Альбоми-2023

тільки релізи цього року
Стать
чол
Повідомлення
17 703

Репутація
25 215

Альбоми-2023

music-quotes-3000x1734.jpg

Ну ви понєлі)

Слухаю The Murder Capital - Gigi’s Recovery, нормальний фаунтейнс-ді-сі-замінник:

Опис
тільки релізи цього року
Re: Альбоми-2023

a3596634475_10.jpg

Body Void - Atrocity Machine (2023)

https://bodyvoid.bandcamp.com/album/atrocity-machine

Не так багато команд все ще грають злющий сладж, і це одна з них. Новий реліз дуже крутий, атмосферний і такий зловіщий. Також рекомендую попередній, який більш класичний сладж, але не менш крутий.

Октябрь слабый оказался:
Fanu - Classy Coffee Cuts (drum and bass, breakbeat, instrumental hip-hop, downtempo)
Неплохая олдскульная солянка из разной электроники в духе 90-ых с меланхоличной атмосферой. Биты очень хорошие, амбициозность впечатлила, но ничего неслыханного треки не предлагают и в целом слабо запоминаются.
Metric - Formentera II (synth pop, indie rock)
Уже по цифре 2 и по дате выхода (через год после Formentera) я заподозрил, что будет хуже, типа ауттейки прошлого альбома. В принципе, не ошибся – гораздо слабее альбом. Песни гораздо спокойнее и приглушеннее, больше акустики, но часто бывало скучновато. В целом не ужасно, есть пара хайлайтов, но однозначно один из самых слабых альбомом Metric.
††† - Goodnight, God Bless, I Love U, Delete. (synthpop, electropop)
В двух словах – Чино из Deftones записал свой альбом Depeche Mode. И поначалу мне даже нравилось – интересный, минималистичный индастриал звук, вокал, как обычно, на высоте, всё стильно. Но идей мужикам хватило ну максимум на 3-4 трека, а не на 15. Очень однообразные песни. Даже фиты El-P и Роберта Смита не спасают. Могла получиться годная EP.
The Kills - God Games (garage rock, alternative rock, blues rock)
“- Mom, I want The White Stripes.
- We’ve got The White Stripes at home.
The White Stripes at home:”
Мне нравятся The Kills несмотря на то, что большинство их альбомов слабоватые. Рваные, сырые гитары и их химия с вокалом, минимум аранжировок и простой бит на драм-машине просто чтоб держать темп – узнаваемые черты сохранились. Есть какое-то инструментальное разнообразие (фортепиано и… ладно, нет тут разнообразия), но как раз стандартные рок-боевички с налётом блюза тут самые сильные. Хайлайты редки, но хороши. Альбом средний, но мне кажется, это их лучший со времен Midnight Boom (2008).
DJ Shadow - Action Adventure (EDM, synthwave)
Shadow продолжил начатое на Our Pathetic Age (его 1-й половине) – простые синтезаторные треки с трэп-битами и спорным продюсированием. Я уже не жду, что он вернётся к инструментальному хип/трип-хопу, но у меня до сих пор в голове не укладывается, как мужик, сочинивший The Number Song, может создавать такие плохие биты. В техническом плане/продюсировании всё плачевно – очень странная работа с сэмплами, скудные аранжировки, минимум интересных звуков.
Хорошие стороны тоже есть – ночная атмосфера понравилась, есть достойные идеи (но, как на зло, в 2 8-минутных треках их нет вообще). Где-то на 4-ый раз я начал проникаться альбомом сильнее, но это настолько слабый, пресный experience, что аж грустно. Я б, наверно, предпочел этот альбом 1-ой половине OPA, но 2-я половина там решает сильно, так что, похоже, это новое дно. Sad times…

Що послухав з останнього звіту: 10 класних альбомів і ще 100 (!) інших. Про десятку напишу:

Steven Wilson - The Harmony Codex
Ітц дефінітлі е Стівен Вілсон елбум, шо сказати. Я вже до нього майже не повертаюсь, але перший трек дуже крутий, плюс ще пару під кінець. В такому пісенному форматі мені Стівен заходить найбільше (To The Bone 2017го в мене був і залишається його улюбленим повноформатом), але в цілому моє ставлення до нього не змінилось: дуже поважаю як артиста, надихаюсь його етіт'юдом, але слухаю нечасто і далеко не все.

Disappeared Completely - Pretty Average
Цей альбом українського тріо треба було назвати Actually Really Good! хєхє. Перше, що слухаю у них, не очікував на таке якісне (хоча й трохи шаблонне) інді-як-в-нульові.

Hippie Death Cult - Helichrysum
Dead Feathers - Full Circle
Про Мертве Пір'я писав на минулій сторінці, Хіпанський Культ Смерті теж околостонір*, досить еклектичний, але збалансований - від думових ріфаків до майже грув-металу через темну психоделію, плюс класні приспіви.
* - в сотні по лінку ще непогані приклади жанру є, типу School Disco та Howling Giant

Hexvessel - Polar Veil
The Keening - Little Bird
https://open.spotify.com/album/7N2WS45swTec6zh6OyfEJR
Autumn's Grey Solace - Cease To Exist
https://autumnsgreysolace.bandcamp.com/album/cease-to-exist
Will Johnson - No Ordinary Crown
https://open.spotify.com/album/00bWfP8ZnnLbpvSCEc7ItO
David Eugene Edwards - Hyacinth
https://open.spotify.com/album/5kWXgVr4HpCU7c0wl3fUtd
Thurnin - Utiseta
https://open.spotify.com/album/3ErTc7ag4aRsG912vOjsUv
А оце прифолкований блок, при чому музика тут дуже різна - можна зустріти шось бурзумне (Hexvessel), шось коктотвінзове (Autumn's Grey Solace), шось арт-рокове (Will Johnson, за рекомендацію дякую юзеру бре), ну і про новий проект Ребеки з Сабрози я писав на минулій сторінці (The Keening). Кароч, берете кожен з цих альбомів і чухаєте гуляти в парк, шоб кукуха не відлетіла остаточно:up:

Не розкусив його взагалі, хоча намагався і повертався до нього багато разів. Пару пісень норм (Imposible Thightrope, What Life Brings) все інше ну взагалі ніяк не чіпляє. :dontknow: Динаміка на альбомі ніяка, це дуже тяжко дослухати до кінця.
Реюніон РТ набагато, набагато кращим був.

Відкрив для себе The Buttress якраз вчасно, оскільки вона нещодавно дропнула свіжий альбом Endofunctor. Важко знайти аналогії, оскільки я майже не слухаю хіп хоп останніх років 10 мабуть, тому просто поділюсь враженнями. Дуже емоційна робота з темною, гнітючою атмосферою, місцями мене аж до мурах пробирало, особливо коли вслухався в тексти.

Не розкусив його взагалі

UPD: такі розкусив:stupid:.
Аж якось сумно стало. Вже радів, що Вілсон нарешті за свої 30 років написав альбом, який мене не задовільнив; що тепер я не зможу його вважати невигораючим генієм, здатним брати натхнення з усього, що бачить і чує.
Та ні, тримає планку якості, як і завжди:in_love:

Назад
Зверху