Red Temple Spirits

gothic rock/psychedelic rock

Sun of a Beach

сдохни или умри
Повідомлення
10 930

Репутація
16 825

c629bf02611d.jpg

Red Temple Spirits сформувалися на початку 1987 року в Лос Анжелесі, основними відправними точками їх музики можна вважати творчість The Cure середнього періоду, ранніх Pink Floyd, а також піонера лізергінового психоделічного року Рокі Еріксона і його групи The 13 Floor Elevators. Саме пісня Рокі “Two Headed Dog (Red Temple Prayer)” дала назву квартету. Гітарист Даллас Тейлор і басист Діно Паредес використовували шаманічні ритми і шуми для створення психоделічно-тріпової атмосфери, а колоритний вокаліст Віль"ям Ферклоз підтримував її своїм харизматичним вокалом, велика частина текстів також присвячена містиці і духовному досвіду.

Перший альбом Dancing to Restore an Eclipsed Moon вийшов у 1988-му і став першою гідною матеріалізацією тих магічних ритуалів, якими були їх живі виступи. На альбомі присутні як короткі, більш схилені в сторону пост-панку композиції, так і довші, епічні психоделічні баллади. Присутня також кавер-версія на Pink Floyd-івську Nile Song.

Наступний же реліз, If tomorrow I were leaving for Lhasa, I wouldn’t stay a minute more…, що вийшов наступного року, демонструє більшу сконцентрованість музикантів на концепції, пісні стали більш чіткими, і, підкорені спільній ідеї, вони, тим не менш, різняться - від готичних балад як City of Millions до ЛСД-гімнів як Dive in Deep.

Після запису цього альбому барабанщик Томас Піерік залишив групу, замінений невдовзі Скоттом Макферсоном, з яким група записала пісню "Exodus from Lhasa", видану Б-сайдом до 7-ки New Land. В наступному році група була на піку свого успіху і відіграла ряд успішних шоу, за якими мала б відкритись подальша їх історія. Але, на жаль, їх спіткала трагедія: автобус з учасниками групи перевернувся на шляху з Сан Франциско, музиканти вижили, але отримали численні травми. Це серйозно підкосило їх дух і, хоча вони і видужали через деякий час, відігравши кілька концертів у Каліфорнії, група розпалась.

Лайн-ап:

Dallas “Spartacus” Taylor - гітара
Dino Paredes - бас-гітара
Thomas Pierik - барабани
William Faircloth - вокал

Ласт
Ще про групу

Дискографія:

40f572bdfa8c.jpg

Dancing to Restore an Eclipsed Moon LP (1988)
To view the content, you need to Sign In or Register.

If tomorrow I were leaving for Lhasa, I wouldn’t stay a minute more… LP (1989)

New Land 7" (1989)

Що тут ще сказати, я, як фанат і The Cure, і 13th Floor Elevators, і ранніх флойдів, просто в захваті від музики цього колективу, особливо від другого альбому. Особлива подяка ehnaton"у, за те, що підказав таку славну групу.:pray:

Опис
gothic rock/psychedelic rock
Країна
Сполучені Штати Америки
Останнє редагування модератором:
Да не за что. Я, честно говоря, в уже разобранные места не особо вслушивался, так что на одинокое стареющее дерево внимания не обратил.

Местами с Amebix дофига общего) Энергичный довольно гот рок, пока не все послушал, но у них гитара явно превалирует)

Добавлено через 1 час 0 минут
Мені він нагадує Джонатана Девіса
Вот только хотел написать :stupid:

А мне, наоборот, их музыка представляется какой-то расслабленной, даже в более энергичные моменты. Да и с тегом "готик-рок" в отношении RTS я не согласен, предпочитаю ограничиваться "пост-панком".

послушал Министерство Любви, очень милый и теплый релиз с хитовыми треками:up: чувствуется прото-сабжевость, но больше похоже на нео-прог, вдохновленный не дженезисом-йесом-пинкфлойдом, а дорзами и муди блюзами всякими

Материал отличный, хотелось бы услышать еще альбомов от ребят. :up:

Red Temple Spirits - New Land (7" Vinyl)

Треклист:

01 - New Land
02 - Exodus From Lhasa

Вот недавно наткнулся на такой релиз. Вроде, этих песен не было в альбомах. По крайне мере, у меня. В общем, может, кому интересно.

Dari Javaus, я его не заливал, потому что там ничего особо интересного, особенно в сравнении с предыдущими альбомами. Все надеюсь, что они наконец закончат тупить и что-то запишут.

А пока, кто не в курсе (а вдруг?), цените кавер на Bear Cave на новой ипишке Stoned Jesus.

Наконец-то :in_love:

Добавлено через 47 секунд
Год не писать в теме про такую группу - позор:(

блин, я даже заказал оригинальный сд - If tomorrow I were leaving for Lhasa, I wouldn't stay a minute more... крутой, пруха по дороге на работу)

однако 1ый, имхо, покруче. 88 год. но и стоит дофига.

если кому нужен flac - могу слить

Открытие лета сего, послушал по наводке dragsa. До чего же классная группа! Мне понравились оба альбома, второй, правда, чуть затянутый, но если без придирок, то всё нормалёк. Вот слушаешь их и задумаешься о чём-нибудь и всё, как будто в другой мир улетаешь. Уже недели 2 слушаю только эту группу, настолько она мне понравилась. Буду дальше изучать готик рок.:stupid:

...поки що прослухав лише "лхасу" - не раз і не два, щоправда...

Самозванка, дуже круто, що порадив цю групу. Рожа вокаліста не обманула, слухати було варто. Якраз те, що треба старому психонавту :smile:

Крім Флойда і К"юра чую ще Джефферсон Ейрплейн - тєма Вайлд Хіллс до болю Білого Кролика нагадує.
Вокальор мені теж нагадує когось манерою - як і всім, хто відписався, - але явно не Девіса :smile:

Коротше, дякую! :agree:

дебютный альбом - лучшая музыка:pray:

пацані, залейте пожалуйста Ministry of Love - ссылка Сирожкина умерла, а интернет, по ходу, пуст

дебютный альбом - лучшая музыка
Да! Він ще кращий за "лхасу"! :pray:

Самозваночка, :kiss: дякую-дякую-дякую!
Афігєнна ти чувіха :stupid:
...Після першого альбому зрозумів, чому ти говорив про Тул, коли рекомендував.

А ще я догнав, кого мені вокал нагадує (місцями). Ніко!:stupid:

Николетта - лучшая тёлка на ресурсе! :clever:

хех, у цій версії ще й на один трек більше)

Родство с Тулом у них я считаю довольно ощутимым, видимо их вдохновляли те же местные лос-анжелесские духи земли.

Добавлено через 5 минут
И я почему-то думал, что заливал 320 с двумя бонус-треками, который залил isexactly242. Но хорошо хоть сейчас он на серваке.

есть бутлежек с их последним шоу эвер, надо кому?

Парадоксальний бутлег. Запис гавно, а сознанку починає міняти вже на третій пісні :stupid:

Мне что-то тупо все что Коле нравиться нравиться.:stupid:
Тему перечитал в поисках драмматической истории объясняющей, почему они забили, и только потом догадался прочитать на украинском.
Рэйтёрмьюсик еще ссылает на такое - Psi Com.

Пришло мне вчера переиздание этого года от Infrastition. Я, в общем, крайне рад. Всё красиво, тексты, бонусы. Кому хочется диски за вменяемую цену - обратите внимание, пока есть на лэйбле, ибо на дискогсе уже попёрли цены накручивать.

Xx1Fb-vezP0.jpg

f0518c594b82.jpg

e649c0fc0ac5.jpg
df607ff607bd.jpg

a7a72f8a443c.jpg

Отснял в 2/3 разворота, ибо "в полный рост" они длиннее формата А4 и в сканер не влезают. Один только пришлось подклеить, там видно.

У нас в Totem Records в Питере еще осталась одна копия этого переиздания. Я на сайт магазина их не ставил, так как не особо много заказывали. Так за 1500 продаем, но могу за 1400 уступить.)
Издание-то действительно очень крутое, я еще с третьим бонусным диском успел отхватить. :)

Назад
Зверху