ONUKA

ukrainian folktronic

usyara

double gatefold vinyl
Ім'я
Сергій
Стать
чол
Вік
38
Повідомлення
10 543

Репутація
8 650

ONUKA
680_5a410659c9822.jpg

Инфо:
ONUKA - глоток свежего воздуха даже для самых искушенных поклонников электронной музыки. Это единение живых инструментов и «цифры», которые сливаясь в единое целое порождают абсолютно новое звучание, пропитанное украинскими традициями и модным саундом, остаться равнодушным к которому просто невозможно.

Ната Жижченко - экс-солистка Tomato Jaws и KOOQLA - музыкант, который не может в своем творчестве ограничивать себя некими рамками. Как «Nata Tomata» она не боится экспериментировать: вокал, который изменяется до неузнаваемости и семплируется во время выступления, пение в вокодер, игра на сопилке. Поэтому появление ONUKA - логичное продолжение истории, но уже под личным контролем экс-солистки духовых оркестров, Наты. Здесь она и вокалистка, и автор музыки и текстов, и главный идеолог.

Помимо Наты, в творческой жизни ONUKA примут участие еще 2 девушки, играющие на ударных и клавишных. В расширенном составе к коллективу добавятся 2 тромбона, валторна и бандура. Вся эта гремучая смесь классических и народных инструментов, являющихся ярким отражение украинской самости, вкупе с качественным электронным звучанием - такого еще точно не было.

Как по мне, то довольно качественно и интересно :up:

Дискография:
2014 - Look [EP]
2014 - Onuka
2016 - Vidlik [EP]
2018 - MOZAЇKA

Опис
ukrainian folktronic
Країна
Україна
Останнє редагування:
Ясно, competitive approach застосовується до того, що не подобається, а відтак не вважається мистецтвом. Десь так і думав)

Продукт створений, аби подобатися. Я був на концерті Онуки. Утім, ставити це на рівень з Фармакон є взагалі сенс? Це непорівнювані світи. Важливо розуміти різницю між музичними попусками й психаделіками.

Всі твої претензії до Онуки як продукту, а не мистецтва, я з тим же успіхом можу закинути і Фармакон. Теж конструктор із різної попередньо зіграної музики, неоригінальність підходу, відсутність очевидної індивідуальності, до того ж намагання вцілити в непрофільну аудиторію (причесаність, вигладженість в контексті шумової музики, виступи з великими проектами з ім'ям із геть інших стилістичних вимірів). Так, порівняти можна.

Я взагалі намагаюся бути дуже обережним у відношенні того, що вважати мистецтвом, а що ні. Тут, здається, тільки сам автор може пролити світло, з яких міркувань він записує той чи інший матеріал, і чому цей матеріал звучить саме так, як звучить.

Далеко ходити не будемо, а візьмемо, до прикладу, Каньє Веста. Над його альбомами, окрім нього, працює штат ледь не із сотні людей. Здавалося б, де тут творчий процес? Чистий прорахунок і підготовка продукту, який має сподобатися всім. І в результаті виходить такий альбом, як "My Beautiful Dark Twisted Fantasy", який реально подобається всім: від найвибагливіших критиків та естетів до людей, які музику, окрім як у вигляді ненав'язливого фону під якусь діяльність, взагалі не слухають. Це продукт чи мистецтво? Чи водночас одне й інше?

Nico, хейтерський скілл на рівні, моя повага)
It's cool to hate:up:

Чогось вона мене почала бісити, але чому - пояснити не можу.

Добавлено в 22:18 / Предыдущее сообщение было написано в 21:51

Від неї у мене таке враження, що вона справді щось шукає, творить і підходить як до мистецтва, але коло неї сидить кілька продюсерів, які їй говорять "нє, ну треба ж шоб точно продалось, ти шо." І виходить музика з хорошим професійним дизайном і без душі. Ну і це її вибір, звичайно.

Евровидение 2016: ONUKA считает национальный отбор унизительным.
По мнению певицы, Евровидение никогда не было музыкальным конкурсом, а сейчас вообще превратился в цирк шапито.
=====>
Украинская группа ONUKA выступит [в качестве специального гостя] в финале международного песенного конкурса 'Евровидение', который пройдет в Киеве в мае этого года. Информация о выступлении на финале конкурса появилась в календаре на официальном сайте коллектива.

kirai, так она в отборе участвовать не хотела, а так выступать - норм.

Marlo Stanfield, окреслю декілька нюансів. Різниця в наших підходах, швидше за все, залежить від способу життя.

У мене був досить довгий період життя, коли я слухав поп-музику й розцінював її як творчість. В основі мого вибору був принцип задоволення. Чим воно інтенсивніше, тим кращий твір. Поняття кітчу мені також здавалося снобізмом. Тут я тебе розумію, don't get offended, але поп-музика занижує планку. За цією планкою різниця між високим і низьким розмивається.
Утім, спершу помітив, що лірика сильно впливає на мислення і це заважало в пізнанні моїх справжніх думок і бажань. Я працюю досить інтенсивно головою, тому обережно обираю, що брати в неї, а що ні. Потім відмовився від солоденьких мотивів - навіть якщо вони з'являлися в так званій андегрундній музиці. Це вплинуло на прозорість/безкомпромісність мислення. І я почав відчувати, що є поділ між, скажімо, Die Antwoord і Death Grips. [Вибач, Кайнє я слухати не буду.]

Різниця між crap і crepe, на перший погляд, незначна, особливо на слух. Але вірю, що треба працювати на експертизу, аби відрізняти той один звук, від якого змінюється, що саме ти їси.

Kwer, Фармакон ніяк не вдасться втулити в поняття високого мистецтва, хоч як ти не старайся. І Дез Гріпс тим більше) Високе мистецтво — це академічна музика. Все інше — напівміри.

Kwer, Фармакон ніяк не вдасться втулити в поняття високого мистецтва, хоч як ти не старайся. І Дез Гріпс тим більше) Високе мистецтво — це академічна музика. Все інше — напівміри.
Я залишаю останнє слово за тобою, але ми маємо припинити офтоп у цій темі.

• Like
Реакції: Kwer
бля ну это же очень никак

Добавлено в 14:57 / Предыдущее сообщение было написано в 14:56

зачем в такой унылый ледитрон пихать все эти дудки и орестры. зачем весь этот цирк

Мне понравилось.

Добавлено в 17:16 / Предыдущее сообщение было написано в 17:15

Хотя без дудок и оркестров было бы круче

Добавлено в 16:04 / Предыдущее сообщение было написано в 16:04

на их канале еще с десяток видео с этого концерта

зачем в такой унылый ледитрон пихать все эти дудки и орестры. зачем весь этот цирк
шоу бля

Добавлено в 12:29 / Предыдущее сообщение было написано в 12:24

Чогось вона мене почала бісити, але чому - пояснити не можу.
Я понял - она просто реально все хуже и хуже с каждой песней, а пафоса все больше.

ONUKA - MOZAЇKA (2018)
cover2b583a238eb2c389.jpg

Genre: Electronic Folk
Tracklist:
01. Vsesvit
02. Golos
03. Animal
04. Strum
05. Xto
06. Arka
07. Guns Don't Shoot
08. Alone
09. All Friends
10. Vatra
toloka

скучно:dontknow:

яби ше текст був під відеоряд, було б збс.

Украинская Бьйорк с Ледитроном)))

От видоса их выступления на Евровидении - подохуел так прилично! :applause::up:

ХЗ слышал по сабжу пару песен\клипов но как по мне - очень даже стильно и необычно, такой футуристический украинский этно-синти-электро-фолко-поп. На ряду с Go_A и прочими самородками и в виду востребованости и котирования подобной НАШЕЙ музыки на западе и не только - вполне себе даже представляю рождение и развитие целого отдельного и самобытного направления в мировой музыкальной и поп культуре по типу J-Rock\J-Pop;K-Rock\K-Pop = Ukrainian Electro-Folk :stupid: :hare:

Вообще 0 от Бьорк слышно :hz:

конечно ноль. у неона любая женщина разодетая странно это бьорк:stupid:

Назад
Зверху