Red Temple Spirits

gothic rock/psychedelic rock

Sun of a Beach

сдохни или умри
Повідомлення
10 930

Репутація
16 825

c629bf02611d.jpg

Red Temple Spirits сформувалися на початку 1987 року в Лос Анжелесі, основними відправними точками їх музики можна вважати творчість The Cure середнього періоду, ранніх Pink Floyd, а також піонера лізергінового психоделічного року Рокі Еріксона і його групи The 13 Floor Elevators. Саме пісня Рокі “Two Headed Dog (Red Temple Prayer)” дала назву квартету. Гітарист Даллас Тейлор і басист Діно Паредес використовували шаманічні ритми і шуми для створення психоделічно-тріпової атмосфери, а колоритний вокаліст Віль"ям Ферклоз підтримував її своїм харизматичним вокалом, велика частина текстів також присвячена містиці і духовному досвіду.

Перший альбом Dancing to Restore an Eclipsed Moon вийшов у 1988-му і став першою гідною матеріалізацією тих магічних ритуалів, якими були їх живі виступи. На альбомі присутні як короткі, більш схилені в сторону пост-панку композиції, так і довші, епічні психоделічні баллади. Присутня також кавер-версія на Pink Floyd-івську Nile Song.

Наступний же реліз, If tomorrow I were leaving for Lhasa, I wouldn’t stay a minute more…, що вийшов наступного року, демонструє більшу сконцентрованість музикантів на концепції, пісні стали більш чіткими, і, підкорені спільній ідеї, вони, тим не менш, різняться - від готичних балад як City of Millions до ЛСД-гімнів як Dive in Deep.

Після запису цього альбому барабанщик Томас Піерік залишив групу, замінений невдовзі Скоттом Макферсоном, з яким група записала пісню "Exodus from Lhasa", видану Б-сайдом до 7-ки New Land. В наступному році група була на піку свого успіху і відіграла ряд успішних шоу, за якими мала б відкритись подальша їх історія. Але, на жаль, їх спіткала трагедія: автобус з учасниками групи перевернувся на шляху з Сан Франциско, музиканти вижили, але отримали численні травми. Це серйозно підкосило їх дух і, хоча вони і видужали через деякий час, відігравши кілька концертів у Каліфорнії, група розпалась.

Лайн-ап:

Dallas “Spartacus” Taylor - гітара
Dino Paredes - бас-гітара
Thomas Pierik - барабани
William Faircloth - вокал

Ласт
Ще про групу

Дискографія:

40f572bdfa8c.jpg

Dancing to Restore an Eclipsed Moon LP (1988)
To view the content, you need to Sign In or Register.

If tomorrow I were leaving for Lhasa, I wouldn’t stay a minute more… LP (1989)

New Land 7" (1989)

Що тут ще сказати, я, як фанат і The Cure, і 13th Floor Elevators, і ранніх флойдів, просто в захваті від музики цього колективу, особливо від другого альбому. Особлива подяка ehnaton"у, за те, що підказав таку славну групу.:pray:

Опис
gothic rock/psychedelic rock
Країна
Сполучені Штати Америки
Останнє редагування модератором:
Дякую Кобольту, думаю, наступна логічна тема (якщо її ще нема) - Savage Republic :smile:
Більше люблю перший альбом, другий - надто готичний для мене, в ньому бракує метафізики і лсд першого.

нарешті згадав, що це в тебе за фото на аві, 1856 рік ))

Очень понравились "эпичные психодэльные балады" на первом альбоме и плотное звучание на втором, в котором также присутствуют крутые боевики в стиле такого трайбл готика:stupid::yeah: Крутая группа, претендующая на далеко не последнее место в воображаемом топе прослушанных групп в недалеком прошлом). Ах да, вокал поначалу слишком портил картину, но после вслушивания я всё понял:smile: И вот еще, первый альбом понравился больше. :beer::agree:

Добавлено через 3 минуты
да че там, пиздатая группа, так как смесь Кьюра с Флойдами,это ого-го:clever:

Ах да, вокал поначалу слишком портил картину
Навпаки вокал найбільше люблю. За відгук дякую.

Добавлено через 37 секунд
І ще, Артем, раджу ознайомитись з 13 Флор Елевейторс, улюблена моя група взагалі.

Добавлено через 44 секунды
13th Floor Elevators

живое доказательство того, что готэ употребляли наркотэ:stupid: флейточки, бонгочки, некислый гипнодрайв и в то же время пугающие вещи вроде Bear Cave. Не стал бы сравнивать ни с Флойдами, ни с Куром, скорее - краутовый Джой Дивижн, как-то так

Хотя кому я это рассказываю, все профильные юзеры уже отписались:hz:

живое доказательство того, что готэ употребляли наркотэ
Та тут скоріше навпаки - хіппі наслухались Філдс оф Нефілім і вирішили що це круто.

Хотя кому я это рассказываю, все профильные юзеры уже отписались
По-моєму, не всі. Когось би я ще хотів тут бачити.

Хотя кому я это рассказываю, все профильные юзеры уже отписались:hz:
:no:
А я?:stupid:.Прослушал на Вконтакте пару песен.И блин,это офигенно круто,так драйвово,с вокалом по Кино и прекрасно,отлично,замечательно(и еще пару сотен эпитетов) звучащей гитарой.Качаю первый альбом прямо сейчас,но вердикт группе в моей голове уже вынесен:in_love:

Вокал замечательный и гипнотическая атмосфера такая крутая, мне с самой первой песни очень понравилось:up: Шаманская готика:in_love:

Добавлено через 36 минут
Они офигенные, уже по третьему кругу слушаю :pray::in_love::super:

В последнее время стали одними из самых :in_love:. Частенько их слушаю =) И да, как заметила БэтКэт, вокал и сама атмосфера, имхо, действительно тру :smile: Soft Machine и City Of Millions :pray:

Не так давно переслуховував РТС і зрозумів, що ехнатон таки правий - перший альбом психоделічніший і більш тріповий. Останній трек взагалі краутрочина божевільна.

Вообще торчу, хотя первый альбом пока выкупаю в гораздо меньшей степени, чем второй. Но второй - однозначно прэй, вкусный, слушается на одном дыхании. А потом еще 3 таких дыхания подряд =)
City Of Millions, Soft Machine - :pray:

скачал, послушал, вызвало зевоту, стёр:stupid:
не моё
и к Свонсу никакого отношения, Кьюэ шото есть, сопли какието психодэличные, тип приготишное чуток
не лю такое абсолютно

Dreamings Ending
Самая лучшая песня, разом с еще там одной,....не только у RTS, а в общем количестве
того огромного многогигного куска музыки, что я переслушала.
Что тут скажешь, такой путь я выбрала, как эта песня, такой должна быть жизнь
моя. Наверное, по-этому я полюбила Dreamings Ending.

Незнаю, куча слажда, пост-метала, стонера и т.д. познала, а любимой стала дезовка.
Лежит душа к такому. Как и было, так и есть. Не обманишь себя.

Восхитительны.

Можно очень много чего написать, восторгаться каждым звуком и оттенком, но суть в том, что эпитеты самых превосходных степеней меркнут перед великолепием и богатством музыки Red Temple Spirits.

Kobold, братюня, спасибо тебе огромное за них :in_love:

missionair, :agree: Добре, що мій піар працює, тому що це одна з найкращих груп розділу, і одна з моїх улюблених в принципі.

я тут силился всё понять, кого же мне так напоминает вокал.. к концу прослушивания по второму кругу на меня снизошло озарение = это ж Шон Бреннан взял на вооружение манеру Вильяма Фэйрклоза, с минимумом изменений, но только с унылой музякой :hz:

Добавлено через 51 секунду
Kobold, это все твой деньрожденный постик в жежешечке :up: ну и обложка, мимо которой я был не в силах пройти.

Добре, що мій піар працює, тому що це одна з найкращих груп розділу, і одна з моїх улюблених в принципі.

Да? Так интересно. Аналогично тоже запомнились они. Историей с автобусом, песнями, поведением на сцене....Тобеж, не просто запомнились, самые родные стали. Из 1989 - Meltdown/Soft Machine фавор.

Назад
Зверху