Gibson Les Paul Standart б/у чи новий?

Який краще придбати
  • Автор теми Автор теми mushroomdroid
  • Дата створення Дата створення

mushroomdroid

mp3 56 kbps
Стать
чол
Адреса
Київ
Повідомлення
11

Репутація
0

Gibson Les Paul Standart б/у чи новий?

Вже давно приглядаюсь до даних гітар, але коли настав час щось нарешті придбати, з`явилась делема: з одного боку нова річ - це ідеальний стан, відсутність дефектів чи переробок; з іншого боку б/у гітари - це добре просохла деревина, перевірений часом інструмент, до того ж нерідко зустрічав несхвальні відгуки про gibson останніх років (в порівнянні з інструментами 10-15 річної давності).

Так от, цікавить ваша думка стосовно того, який інструмент краще придбати (новий чи б/у). Якщо б/у, то до якого року випуску і чому. Звичайно колекційні екземпляри не розглядаються (в силу фінансових обставин).

P.S.: перевага в першу чергу надається якості звуку, чи мають якісь переваги гітари без порожнин у корпусі (non-chambered body), як у LP Traditional. :super:

Опис
Який краще придбати
Re: Gibson Les Paul Standart б/у чи новий?

Да тут не то что в возрасте дрвесины дело - это не так критично уже. Скорее разница в мелочах.
Лады. Часто в новых инструментах небрежно закатанны лады(может я и неправильно выражаюсь. вобщем когда край лада уже за кромку грифа выступает).

Гриф. Насколько я помню во многие ЛП 70-х ставили кленовые грифы. Также многие краснюшные делали из трех кусков. Делали ли слоеные кленовые грифы я не в курсе.

Корпус. С полостями или без. Тут также нет определенных рекомендаций.

В любом случае лучше перед покупкой отписать в саппорт Гибсон.

Делали ли слоеные кленовые грифы я не в курсе.
lespaul_goldtop_3.jpg

Только так.

Да тут не то что в возрасте дрвесины дело - это не так критично уже. Скорее разница в мелочах.

Тобто, погіршилась якість збірки?

А як на рахунок звуку гітар з порожнинами, він більш виразний, поверхневий, чи майже на слух не відрізняється.

Sorry, що так допитуюсь, але немає змоги одночасно порівняти декілька інструментів.

Вообще-то я имел в виду нюансы, но гибсон довольно небрежно собирают.

Добавлено через 1 минуту
Хотя я не думаю что принести гитару к мастеру чтоб он все пододелывал это большая проблема.

Як на рахунок LP Traditional Pro останніх років і LP Standart, наприклад до 2002 р. (чомусь саме цей рік вказується як переломний в якості цих гітар).
Датчики різні, звук відповідно теж.

На вашу думку більш приваблива для року/блюзу комбінація Burstbucker Pro+Burstbucker Pro (як у Standart) чи Burstbucker 3+ 57`s (y Traditional Pro).

Перевага надається не сухому, а більш насиченому звуку (як у старих LP; тримав у руках LP Standart 1992 р.- слів нема, одні емоції (позитивні звичайно). Чи можуть LP Traditional Pro конкурувати з LP Standart 80-90х.

бу, тільки обов"язково переконайся що це не китайський фейк.

Я брал бы б\у. На новые не стоит.
чи мають якісь переваги гітари без порожнин у корпусі (non-chambered body)
Не знаю. Есть много мнений на этот счёт.
Перевага надається не сухому, а більш насиченому звуку (як у старих LP; тримав у руках LP Standart 1992 р.- слів нема, одні емоції (позитивні звичайно). Чи можуть LP Traditional Pro конкурувати з LP Standart 80-90х.
Насчёт сухости в звуке тут всё совершенно непрозрачно. У старых(?) лес полей звук сухой или нет? Вот лед зеп включи, вот там старый лес пол ага, по-моему очень уж сухой звук. Факторов много, и датчики - чуть ли не последний. :)

[retrograd] раньше всегда было лучше, там душа была [/retrograd]

кореш как-то купил ЛП Студио новый, через пару недель его оставил у меня дома. Я решил на ней поиграть и когда ее взял, верхний шуруп на котором ремень висеть должен просто вышел из дырки как гавно из жопы. Реально у Гибсонов иногда бывают по сборке фейлы как на фабрике дешевой мебели.
А по басам говорят там еще все мрачнее.

Интриги, расследования.:pray:

Гібсони як попало збирають, зате звук завжди є. Навідміну від прилизаних японців та корейців.

А от Studio як на мене - дрова дровами. Правда я слухав екземпляр 2010 року, може до того краще робили.

студио - нормальные гитары, просто ввиду отсутствия кленового топа, звучат они немного по другому, то же касается и фэйдэд серии, которая дешевле всех ввиду технологической простоты изготовления - там просто не следует от надписи Лэс Пол ожидать звука стандарта, так как по сути это что-то среднее между ЛП Джуниор и Мэлоди Мэйкером...

Добавлено через 8 минут
да и вообще хреново звучащих гибсонов мне не приходилось слышать, а приходилось слышать не мало... они просто разные...

mushroomdroid, всё равно через 4 года захочешь себе страт.

fog!, ты уже на страте?

я уже страт хочу)

Я сто лет как хочу, но играть не умею для того чтоб на страте играть (

Не хочу страт.

Добавлено через 37 секунд
Хочу телек!:in_love:

у меня лп студия. всё охуенно.

Добавлено через 1 минуту
уже хочу стандарт.

раз уж тут такая кухня, подскажите сайтиков штрихов которые возят ок гитарки

fog!, ты уже на страте?
Не, но если человеку хочется именно Гибсон, то он захочет Фендер (страт - 65%/ телек - 35%). А я ж не, я люблю всякую поеботу типа ПДРС, Срамус, Фано и прочее нитуда-нисюда.:smile:

Фано и прочее нитуда-нисюда.
Фано богатое но охуительное.

Добавлено через 43 секунды
PRS?
А ти їх слухав? Тільки амреканські а не корейські.
:oh_crap:
Слово "поебота" там с уважением употребляется.

чорт, мені там привиділось "не люблю"

а что такое фано до меня не доходит

Назад
Зверху