Почему Моцарт, звучащий у жлоба с мобилочки - непопулярна музіка, а какойньть Ник Дрейк, которого слушают сто в лучшем случае человек на весь Киев - популярна?
Те, що звучить у жлоба з мобілочки, — не Моцарт, хіба що якісь дурні сучасні обробки. А взагалі кількість і якість слухачів зовсім не той показник, за яким варто класифікувати музику. Будь-які навіть найбільш затягані композиції того ж Моцарта або Вівальді влаштовані набагато складніше і потребують куди більш уважного і вдумливого прослуховування, ніж Нік Дрейк.
Релігійна музика так, теж не відніс би її до популярної. Традиційна тут теж не по темі, тому що їй тисячі років, тоді як популярна музика по суті феномен 20 століття, який оформився разом з відповідними технологіями звукозапису.
Не треба драматизувати і писати про містичні круги, мені по великому рахунку класти на "справжність", "трушність", "елітність" музики, тим більше, що відсотків вісімдесят того, що я слухаю — примітивна, проста, розважальна музика, і я з цього приводу не парюсь. Мене просто кумарить це постійне бажання відмежувати стіною поп із телевізора від усього іншого масиву звукової творчості, хай навіть відмінності будуть лише у використанні інструментарію. І те, що у численної публіки горить від самого факту обговорення Бібера і при цьому та ж сама публіка тут же з серйозним фейсом пережовує творчість Металліки, Бітлз чи Джой Дівіжн, мене періодично виводить із себе, хоч я і намагаюся тримати себе в руках.
А щас вам хто запрещает, хто хоть слово поперек говорит? Слушайте Бибера на здоровье, хоть весь ласт им засрите Всем глубочайше похуям. Сейчас вся музыка одинаково доступна. И на форуме, заметь, можно сделать о ней темы и обсуждать, открыто дрочить и обмазываться.
Те, що ти мені це пишеш, а до цього ще з десяток чоловік писало, — означає, що таки не похуям. Якщо ти думаєш, що мені подобається така реакція і я її спеціально весь час провокую, то ти помиляєшся. Бій існує тільки в твоїй уяві.
Цікаво було б дізнатися, чому Гага або група "t.A.T.u." — нормальні на твій погляд виконавці, а від Бібера підгорає і в тебе в тому числі. Може б мені теж спробувати звинуватити тебе у тролінгу? Або прикопатися до твоїх поглядів на жіночу красу? Чи може краще залишити чужий суб'єктивізм нарешті в спокої?
Добавлено в 22:09 / Предыдущее сообщение было написано в 22:05
ну так и при чем в итоге одно к другому?
Да так, до слова. У мене теж, як колись писав Каспар Хаузер, проблеми із примітивними загальними судженнями, іронізування над "попсою" — один з яскравих прикладів такого. Хоча якби музика сподобалася, то думаю, все рівно слухав би.
Добавлено в 22:14 / Предыдущее сообщение было написано в 22:09