Любко Дереш

сучасний український письменник (нар. 1984)
  • Автор теми Автор теми vacuum
  • Дата створення Дата створення

vacuum

double CD
Стать
чол
Вік
34
Адреса
Львов
Повідомлення
1 587

Репутація
1 298

Любко Дереш

Де́реш Лю́бко (3 липня 1984) — сучасний український письменник.
225px-%D0%9B%D1%8E%D0%B1%D0%BA%D0%BE_%D0%94%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%88.JPG

Біографічні відомості

Вчився у СШ №2 м. Пустомити, потім закінчив Львівський фізико-математичний ліцей та економічний факультет Львівського університету.

Перша публікація — роман «Культ» у часописі «Четвер» (2002). Потім вийшли романи «Поклоніння ящірці» (2002, написаний раніше, ніж «Культ», але вийшов після нього), «Архе» (2005), «Намір!» (2006), «Трохи пітьми» (2007).

Зараз Любко Дереш — один із найвідоміших сучасних українських авторів.

Його твори перекладені кількома європейськими мовами (німецька, польська, італійська, сербська тощо); роман «Культ» був представлений на Лейпцизькому книжковому ярмарку 2005 року.

З листопада 2007 року планував очолити російськомовний часопис «Кофе с молоком», розрахований на поширення у вагонах залізниці, але в 1-му числі журналу головним редактором вказано іншу людину.

Твори

* Культ (2001)
* Поклоніння ящірці (2004)
* Архе (2005)
* Тереза та парабола
* Намір! (2006)
* Трохи пітьми (2007)

Опис
сучасний український письменник (нар. 1984)
Останнє редагування:
Re: Любко Дереш(:

Додати мало що можу до вищесказаного. Скажу, що люблю дуже, бо при читанні якось відчувається, що це твоє! Переживання молоді ближче мені, ніж розборкі дядків в фраках пушкінської епохи.. Знаю, в кожному все по-своєму, але от якесь таке в мене ставлення..
Карпа лайно повне.. Після, таких наслідкив від прочтиання її творів, ще більше ту сучку вийобисту ненавиджу:
после Карпы меня отвернуло от сучукрлит на 3 года((

fog!, треба зробити в добавок до репутації графу "я б йому плюсанув, але в нього вже 88"

Decadance, цигани і краст - історія взаємовідносин: Стендаль, Київ, 1988.
а з наведених тобою пейсателів, я не читав тільки двох. хоча, зізнаюсь, що до кінця не зміг дочитати жодної книги - надто воно "не моє".

xPalyvodaX, вся література ділиться тільки на укрсуч літ і пушкінську епоху? :hz: хоча, особисто не можу зрозуміти як андруховіч, скажем, може бути цікавішим Достоєвського :dontknow:

дереш - плагіатор,неформальчік і особа неарійської зовнішності. любітєль виїжнутись своїми витонченими музичними смаками.
Так-так, щось на кшталт "ми слухаємо Ван дер Грааф Генератор і хєві мєтал, і протистоїм тупій гопоті". Можу сказати, що я теж такий був:stupid: Як письменника я його не люблю, але пише він, утім, живо і для молодих читачів-максималістів він на сьогодні знахідка.

Добавлено через 1 минуту
он случайно не зареган здесь?)))))))
Він би відписався в темах про арт-рок, так що ні.

читал всё. Намір самое то что не очень. Остальніе произведения рулят. Архе в особенности. Очень крутая штука "Наркотичні рослини східної Європи". этот роман опубликован только в сети. ссылки не знаю, читал на распечатках. Роман про Шульца и тусовку кетаминщиков в Мідних Буках. Очень крутая и трагичная штука. Психоделичная-пиздец.

хай не пиздит:oh-yeah: Архе написан на диссоциативах, это вам любой шарящий человек скажет. Может и мухоморы имели место быть.

Кроме того - ездить ежегодно на Шипот и не курить траву?? это роботом надо быть:stupid:

Добавлено через 1 минуту

почитай любую другую книгу, пушо Намир - самое унылое его произведение и полностью передрано с Кастанеды.

С ним нужно общаться чтобы понять....Не буду утверждать безусловно, но такое впечатление он произвёл не только на меня. Знакомая писательница, которая с ним общалась несколько раз в компаниях утверждает,что он при ней ни разу не курил. Неужели не хотел палиться?)))) Да и мне показлось, что он.....ну слишком правильный что ли, это чувствуется. раньше, возможно употреблял, даже скорее всего так и было, он вроде ещё в юном возрасте бросил.

по большому счету, какая разница? Бодлер был злосным наркоманом, тем не менее его "Цветы зла" одна из моих любимых книг, главное чтобы писал человек толково

vacuum, убери смайлик из названия темы, пожалуйста)
а чем он мешает?
Кстати, чтобы не создавать еще одну тему, поделитесь впечатлениями об Андруховиче, стоит ли его начинать читать?
З.Ы. Мож провести опрос "Кого из современной укр литературы вы бы номинировали на Нобелевскую?" :stupid:

а чем он мешает?
Кстати, чтобы не создавать еще одну тему, поделитесь впечатлениями об Андруховиче, стоит ли его начинать читать?
З.Ы. Мож провести опрос "Кого из современной укр литературы вы бы номинировали на Нобелевскую?" :stupid:

не совсем доганяю зачем в таких вопросах советоваться))) То есть ты однозначно почитай, а там уже делай выводы. Кому-то нравится Жадан, а кто-то фанат Карпы))))

vacuum, про андруховичів - ніні. мене удар вхопить.
а номенував би зі всіх українських пейсатілів - себе.

а чем он мешает?

Во-первых, в правилах форума записано, что в названии никакой лишней символики быть не должно. А ещё ты левша и этот смайлик меня угнетает:sad:
Начинай с "Московиады":up:

З.Ы. Мож провести опрос "Кого из современной укр литературы вы бы номинировали на Нобелевскую?"
Я знаю одну чудову письменницю, але ІМХО вона надто хороша для Нобелівки.

Якщо подобається Дереш - читай, теж щось таке, псевдопостмодернове. Письменник він хороший, просто пише не те.

Якщо подобається Дереш - читай, теж щось таке, псевдопостмодернове. Письменник він хороший, просто пише не те.

нехай топікпастер мене вибачить, але це, як радити факеру слухати факу, для розвитку.

Decadance, хто ж тролить? я сообщенія набиваю ;-) просто не бачу особливої різниці між підлітковим крейзі тауном і підлітковим-же дерешом:dontknow:

как тебе? если покатит - читай "Солодку Дарусю". Реально, самая яркая сейчас
Матіос продовжує старі українські літтрадиції, соцреалізм, в тому числі. Тому читати її мене не тягне(( Я люблю більш європейський укрліт))

Я знаю одну чудову письменницю, але ІМХО вона надто хороша для Нобелівки.

он мне нравился, когда было время. Этот писатель - еще один этап в познании литературы. Когда мозги еще не варят все философские символы и всю эту сюрреалистическую хуету, то можно чтот такое почитать, потом уже ты сам поймешь что Дереш - не самое лучшее.

Я на самом деле левша, которого переучили на правшу, и теперь у меня самый уродливый поччерк из всех докторских:crying:

нехай топікпастер мене вибачить, але це, як радити факеру слухати факу, для розвитку.
Дарма такий сарказм. Багато хто з факи перейшов на іншу музику, і залишився вдячний нюметал групам за відкриття для себе певних музичних обширів.

Матіос продовжує старі українські літтрадиції, соцреалізм, в тому числі. Тому читати її мене не тягне(( Я люблю більш європейський укрліт))

ось, мені її мова нагадує Стефаникову, тому навіть певні емоції від його творів переносяться і на її...

Я на самом деле левша, которого переучили на правшу, и теперь у меня самый уродливый поччерк из всех докторских
Мене теж перевчили, і почерк кривий страшно.

Добавлено через 1 минуту
ось, мені її мова нагадує Стефаникову, тому навіть певні емоції від його творів переносяться і на її...
Так, сутужно читати таке зараз. В школі читав багато і не скажу, що залишився задоволений.

Дарма такий сарказм. Багато хто з факи перейшов на іншу музику, і залишився вдячний нюметал групам за відкриття для себе певних музичних обширів.

Якщо людина не відчуває, що те, що вона читає/слухає/дивиться - уже не підходить їй, то вона сама гостро відчуватиме кризу сприйняття і шукатиме щось нове. Це коли вона інтелектуально розвивається.
Література набагато гнучкіша у цьому плані, тому що головну роль інтерпритації вона віддає реципієнту. Тобто людині легше визначити чи переросла вона те, про що йдеться у творі.

Так, сутужно читати таке зараз. В школі читав багато і не скажу, що залишився задоволений.
За програмою того класу, в якому учні типу повинні його прочитати - це, дійсно, нереально зрозуміти, елементарно на лексичному рівні. Тоді я теж не сміг відчути всього того емоційного натиску. Перечитай зараз "Новину", наприклад, мо, зміниться враження. Мені він дуже подобається!

Варто. Хіба, вважей, що Андрухович з Дерешем поруч не стояли. Хоч і одного поля. У Андруховича є свої фішки, своя мова (до речі, штука заразна). Серйозних речей він, звичайно, не пише, але фор фан раз, фор оун опинион два, варто.

мені у Дереша Архе сподобалось, дійсно схоже що чувак писав під дисоціативами, хоча він і заявляє що не "вживає" але думаю, що людина не знайома з психоделіками такого просто не напише )
читав всі його твори, не погано, але ще раз перечитувати не хочеться.

За програмою того класу, в якому учні типу повинні його прочитати - це, дійсно, нереально зрозуміти
в мене склалося враження, що шкільна програма з літератури має на меті знищити інтерес учнів до тієї самої літератури.
подивіться що читають в 7-10 класах, більшість творів дуже важко зрозуміти в такому віці, як наслідок в учнів виникає тільки відраза до цих письменників.:sad:

в мене склалося враження, що шкільна програма з літератури має на меті знищити інтерес учнів до тієї самої літератури.
подивіться що читають в 7-10 класах, більшість творів дуже важко зрозуміти в такому віці, як наслідок в учнів виникає тільки відраза до цих письменників.
да, до 5 класса надо ввести комиксы (без шуток, визуальная информация подкрепляет впечатления и упростила бы воспринимание, плюч дети такое любят. но комиксы должны быть сделаны так, чтобы текст занимал полкартинки, а не 1/10 её, как я помню в моих детских книгах, которые я скорее рассматривал. ошибка заключается в том, что в советских книгах текст идёт рядом с картинкой, т.е. у тебя выбор: увлечься видом козла Мефодия или рассказом о нём. Я выбирал то, что и большинство:stupid::lought:)
до 7 класса вообще не делать разделения на литературу зарубежную или украинскую, чтобы реально было с чего выбирать, нахуя те неподъёмные дуиы в 7 классе? ни смысла не уловишь, ни прочитать толком.
с 8 по 10 читать по эмоциональной, а не смысловой возрастающей, у нас много сочинений, которые аппелируют к простым человеческим чувствам. Чувствам, а не патриотизму.
В 11-12 (16-18 лет) можно уже пройтись хронологически по всей литературе, уделяя наибольшее внимание (как и сейчас) модернизму.
Я, конечно, понимаю, что наши чинуши желают выпускать литературоведов, блядь, и никогда не согласятся на упрощённый курс, но, как по мне, надо показать ученикам, детям, ещё не созревшим, что чтение - приятно, выработать привычку, а не сподпалки заставлять читать всякое дерьмо в трёх томах.
Запретить использовать шедевры поэзии для тренировки памяти, только по личному желанию. Память развивать на пересказываниях, вольных интерпритациях, обсуждениях текста, чтобы это было интересно. Оценивать за риторику

Decadance, пишем письмо в министерсто образования:stupid:

Re: Любко Дереш

Я люблю его. Я люблю его я думаю что этот ребенок гениален. Дереш сожрал мой мозг.
Хотя он похож на многих, но то что написал он это все в столь раннем возрасте делает его чистым. :applouse:

Re: Любко Дереш

Я вот прочитал "НАМІР!" и мне очень понравилось, надо будет ещё разок перечитать. Ещё лежит "Трохи пітьмы", но но неё никак руки не доходят.

Назад
Зверху