Вінки

ethnic, industrial, post-industrial, psychedelic folk - Ukraine

immaltigor

Spice Girls Crew
Стать
чол
Вік
35
Повідомлення
1 264

Репутація
1 627

Вінки

Група «Вінки» заснована 1998 року Євгеном Гончаренко (Lieben Nachtigall) та Іваном Забалуєвим (No Fly Zone) при посередництві Дмитра Федоренка (Kotra). Після тривалих дискусій було обрано назву яка всіх влаштувала : «Вінки». До групи одразу підключився Гена Собутський (бас-гітарист Lieben Nachtigall), а згодом і Тарас Лютий (вокаліст, гітарист, автор текстів Lieben Nachtigall). Вокалісткою запросили Ірину Пазиненко (ДНК).

За досить стислий термін було підготовлено концертну програму, до якої увійшли як нові пісні так і старі пісні «Lieben Nachtigall» переаранжовані Іваном Забалуєвим.

«Вінки» спробували пробитись на «Червону Руту», але не пройшли відбірковий тур. Як потім тактовно пояснили організатори: «Музика у вас гарна і професійна, але нам потрібно щось веселе і життєстверджуюче». Після цього «Вінки» вирішили ні в яких фестивалях-конкурсах участі не брати, а самим вибирати де і як виступати.

Переживши деякий творчий спад і організаційні негаразди (ухід Ірини Пазиненко, згодом ухід Тараса Лютого і Гени Собуцького). «Вінки» потроху оговтались і в оновленому складі: Інна Карзанова-вокал; Євген Гончаренко - ідея, музика, гітара; Іван Забалуєв - звук, аранжування, запис, зведення, програмування, гітара, взялись до роботи. Євген Гончаренко пише нові пісні. Іван Забалуєв їх аранжує і переаранжовує старі. Звук став більш жорстким і яскравим явно тяжіючи до індастріелу, музика більш наповнена глибоким народним мелодизмом і похмурим «готичним» настроєм. «Вінкам» явно пішло на користь, те що Іван Забалуєв вийшов зі своєї «звукорежисерської» тіні, і взяв до рук гітару. Також явно на своєму місці почувається співачка Інна Карзанова, яка заради «Вінків» залишила роботу в Національній філармонії. Інна має дуже яскравий і своєрідний голос а також знає силу-силенну українських народних та обрядових пісень, те що якраз так потрібно «Вінкам».

http://infostore.org/info/577109 - альбом "Рута-м'ята"

в общем: на мое мнение очень качественный сплав индастриала, готики и фолка.

п.с. ближайшее выступление на фесте "Дети ночи"

Опис
ethnic, industrial, post-industrial, psychedelic folk - Ukraine
Країна
Україна
Останнє редагування модератором:
Re: Вінки

Не на Дети Ночи, а на Дас Их, между прочим.

Не на Дети Ночи, а на Дас Их, между прочим.

Вот именно, фестиваль будет называться Gothic Nigth.

Сабжевый колектив очень люблю. Музыка у них мрачнейшая просто.
"Чи то човен, чи то труна..."
советую всем для погружения в себя.

Останнє редагування:

И этот человек пишет софт для анализа состояния рынка ЦБ, при этом делает ошибку в слове готика?

хм... качаю. много знакомых слушает, надо бы и мне попробывать)

шопопало имхо...(

Ихняя адаптация "Щедрика" - одна из самых охуенных вещей из всей украинской музыки.
А кстати в конце девяностых, когда BizTV ещё не был говном, там показывали клип на "Щедрик".
Ни одна современная украинская группа тёмной сцены не способна даже отдалённо на что-то претендовать по сравнению с теми группами, которые были тогда. И я не знаю почему. И не хочу знать. :disturb:

P.S. есть nrg-образ 9-трекового релиза (так я поступал с дисками - загонял в образ, а не во флак), треклист не шарю, но Щедрик там есть. На "Руте-м'яте", валяющейся в сети - только ремикс, гораздо менее доставляющий. Могу выложить, если кого-то заинтересовало.

Вінки - [unidentified release].nrg.rar
Пока заливалось, нашёл что бы вы думали? Сайт KRANZ. http://www.kranz.com.ua/music
KRANZ - Сайд-проект чувака из Венков, который вроде решил писать для мировой аудитории. Аттемпт сфейлился (к тому же, оно слабее, чем Венки), но музыка всё равно достойна внимания. Что-то такое по гитарному дарквейву, чтоли.
На сайте лежат в 128 битрейте в определённом хаосе треки KRANZ и, собственно, Венков.
Почему лучшие вещи (Щедрик, Човен, Стій) не вошли в пресловутую "Руту-М'яту", являющуюся кагбэ единственным официальным альбомом, я понять не могу. То ли особенности контракта, не позволяющие издавать на альбоме треки, вошедшие в компиляцию "Украïнська Готика vol.1", то ли хз. В любом случае, Венкам это явно не пошло на пользу.
P.S. Кстати, трек Стій отрипаю-ка с самой компиляции, а то на сайте лежит сырая версия.
Стій (compilation version)

Почему лучшие вещи (Щедрик, Човен, Стій) не вошли в пресловутую "Руту-М'яту", являющуюся кагбэ единственным официальным альбомом, я понять не могу.
Стій и оригинал Щедрика - я не слышал, но вот на счет Човена, у меня несколько другое мнение, на Руте-Мяте есть треки посильней.
П.С. Залил Руту-М'яту, а то не порядок получается, в теме одной из самых интересных (ИМХО) украинских групп нет даже рабочей ссылки на альбом :idea:
Вінки - 2005 - Рута-м'ята[256 kbit]
db7356bca3fa.jpg
To view the content, you need to Sign In or Register.

Назад
Зверху