http://ptttm.org/?p=1518
Foals – Holy Fire (2013) – ОГЛЯД
Дуже чекали ще з кінця минулого року. Група яка встигла зробити собі ім’я і завоювати армію прихільників двома першими альбоми які стали золотими. Записали на звичному для себе Transgressive Records.
Відкриває альбом довге і загадкове «Prelude» в який ледь чути вокал. Відразу мурашки наганяє, вселяє великі надії, ну і звук гітар абсолютно ні з ким окрім Foals не сплутаєш. Друга композиція «Inhaler» наганяє на думку Foals пішли стопами Bloc Party ? Що це за кавер на The Smashing Pumpkins ? Це тому що гітара звучить дуже гучно і агресивно в кінці куплетів, як в Кобейна майже (для порівняння). Але подібного викрутасу можна було цілком ждати, ця група звучить незвично і експериментує завжди. Далі ж як холодний басейн після бані трек «My Number». Він світлий, під нього можна сміливо засмагати на пляжі і танцювати на вечірці. Далі «Bad Habit» – ну як тут не подумаєш про супер хіт The Offspring з альбому Smash 1994, але пісня зовсім на нього не схожа. Балада з сльозливим приспівом (текст як перекладається я на жаль не знаю), але вона стоїть саме там де треба. Перший трек в який відчутно ввірвалась електроніка «Everytime», її звуки нагадують Two Door Cinema Club пори дебютного альбому. Кульмвнацію пісні прикрашають скрипки, приспів дуже запам’ятовується і взагалі це “бест сонг” на альбомі і найкраще передає він обкладинку. По-народному – «чіпляє найбільше», хоча звісно кожному своє. На «Late Night» можна трохи посумувати, а в кінці затанцювати під відмінний і довгий кусок “інструменталу”. Наступні два як продовження ніби «Late Night» в тому ж меланхолічному дусі, але в «Milk & Black Spiders» є шикарна кульмінація. На щастя нас ще чекає гаражна гітара напару з ще однієї супер кульмінацією від якої здається все вибухне на «Providence». А чи не забагато кульмінацій? Чомусь їм хочеться завжди вчинити шум і швидкість в кінці. Не дивно чому розбили інструменти не на одному концерті. Перед остання і остання композиція (Stepson і Moon) повільна і тепла – без викрутасів. Таке собі “над-передбачуване” завершення як в якоїсь Мадонни.
Foals записали те, що від них очікували шанувальники. Навіть більше того новий альбом вийшов збалансований, щільним – з нього забрали все зайве, зробили різноманітні пісні на всі випадки, як то кажуть, і розставили їх правильно. Думаю групу чекає ще більша хвиля слави, їх музика стала ще зрозумілішою, і вже не на любителя загалом. Група перейшла на більш мейстрімовий звук який буде більше продаватись, але разом з тим не розчарувала. Проте речей подібних до « Cassius» не знайдено.
Лейбл:Transgressive Records
Треклист:
01. Prelude (4:08)
02. Inhaler (4:53)
03. My Number (4:01)
04. Bad Habit (4:41)
05. Everytime (4:05)
06. Late Night (5:31)
07. Out of the Woods (3:26)
08. Milk & Black Spiders (5:18)
09. Providence (5:09)
10. Stepson (4:50)