ночные грузчики

abstract hip-hop ~ Russia

мотман

vinyl 5"
Повідомлення
2 757

Репутація
6 927

ночные грузчики

x_1c7157e8.jpg

Дуэт «ночные грузчики» образовался в Москве в январе 2007 года студентами ВГИКа писателями Евгением Алехиным и Михаилом Енотовым (настоящее имя - Станислав Михайлов).
Ночные грузчики - это попытка осмысления действительности - стихи под электронную музыку, наполненные страхами, комплексами, мрачным юмором.

В феврале 2007 был записан первый альбом «Танцуй и думай».
Летом 2008 - второй «в 2 раза больше боли, в 2 раза больше любви».

myspace
Last.fm

2007 - танцуй и думай
c12141910652.jpg

To view the content, you need to Sign In or Register.

2008 - в 2 раза больше боли, в 2 раза больше любви
e47617790edb.jpg

2009 - о, человек
e83fb2ec0d20.jpg

2010 - критика чистого сердца

======================================================================​

Отличные тексты, с юмором, без абстрактных заворотов - про экзистенциализм, город и упущенные возможности. Есть что то от дельфина и 2Н - хотя все не то, ночные грузчики литературнее чтоли

Опис
abstract hip-hop ~ Russia
Країна
Росія
Останнє редагування модератором:
Re: Ночные Грузчики

blood clot, "2 раза больше боли, в 2 раза больше любви" тоже классный

Re: Ночные Грузчики

Недостающие альбомы на сервер. Если вдруг кто не в курсе, то грузчики вряд ли еще что-то запишут в ближайшем будущем, потому как у Енотова наступило православие и великодержавие, о чем он ежедневно постит на своей страничке вк.

2007 - Танцуй и Думай
c12141910652.jpg

2008 - В 2 раза больше боли, в 2 раза больше любви
e47617790edb.jpg

2009 - О, человек
e83fb2ec0d20.jpg

Re: ночные грузчики

вирішив почитати тему - цікаво, чим саме людей чіпляє колектив. з подивом прочитав усі наведені цитати, і зрозумів, у чому корінь мого скепсису до подібної творчості. це така поезія для тих, хто не цікавиться поезією: місцями красива за формою, але достатньо банальна і нескромна у своїй пафосності.

valmakar, не знаю насчет формы, я ценю за содержание. собственно, по этой причине я, наверное, именно поэзию воспринимаю с большим трудом.

Я думаю их лучше воспринимать прозой, чем поэзией

Я думаю их лучше воспринимать прозой, чем поэзией
ну знаєш, за останніх 60 років ці поняття стали важко розділимими (в принципі, як це й було десь до 18го сторіччя). вибрав я слово "поезія" тільки з тої причини, що за своєю суттю творчість колективу найближча до пісенної (а не до лекційної, чи театральної), а поезія завжди тою чи іншою мірою пов'язана з пісенною творчістю.
не знаю насчет формы, я ценю за содержание
так я ж про те й кажу, що зміст достатньо банальний, пережований у 70х роках ше. взагалі, читаючи тексти НГ постійно виникає враження достатньо малого багажу прочитаного (особливо в жанрі, в якому сама творчість написана) - автор постійно намагається винайти велосипед.

так я ж про те й кажу, що зміст достатньо банальний, пережований у 70х роках ше. взагалі, читаючи тексти НГ постійно виникає враження достатньо малого багажу прочитаного (особливо в жанрі, в якому сама творчість написана) - автор постійно намагається винайти велосипед.
а нот всего 7, да :yeah: у людей получается просто, в цель и с отсылками к современным реалиям. не понимаю доеба.

просто, в цель и с отсылками к современным реалиям. не понимаю доеба.
"дойоб" заключаєтсья в банальності і достатньо високому рівню пафосності. якщо продовжувати музичні аналогії, то згадай про групу Культура Курения :stupid:

"дойоб" заключаєтсья в банальності і достатньо високому рівню пафосності. якщо продовжувати музичні аналогії, то згадай про групу Культура Курения
По ділу все кажеш. Російський абстракт - він практично весь такий.

ну знаєш, за останніх 60 років ці поняття стали важко розділимими (в принципі, як це й було десь до 18го сторіччя). вибрав я слово "поезія" тільки з тої причини, що за своєю суттю творчість колективу найближча до пісенної (а не до лекційної, чи театральної), а поезія завжди тою чи іншою мірою пов'язана з пісенною творчістю.
Тут где-то еще упомяналось, что их "песни" это литературное чтение", а "песенной форме" не обязательно быть поэзией

так я ж про те й кажу, що зміст достатньо банальний, пережований у 70х роках ше. взагалі, читаючи тексти НГ постійно виникає враження достатньо малого багажу прочитаного (особливо в жанрі, в якому сама творчість написана)
Я снова обращаюсь от кого-то услышанного факту (:stupid: ), что рядом с Ночными Грузчиками частенко фигурирует имя Чарльза Буковски (ну еще пару каких-то имен) "багаж" может и не велик, но он весьма четко имеется.

при цьому дивує постійне зацікавлення стилем, яке кілька років не спадає вже
Данный стиль и вправду встал на месте, это весьма удручающе :sad:
"дойоб" заключаєтсья в банальності і достатньо високому рівню пафосності
"Банальны" для тех, возможно заштудировал всю философию до дыр, и возможно новых мыслей нисколько не несут, но "пафосные", что никогда не замечал это за ними, они просто переносят через себя мысли с книжек в свои "песни", ну да возможно чутка возвышено. Покажи мне тех, кто определил чуть более далновидную позицию в своей коробочке жизни пребывания как индивидум (ну вот я уже начал писат по "грущам" :stupid: ) и скромненько молчал бы, ведь при этом вся суть индивидуальности теряется

вирішив почитати тему - цікаво, чим саме людей чіпляє колектив. з подивом прочитав усі наведені цитати, і зрозумів, у чому корінь мого скепсису до подібної творчості. це така поезія для тих, хто не цікавиться поезією: місцями красива за формою, але достатньо банальна і нескромна у своїй пафосності.
По ділу все кажеш. Російський абстракт - він практично весь такий.
Просто грузчики - это слишком примитивная музыка для ваших тонких чувствующих натур. Хорошо хоть, что есть Винтаж и Гости из будущего.

Просто грузчики - это слишком примитивная музыка для ваших тонких чувствующих натур. Хорошо хоть, что есть Винтаж и Гости из будущего.
Добре, шо є жовчні необґрунтовані звинувачення :up:

Я так понял, что ты даже ничего не слушал толком, и только на основе пары цитат в теме сделал некий настолько исчерпывающий вывод о творчестве, что его можно описать несколькими резкими фразами. Вот это действительно обоснованное мнение. А Турович, ВГ, Полина, Ангелина, я и остальные просто говно слушают. И конечно, у Алехина очень малый багаж прочитанного, он же писатель, а не читатель. Ни Сартра, ни Хэмингуэя, ни Селина, которых он цитирует, он никогда не читал. Зато нормальная поэзия, другая - это охуенно.

:cranky:
Я так понял, что ты даже ничего не слушал толком
Так, оскільки музично мене подібні речі не впирають. Тому вирішив оцінити текстову сторону творчості.
несколькими резкими фразами.
По-твоєму, "банальність" і "пафосність" - це різкі слова?
А Турович, ВГ, Полина, Ангелина, я и остальные просто говно слушают.
Для чого ти читаєш у моїх постах слова, яких я не писав?
И конечно, у Алехина очень малый багаж прочитанного, он же писатель, а не читатель. Ни Сартра, ни Хэмингуэя, ни Селина, которых он цитирует, он никогда не читал.
От у тому-то й проблема, і я саме на це наголошував: жоден із цих авторів не є поетом (якщо я помиляюся, і Альохін надихався саме поезією названих людей - тоді перепрошую). Знову звертаємося до музичних аналогій: людина, яка слухає Лед Зеппелін і Блек Сабат з дуже малою ймовірністю зможе написати хороший постпанковий альбом, якщо попередньо не ознайомиться достатньо з постпанком. Винайдення велосипедів при цьому неминуче.

VictimDark, я тобі майже відповів ше в п'ятницю, але не запостив - прийду додому, запощу.

Добавлено в 14:28 / Предыдущее сообщение было написано в 14:19

А взагалі, хіба не правда, що більшість людей, які тут відписалися з позитивними відгуками щодо НГ, не цікавляться поезією?

"Банально" и "пафосно" - это можно сказать о любых стихах. Стихи о чувствах всегда пафосны, это очевидно. Ничего нового в них тоже никогда не будет, потому что чувства все те же. Поэтому такое определение ничего не говорит, впрочем что еще можно сказать о группе, почитав тему на неформате. Говорит оно только, что тебе что-то не понравилось, то ты не понял, или не захотел сформулировать, что именно.

Мне на большинство поэзии поебать, потому что она меня не впирает. От силы один-два стиха из любого сборника вызывают у меня эмоции. Совсем другое дело грузчики, где даже ранние сырые вещи приятно слушать и осознавать. Насчет нечитанной Алехиным поэзии - ты действительно думаешь, что люди с литературным образованием могли не читать стихов? И вообще зачем оценивать тексты песен как стихи, если у Алехина есть собственно стихи, их легко нагуглить.

Добавлено в 15:10 / Предыдущее сообщение было написано в 14:53

А взагалі, хіба не правда, що більшість людей, які тут відписалися з позитивними відгуками щодо НГ, не цікавляться поезією?
->
ну знаєш, за останніх 60 років ці поняття стали важко розділимими
Мы прозой интересуемся, это ведь почти то же самое.

"Банально" и "пафосно" - это можно сказать о любых стихах.
Та ну. Завжди є люди, які придумують щось нове, а не користуються вже існуючими штампами.
Стихи о чувствах всегда пафосны, это очевидно.
Ні, це абсолютно не так. Навпаки - хороші вірші про почуття є, насамперед, інтимними.
Мне на большинство поэзии поебать, потому что она меня не впирает. От силы один-два стиха из любого сборника вызывают у меня эмоции. Совсем другое дело грузчики, где даже ранние сырые вещи приятно слушать и осознавать.
Саме про це я й кажу з самого початку.
Насчет нечитанной Алехиным поэзии - ты действительно думаешь, что люди с литературным образованием могли не читать стихов?
Особисто я з ним не знайомий, і не знаю, наскільки це стосується Альохіна, але уявити собі ситуацію, що людина після випуску не є достатньо компетентною у тому, що вона робить за своєю професією - простіше простого.
И вообще зачем оценивать тексты песен как стихи, если у Алехина есть собственно стихи, их легко нагуглить.
Вибач, але переносячи це знову на музичні аналогії, отримаємо: "для чого гітарні партії музиканта А сприймати, як музику, якщо в нього є ще й окремі композиції".

Взагалі, якщо говорити про поезію, прочитану під музику, то першим мені в голову завжди приходить покійний Глен ван Вліт (якщо казати про більш особисто орієнтовані тексти, то чом би не згадати, скажімо, Moss Icon - навіть при звертанні до сакральних образів текст залишається дуже інтимним). І саме з таким рівнем художнього продукту я порівнюю НГ. І порівняння явно не на їх користь.

Взагалі, якщо говорити про поезію, прочитану під музику, то першим мені в голову завжди приходить покійний Глен ван Вліт (якщо казати про більш особисто орієнтовані тексти, то чом би не згадати, скажімо, Moss Icon - навіть при звертанні до сакральних образів текст залишається дуже інтимним). І саме з таким рівнем художнього продукту я порівнюю НГ. І порівняння явно не на їх користь.
От таких сравнений у меня появляется фейспалм и хочется процитировать А. Волобуеву "Ты читал Камю, Кафку, Сартра? Нет - тогда нам не о чем с тобой говорить."

Мы прозой интересуемся, это ведь почти то же самое.
Коля, от ти постійно бурчиш, що на неформаті всі розводять срачі, намагаються тільки підловити одне одного на дрібницях, а сам займаєшся тим же.

Очевидно, що фабульна проза Хемінгвея, Сартра і Селіна і короткі поетичні начерки - це дуже далекі речі.

Добавлено в 15:34 / Предыдущее сообщение было написано в 15:34

От таких сравнений у меня появляется фейспалм и хочется процитировать А. Волобуеву "Ты читал Камю, Кафку, Сартра? Нет - тогда нам не о чем с тобой говорить."
Поясни, не зрозумів, шо це значить.

Вибач, але переносячи це знову на музичні аналогії, отримаємо: "для чого гітарні партії музиканта А сприймати, як музику, якщо в нього є ще й окремі композиції".
Текст трека - это не стих. Если воспринимать партию барабанщика как отдельный трек, то почти всегда будет хуета.

Добавлено в 15:42 / Предыдущее сообщение было написано в 15:36

Поясни, не зрозумів, шо це значить.
Я не замечал, чтобы тебе нравились в литературе вещи, аналогичные тому, что делают грущи. Поэтому ничего странного, что тебе не нравится- это просто тебе не близко. Весь этот спор о компетентности, поэзии, прозе - ни к чему.

Текст трека - это не стих.
:wow:
На чому ґрунтується таке твердження?

Добавлено в 15:46 / Предыдущее сообщение было написано в 15:46

Я не замечал, чтобы тебе нравились в литературе вещи, аналогичные тому, что делают грущи.
Які саме?

Добавлено в 15:49 / Предыдущее сообщение было написано в 15:46

Если воспринимать партию барабанщика как отдельный трек, то почти всегда будет хуета.
Навіть якби я з цим погодився, то виникає питання: невже для тебе слова, написані НГ є хуїтою до того моменту, доки вони не прозвучать разом із музикою? Принаймні, так для мене звучить цей дивний аргумент :thinking:

На чому ґрунтується таке твердження?
Тебе Виктимдарк сказал умный вещь, что их тексты более прозовы, чем стихотворны, а ты типа отшутился. А потом говоришь, что я цепляюсь к деталям. Тексты следует оценивать как тексты. В них меньше игр с формами и больше сырого содержания, чем в тех же стихах Алехина.

Добавлено в 15:56 / Предыдущее сообщение было написано в 15:52

Навіть якби я з цим погодився, то виникає питання: невже для тебе слова, написані НГ є хуїтою до того моменту, доки вони не прозвучать разом із музикою? Принаймні, так для мене звучить цей дивний аргумент
Нет. Я не верю в магическую силу аналогий, если ты об этом. Почему тексты не стихи я объяснил чуть выше.

Тебе Виктимдарк сказал умный вещь, что их тексты более прозовы, чем стихотворны, а ты типа отшутился.
:thinking: Навіть не думав жартувати. Останніх 60 років абстрактна коротка проза і вірш - це фактично одне й те саме. Єдине, шо прозі більш характерна виражена фабульність (або ж її імітація), але вірші з чіткою фабулою - теж річ цілком звична, тому подібне розділення на вірші й прозу є дуже умовним, і поступово відходить в історію. Ці стилі знову зливаються в одне ціле.
Інакше так само можна сказати, що Біфхарт - це проза. Але до суті це висловлювання нічого не дасть.

Да канешна блять, про мои лимончики каждый день петь с улыбкой дурачка - это очень интеллектуально!
Не спорь со старшими, мальчик ;)

Я не верю в магическую силу аналогий, если ты об этом.
Не зрозумів. Це до якого мого питання було, і як це стосується твого прикладу про ударні і слова?

Добавлено в 16:08 / Предыдущее сообщение было написано в 16:05

Не спорь со старшими, мальчик ;)
Чому?
Да канешна блять, про мои лимончики каждый день петь с улыбкой дурачка - это очень интеллектуально!
Частушки (куплети, і т.д.) - це пісні, які ніколи не претендують на інтелектуальність, тому її очікувати від них немає сенсу. Якби НГ заявляли, що вони пишуть несерйозну беззмістовну творчість - я б ніколи їм не дорікав.

Добавлено в 16:09 / Предыдущее сообщение было написано в 16:08

Знаєш, "шо можна лялі - не можна мамі".

valmakar, ох, навел же ты тут шороху :stupid:

це така поезія для тих, хто не цікавиться поезією: місцями красива за формою, але достатньо банальна і нескромна у своїй пафосності.

Навіть не думав жартувати. Останніх 60 років абстрактна коротка проза і вірш - це фактично одне й те саме. Єдине, шо прозі більш характерна виражена фабульність (або ж її імітація), але вірші з чіткою фабулою - теж річ цілком звична, тому подібне розділення на вірші й прозу є дуже умовним, і поступово відходить в історію. Ці стилі знову зливаються в одне ціле.
Інакше так само можна сказати, що Біфхарт - це проза. Але до суті це висловлювання нічого не дасть.
Думаю задротский доеб с технической стороны тут излишен
вирішив почитати тему - цікаво, чим саме людей чіпляє колектив
->
Угол зрения на жизнь изменился и угол зрения на Грущей тоже
Это сложившая определенным образом ситуация в жизни с новым другим взглядом на жизнь, новые стороны. Мрачные экзистенциальные размышления о никчомности существования.

Ну такая у них лирика :stupid:

Навіть не думав жартувати. Останніх 60 років абстрактна коротка проза і вірш - це фактично одне й те саме. Єдине, шо прозі більш характерна виражена фабульність (або ж її імітація), але вірші з чіткою фабулою - теж річ цілком звична, тому подібне розділення на вірші й прозу є дуже умовним, і поступово відходить в історію. Ці стилі знову зливаються в одне ціле.
->
я саме на це наголошував: жоден із цих авторів не є поетом (якщо я помиляюся, і Альохін надихався саме поезією названих людей - тоді перепрошую). Знову звертаємося до музичних аналогій: людина, яка слухає Лед Зеппелін і Блек Сабат з дуже малою ймовірністю зможе написати хороший постпанковий альбом, якщо попередньо не ознайомиться достатньо з постпанком. Винайдення велосипедів при цьому неминуче.
Хз шо сказать. Ты не откупил сабж, потому что не можешь откупить, впрочем ты даже не пытался.

ох, навел же ты тут шороху
сам офігів :stupid:
Это сложившая определенным образом ситуация в жизни с новым другим взглядом на жизнь, новые стороны. Мрачные экзистенциальные размышления о никчомности существования.
:agree: це я зрозумів, тематика цілком адекватна й актуальна, просто дивно, шо ніхто не запропонує в жанрі нічого, шо було б за формою краще. бо насправді це не так і складно зробити - аби було бажання.

Назад
Зверху