Чай

от earl grey до те гуаниня
  • Автор теми Автор теми wanchope
  • Дата створення Дата створення

wanchope

Nvllivs in verba
Ім'я
Прокл
Стать
чол
Адреса
Rīga
Повідомлення
17 039

Репутація
36 540

Мої гурти
0(I)Rh+

Чай

Наш ответ алкашам в соседних темах. Поехали.

Опис
от earl grey до те гуаниня
Re: Чай

Ничего особо дорогого и изысканного пока не пробовал. Люблю только чёрный и с сахаром. Из зелёного могу пить только соу-сеп, даже без сахара. Долгое время пил Хэйлис. Недавно купил наугад Basilur - нравится тоже. За день выпиваю обычно 4-7 полулитровых кружки.

чайник правильной формы (самое смешное, что за копейки)

Что за форма такая? Как раз собираюсь чайник покупать, еще одно совпадение — на это дело выделены копейки.

Так что за правильная форма?

Интересно, почему в соответствии с традицией первая заварка не пьется?
Цікаво. Це, напевно, далекосхідні традиції?
Я просто все, що знаю про чай - суто родинне, з Середньої Азії.
П'ю майже виключно зелений, фасований (як почнуть дозволяти фінанси, спробую перейти на щось краще). Що цікаво: в Узбекистані весь чай можна пити, а от у наших краях ще треба пошукати. Того планую зо дві торбі чаю звідти цього літа привезти.

Ну, і цікаво було би колись попробувати асканчай: читав, що 150 років тому це був основний спосіб приготування у степових народів Азії.

Цікаво. Це, напевно, далекосхідні традиції?
Да хз откуда пошло, но на банках с английским чаем некоторых в графе "способ приготовления" так и пишут - слить первую заварку :dontknow:

Имея зачаточное представление о производстве, хранении и расфасовке чая, я бы не стал его пить без этой простой процедуры, тем более пуэр какой-нибудь

Добавлено через 51 секунду
Мой банальный десакрализированный мозг свято убежден, что все ритуалы скрывают собой банальные причины

тем более пуэр какой-нибудь
Ну, я тут консерватор, і такі штуки хіба в гостях можу попробувати.
Мой десакрализированный мозг свято убежден, что все ритуалы скрывают собой банальные причины
Просто є й такі ритуали, які втратили в сучасному світі свій зміст. Тому й питаю.
Имея зачаточное представление о производстве, хранении и расфасовке чая, я бы не стал его пить без этой простой процедуры
Ну, що ж, цілком логічно. Але я, напевно, спробую просто промивати перед заваркою.

До речі, зараз зрозумів якраз одну штуку: в Середній Азії перед вживанням чай обов'язково тричі наливають у кружку і зливають назад, щоб рівномірно розмішати заварку (це називається "saprıw"). І мене дивувало, чому так не роблять на далекому сході. А вся річ, очевидячки, в тому, що китайські заварники мають ситечко, завдяки чому верхні шари теж насичуються чаєм, а не тільки нижні, і потреба в переливанні відпадає.

А в тебе десь там теж є?
Ні, але в Росії спілкувався з робочими, в тому числі якраз з Каракалпакстану. При чому "каракалпаками" виявилися як власне каракалпаки, так і туркмени і узбеки звідти. Були вони з Тахтакупиру. Хороші хлопці, я в них частенько насвай стріляв - першого разу навіть незручно якось вишло - я так чималенько насипав з переляку за язик, що добряче вштирило і вони з мене гнали)). Про Каракалпакію розповідали, що життя там складне, роботи немає, і все що можна там робити - займатися підсобним господарством. Тому, власне, так багато з них заробітчани

Про Каракалпакію розповідали, що життя там складне, роботи немає, і все що можна там робити - займатися підсобним господарством. Тому, власне, так багато з них заробітчани
В мене багато родичів на заробітках у Казахстані, або вже повернулися звідти. Ще така лажа, що Узбекистан ставиться до Каракалпакстану, як метрополія до колонії - і в економічному, і в культурному плані. Он, у мене брат працює на місцеве державне підприємство, яке останнім часом не має замовлень, бо всю роботу забирає інше державне підприємство, але узбецьке. Тому всіх працівників "відправили" у відпустку за власний кошт.
Ну, і про складне життя: я в 2007му році коли там був - ніби як повернувся в минуле. Більшість роздрібної торгівлі ведеться на розкладачках просто на вулиці. А ще кумедно було: пішли з братами на пиво. Оскільки навулиці ніхто не п'є, а в закладах - дорожче, то часто люди, які вдома продають пиво, в себе ж у дворі мають посадочні місця для випивання, і дають свій домашній посуд. Єдиний раз, напевно, коли я пив пиво з піалки :yeah:

вау, как оригинально!:applause:
Гм. А хіба ні? Зате чесно.
П'ю чай "Похудей" - так нормально? Зате нечесно.

даже оригинальнее, чем его же ник.
Нік як нік. Який нік Аллах послав, таким і користуємось. Зате він не займає ресурсів і всім знайомий з дитинства.

попривыкали чаем называть любое растение, заваренное кипятком
Добавлено через 6 минут
если я правильно понял посыл)
Ну! Не про вівсянку ж писати :yeah:
Всё правильно понял.

По темі. Я не великий експерт в чаях: вдома традиції чаювати ніколи не було, протягом самостійного життя обставини до цього теж не привчили, гарячих напоїв взагалі не люблю (крім, хіба що, какао з вершками або полуницями). Більше виступаю по узварах, морсах і свіжовичавлених соках.

Як і всі люди, які коли-небудь куштували якийсь чай, інколи п'ю чорний з цукром, зелений листовий, каркаде, ройбуш. М'яту і мелісу заварюю тим, хто погано спить. Рум'янок і льон - тим, у кого шлунок вразливий. Собі - чебрець, липу, підбіл - від застуди. Любисток - інколи профілактично при нерегулярному харчуванні.

Чебрець - хороший складник "козацької люльки" - "підносить" і створює враження загостреного слуху. :weed:
Ще спеціальна настоянка з нього викликає відразу до алкоголю. :puke:
Ще чебрець теє... ну, щоб стояв у кожній хаті. Таку дію має.
Любистком добре полоскати волосся.
Журавлина дає такий самий смак, як і гібіскус, бо брусничні мають схожий склад кислот, тільки дешевші і доступніші в слов'янських широтах.
Льон - крутіший за сою і банани.
Склянка яблучного соку зранку бадьорить не гірше від розжареного кофеїну.

Це все, що пригадується про чаї, трави та інші смаколики.

Кстати, чаи Чайна Краина - нормальные или такое, кто-то знает?

Кстати, чаи Чайна Краина - нормальные или такое, кто-то знает?
как по мне, не фонтан. Не спец по чаям, но когда хочется чего-то другого, приходишь в магазин этот, а там тебе открывают банку с пылью и хим.запахом, то как-то нормальным и не назовешь

чаи Чайна Краина - нормальные или такое, кто-то знает?
говно.
хотя в ихних магазинчиках могут попадаться и нормальные, чаще всего > 30 грн за 50 грамм.
из дешевых, глаз тигра у них очень ок был, два года назад, сейчас говно:stupid:

присоединяюсь. и вообще, кто где чай берет?
Вы как представляете? Условно 'заводские' чаи почти всегда какашка, остаются варианты с небольшими партиями и работой с конкретным продавцом и поставщиком, но всегда рискуешь все равно - в один сезон могут привезти хороший чай, а в другой никакой. Ищите продавца и пробуйте, прежде чем купить.

В любом относительно большом городе можно найти человека, занимающегося чаем, я в это верю

де і який саме краще купувати?)
Найкраще - у селі в старих людей, вони чебрець для ритуалів використовують, заквітчують ікони і купають немовлят. Влітку можна самому назбирати в полі, в посадці, на лузі, те-се, розпитавши місцевих, вони тільки раді будуть )
Самому можна власноруч вимити, висушити і комбінувати як забагнеться. Бо в аптеках, як правило, трави з кізяками, пилюкою і промисловим сміттям :sad:
Але для курива чебрець треба перекривати м'ятою або материнкою, бо він гірчить і схожий на кадило :smile:

Чай з чебрецю нормально продупляє. Хоча й простий зелений теж тут помічник. Я в цю суботу після гулянки о 9й заледве встав. І поки об 11й не випив дві великих чашки, не приходив до тями.

Какая замечательная тема! :smile: Всем любителям чая пламенный привет и низкий поклон :agree:
Много лет пил всякую муть: пакетики, полложки чайных гранул на стакан киптяка, и далее по списку... даром что без сахара - никогда не любил даже слегка подслащённый чай. Кому не нравится горечь, тут либо процесс заварки сильно затянут, либо самого чая насыпается столько, сколько на роту солдат бы хватило.
И вот два года назад угорел по хождениям по мукам по магазинчикам с дохуя духовно богатыми товарами: ароматические палочки, масла, лампадки, статуэточки будд и бодхисаттв, и чай, дешманский зелёный, китайский, но не в гранулах, что радовало. В общем после энного горчущего стакана с ароматом веников я задумался о том, что делаю что-то не так, и полез в интернет за инфой...

Люблю Те Гуаньини, и вообще Улуны, в том числе и молочные. Да и Те Гуани с добавками тоже прекрасны. Пуэр люблю, особенно в мандарине. Японскую сенчу пью частенько, сорта типа "Ганпаудер" (зелёный жемчуг, например). Из чёрных нравятся классический индийский Ассам, Эрл Грей, ароматизированные всякие сорта, а также обычный чёрный с молоком, вот это действительно круто, особенно если молоко заливать в заварник аккурат после самого чая, и только потом уже заливать кипятком, таким образом молочная "насыщенность" ощущается в разы лучше, да и сам чай чем крепче в таком случае - тем более вкусен с молоком.
Про добавки и сборы из трав я уже не говорю ничего - в этой теме уже всё за меня сказали давно) Это тоже мы любим и практикуем.
Само-собой на кухне не особо вычурные и дорогие фарфоро-керамические китайские кружечки и заварнички, ситечки и прочая-прочая.

P.S. Ройбуш люблю до безумия просто :in_love:

крмое того, далеко не все заводские чаи какашка. инфа о таких тоже приветствуется
з тих, які в нас продаються в супермаркетах, Тянь Шань - цілком питний. уже роки 3 його вживаємо вдома.

ts_green.png

• Like
Реакції: Gale

кто-то в курсе как правильно ломать пресованные чайные блины , дабы избежать превращения листьев в чайную пыль ?

зеленый с саусепом - чемпион :up:

Назад
Зверху