кинематографическим клипом на свою совершенно новую песню "В Твоём Море".

= = = =

Учитывая всё это, я остановлюсь только на надеждах 2021 - го года. Итак, поехали:

1.Witchcraft - альбом Ritual.
2.Aspen
3.LaScala
4.Louna
5.Jinjer
6.The Hardkiss
7.Таймсквер
8.Пикник
9.Пилот
10.Моральный Кодекс.

И отдельным пунктом хотелось бы вынести новый альбом группы Ария, если артисты его запишут к 35 - летию.

= = = =

В качестве бонуса хотелось бы отметить совершенно роскошный трибьют группе Сектор Газа. Там даже дочь Юры, Ирина Клинских спела.В отличие, от феноменального позора за 2005 - й год. здесь чуть ли не каждая песня однозначный хит.

= = = =

Всех с наступающими праздниками! Всем нам пожелаю драйва и рок - н - ролльного угара! Слава нашим металлистам!

Переместил вверх своего топа R.A.P. Ferreira – Purple Moonlight (лучший реп альбом года) и Gorillaz – Song Machine, Season One: Strange Timez (потрясающий баланс албарновости и фитов),
добавил такие:
The Avalanches – We Will Always Love You (причем в топ топа, классный альбом)
Heathered Pearls – Cast
Nazar – Guerrilla
Мантра Керуака – Імітація Імітацїї
Тальник – Сипс

Добавил только Pain of Salvation.
Кстати, прикрепите наконец эту тему в разделе, вместо прошлогодней :stupid:

Меня глючит, или Enslaved почти никто не добавляет?
Сам не слушал еще, но контора вроде ж веников не вяжет.

В паре - тройке топов точно встречался, да и я помнится впечатлился ихним альбомом, хотел обязательно их вписать, но при состовлении годового топа у меня чего то для них места не оказалось :dontknow:

Enslaved почти никто не добавляет?
они лет десять уже один и тот же альбом каждые пару лет выпускают, не? :lol:
Топы принимаются до 7 января 2021го включительно
а кто считает, кстати?

Blacksmith, класний альбом. Попсовенький трохи, але так навіть краще. E сподобався менше свого часу

а кто считает, кстати?
Посчитал. Потом добавлю тех, кто заскочит в последний день и если будете сегодня-завтра править свой топ, отписывайте в теме что убрали/что добавили.

Останнє редагування:

добавил
svrm — Занепад (atmospheric black metal)

R.A.P. Ferreira – Purple Moonlight (лучший реп альбом года)
я ебанулся от количество неймдроппинга и рифм уровня бакалавер фелософии. :stupid:

Добавлено в 04:11 / Предыдущее сообщение было написано в 03:57

Добавил все таки, потому что на фоне почти всего что у меня в HM на нижней полке - это вышак.

Jessie Ware — What's Your Pleasure? (new ghost-wave) - сперва меня харила сильнее чем Дуа Липа, но потом я просто захотел на такой конц
Ulver - Flowers of Evil (stary-metalist-graet-pop-tytz-tytz) - злился на Ульвер с тех пор как попав на их концерт поел каверов, но тут же все такое фирмовое, родное и тоже требующее лайва.

В этом году я прослушал новых альбомов больше, чем обычно.
Я, возможно, к Прожектору приблизился, ніт, це неможливо, определенно - побил все личные рекорды.

Но выгорание_тм бахнуло до такой степени, что только один новый альбом я прослушал больше трех раз.
Больше трех - это не менее 150 (я не поленился посмотреть)

Короче, встречайте самый лаконичный топ в моей жизни:
топ-1.

1. Mr. Bungle - The Raging Wrath of the Easter Bunny Demo.

Anaal Nathrakh - Endarkenment
Emma Ruth Rundle & Thou- May Our Chambers Be Full
Sasha Boole - Too Old to Sell My Soul
Midnight - Rebirth by Blasphemy
Myrkur - Folkesange
All Them Witches - Nothing As The Ideal
Ulver - Flowers of Evil
Rome - The Lone Furrow
Паліндром - Стіни Mають Bуха
Pallbearer - Forgotten Days
Casa Ukrania & Wiseword.Nidaros - Забуті клейноди Півдня
ДахаБраха - Alambari
Solstafir - Endless Twilight of Codependent Love
Danheim - Skapanir
Idles - Ultra Mono
Urfaust - Teufelsgeist
Mauser - Mauser
Igorrr - Spirituality and Distortion
Brant Bjork - Brant Bjork
Oranssi Pazuzu - Mestarin kynsi
Kvelertak - Splid

шунчека, о, так выходит у тебя hm тоже засчитывать нужно? :smile:

я ебанулся от количество неймдроппинга и рифм уровня бакалавер фелософии.
Я не нэйтив спикер, мне нравится его флоу и на мой вкус тут потрясающий продакшн, ровно в той степени jazzy, чтобы быть прикольным, но не скатиться в smooth jazz пародию

1. Deftones - Ohms -альбом года для меня лично
  2. Octopus Kraft - Null
  3. AC / DC - Power Up
  4. Ignea — The Realms of Fire and Death
  5. Fates Warning - Long Day Good Nigh
  6. Pain of Salvation - Panther
  7. The Microphones – Microphones in 2020
  8. Holy Fuck – Deleter
  9. Аукцыон – Мечты
  10. Louna - Начало нового круга (чисто за былые заслуги звучание как-то странное или то я уже ретроград)
  11. Сплин - Вира и Майна
  12. Найк Борзов - Капля Крови Создателя
  13. Femur - For the Love of It
  14. I Miss My Death - Mysto
  15. Bob Dylan - Rough And Rowdy Ways
  16. Dark Tranquillity - Moment
  17. Paradise Lost - Obsidian
  18. Draconian - Under a Godless Veil
  19. Pearl Jam – Gigaton
  20. IAMX - Echo Echo
  21. Static-X - Project Regeneration, Vol. 1
  22. DакhаBrакhа — Аlаmbаrі
  23. Napalm Death - Throes of Joy in the Jaws of Defeatism
  24. Gorillaz - Song Machine, Season One: Strange Timez
  25. Enslaved - Utgard
  26. Tame Impala - The Slow Rush
  27. Rina Sawayama - Sawayama
  28. Phoebe Bridgers - Punisher
  29. Perfume Genius - Set My Heart on Fire Immediately
  30. Yves Tumor - Heaven to a Tortured Mind
  31. Nightwish - Human. :II: Nature

P.S. составлять топ в последний день очень весело достаешь свой топ и он выростает в полтора раза потому что "о, точно еще ж вот это было"

шунчека, о, так выходит у тебя hm тоже засчитывать нужно?
Чтобы не давать ебу я выделил 10 позиций из HM которые могут как-то зайти в топ, считать все остальное не обязательно. Спасибо.:up:

Добавлено в 15:45 / Предыдущее сообщение было написано в 15:29

мне нравится его флоу и на мой вкус тут потрясающий продакшн, ровно в той степени jazzy
алес гут:smile:
он мне напомнил про Open Mike Eagle и артистов с лейбла Anticon одновременно.

+ Ulver и Miley Cyrus.

Давайте хоч до 10го січня.

Назад
Зверху